Cum să îţi menţii silueta în 2013

• publicat la: 31 decembrie 2012
Cum să îţi menţii silueta în 2013

Cele mai stilate femei din Manhattan, New York, îşi dezvăluie secretele legate de dietă în interviurile pe care o scriitoare americană le-a reunit în cartea ei, arătând astfel că pentru a fi în formă putem mânca ce dorim, când dorim, atât timp cât respectăm o singură condiţie.

Mănâncă ce vrei, nu te înfometa şi renunţă la orice are cuvântul „dietă” în denumire, spune Eileen Daspin, scriitoarea newyorkeză care a intervievat mai multe femei tinere din metropola americană pentru a afla care sunt secretele siluetei lor într-un mediu în care mâncarea şi gătitul ocupă un loc  important în stilul de viaţă, ajungând uneori la stadiul de obsesie.

Condiţia este una, a observat scriitoarea: la fiecare masă trebuie să lăsăm porţia neterminată.

Locuitorii din Manhattan care ţin diete nu se tem de mâncare, precizează autoarea; din contră, o iubesc. Restaurantele, târgurile culinare, bucătarii, obsesiile legate de prepararea mâncărurilor fine subliniază nivelul la care mâncarea e apreciată în această zonă, scrie Daily Mail.

Aşadar, „Cum reuşesc femeile din Manhattan să se menţină în formă?” a fost întrebarea care a determinat-o pe Eileen Daspin să stea de vorbă cu „fiecare femeie slabă, în formă şi stilată” din jurul ei. Scriitoarea a rugat 25 de astfel de femei, printre care jurnaliste, actriţe, directoare de marketing, să ţină un jurnal al regimului lor. 

Versiunea scurtă a rezultatelor interviurilor poate fi următoarea, potrivit lui Eileen: „Mănâncă bine, dar nu prea mult. Mergi pe jos ca un maniac. Găteşte acasă. Lasă de fiecare dată ceva în farfurie. Mulţumeşte-ţi pofta de dulce.” Condiţia cea mai importantă

În urma celor 25 de interviuri, Eileen Daspin a extras şi un set de reguli detaliate despre cum să ai un stil de viaţă sănătos şi să îţi menţii silueta fără să renunţi la mâncărurile preferate:

  • Mănâncă ceea ce îţi face poftă.
  • Mănâncă doar atunci când îţi este foame.
  • Nu mânca prea mult. Notele de jurnal ale femeilor intervievate de Eileen au constat, de obicei, în cantităţi reduse şi specifice: 40 de grame de piept de pui; o tabletă de ciocolată; 90 de mililitri de vin roşu; 80 de grame de mango; 80 de grame de salată de sfeclă roşie; 75-100 de grame de somon şi 100-175 de grame de paste. Cheia în controlul greutăţii constă în precizia în cantitatea de mâncare consumată, menţionează scriitoarea.
  • Nu te înfometa. Asigură-te că ai gustări la tine când pleci undeva: batoane energice, migdale, biscuiţi sau covrigei şi fructe uscate. În Manhattan, cel mai mult contează menţinerea nivelului de zahăr din sânge, motivul pentru care dietele specifice locuitorilor din această zonă sunt structurate sub forma unei serii de mese mici şi gustări.
  • Mănâncă ceea ce îţi cere corpul. Doar pentru că e 8 dimineaţa nu înseamnă că nu poţi mânca ouă sau fructe. Iar la miezul nopţii nu e deloc interzis un castron de cereale musli.
  • Încearcă să-ţi formezi obiceiuri, să mănânci aceleaşi lucruri timp de mai multe zile la rând.
  • Păstrează meniuri simple. Prea multă diversitate poate dăuna pentru că produce un consum de prea multe alimente.
  • E recomandat consumul de cereale integrale: quinoa, grâu, secară. Femeile din Manhattan care au vorbit cu Eileen Daspin au descris diete bogate în carbohidraţi: mai mult de jumătate au consumat produse de panificaţie la micul dejun, prânz şi cină. O treime din ele au servit acelaşi tip de produs drept gustare între mese. Pastele sau orezul au fost cele mai populare componente ale mesei de seară.
  • Mănâncă multe legume. Cel mai bun prieten al femeilor respective a fost salata, care se potriveşte şi la regula meniului simplu. De asemenea, a fost cel mai popular aliment pentru prânz, iar la cină a fost depăşit în frecvenţa de consum doar de paste şi orez.
  • Renunţă la fast food. Femeile din Manhattan au spus că evită complet mâncarea de la KFC şi McDonald’s.
  • Include exerciţiile fizice în stilul de viaţă. Unele dintre femeile intervievate au spus că au activităţi diferite în fiecare zi: cursuri de yoga, sala de fitness şi mersul cu bicicleta. În plus, merg pe jos de la 3 la 5 kilometri pe zi. De exemplu, Sarah Jessica Parker, de asemenea locuitoare a Manhattanului, spune că pentru a se menţine în formă alege să urce şi să coboare pe scări în loc să ia liftul.
  • Un „regim potrivit” nu înseamnă doar peşte la grătar şi spanac, mai spune scriitoarea americană, ci se referă la o dietă echilibrată care te menţine în formă şi îţi permite să trişezi. Este în regulă să mănânci budincă. Multe dintre femeile care apar în carte au recunoscut că au completat cina cu desert, iar jumătate din ele au servit desert la prânz. Secretul este să nu exagerezi.
  • Din punctul de vedere al numărului de calorii, alcoolul nu este recomandat. Dar psihologic şi emoţional vorbind, un pahar de vin este exact ceea ce trebuie la sfârşitul zilei.
  • Cumpără produse în cantităţi mici. Acest lucru ajută să îţi controlezi porţiile şi să devii mai conştient de ceea ce mănânci.
  • Nu te abţine. În loc să ţii cont de tabuuri sau să le creezi, include-le în dietă într-un mod structurat. Păstrează la îndemână pacheţele de 100 de grame de dulciuri, precum stafide acoperite în ciocolată.
  • Este bine să faci cumpărături în cantităţi mici, dar frecvent. Niciuna dintre femeile care au participat la interviuri nu face cumpărături o singură dată pentru toată săptămâna. Lucrul acesta se datorează în principal spaţiului mic din bucătăriile din Manhattan – nu e destul loc pentru depozitarea multor produse – precum şi faptului că nu foarte mulţi newyorkezi au maşini. De asemenea, oamenii fac cumpărături mai des pentru că preferă ca ingredientele să fie foarte proaspete.
  • La fiecare masă, lasă puţin în farfurie. Poate fi doar o firimitură – important este să fii conştient de faptul că nu ai terminat toată porţia.

sursa mediafax

Lasati un comentariu