BCR, obligată să restituie comisioanele incasate abuziv

• publicat la: 20 December 2012
BCR, obligată să restituie comisioanele incasate abuziv

BCR a fost obligată de instanta să restituie comisionele incasate abuziv, urmând să plătească un milion de lei catre clientii sai. Decizia a fost luata de Judecatoria Sectorului 3.

Hotararea a fost pronuntata dupa ce instanta a respins contestatia BCR, in cadrul unui proces colectiv cu 131 de clienti, informeaza Bursa.

Institutia bancara solicitase, prin intermediul procesului, suspendarea executarii silite, care fusese hotarata anterior de instanta.

BCR se afla astfel in procedura de executare silita pentru suma de un milion de lei, care trebuie platita clientilor, dupa ce comisioanele din contractele de credit au fost declarate de instanta abuzive.

“Nu doar bancile executa silit, ci si clientii pot executa bancile. Banca a incercat sa opreasca executarea silita prin mai multe contestatii, care insa au fost respinse. Costurile proceselor bancii se rasfrang asupra clientilor si asupra angajatilor”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, care ii reprezinta pe clientii bancii.

Reprezentantii BCR au sustinut insa ca este anormal sa fie pusa in aplicare decizia primei instante, avand in vedere ca nu s-au epuizat toate caile de atac, putandu-se ajunge pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

“Decizia primei instante de judecata a fost defavorabila bancii si executorie. Vom ataca decizia de fond la Curtea de Apel si, in cazul in care nu vom avea castig de cauza, vom merge pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Separat, am contestat decizia de punere in executare, considerand ca este anormal sa punem in aplicare decizia primei instante, avand in vedere ne-epuizarea cailor de atac (mai sunt doua instante care nu s-au pronuntat inca asupra cazului)”, au precizat acestia.

Ei sunt increzatori ca ICCJ va da inca o solutie faborabila BCR, asa cum s-a intamplat “in cazul tuturor litigiilor deschise de clienti impotriva bancii si ajunse pe masa decizionala a Curtii”.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu