Deliciu la pahar dar nu numai

• publicat la: 20 decembrie 2012
Deliciu la pahar dar nu numai

Ingrediente:

  • 100 g icre roşii
  • 2 linguri cu smântână
  • 200 g mascarpone
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri cu ulei de trufe
  • sare

 

Mod de preparare

Pasaţi foarte fin, la blender, brânza mascarpone şi câteva fire de mărar,adăugaţi uleiul de trufe, amestecaţi, puneţi smântâna puţin câte puţin,iar la sfârşit, potriviţi gustul de sare.
Puneţi această cremă în pahare, decoraţi cu o jumătate de linguriţă cu icre şi câteva fire de mărar.

Sugestie
Pentru gust, alături de brânză şi mărar, pasaţi o jumătate de ceapă mică.

 

Săculeţi din somon

O reteta delicioasa de saculeti din somon din: file de somon afumat, branza de vaci, ceapa, marar, sare, piper si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 3 fileuri de somon afumat
  • 150 g branza de vaci
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Freacă brânza de vaci cu ceapa şi mărarul tocate. Condimentează amestecul cu sare şi piper. Imparte amestecul de brânză în trei părţi egale şi pune fiecare porţie pe câte un file de somon.

Răsuceşte fiecare file sub formă de săculeţ şi stropeşte cu zeamă de lămâie.

 

Terina de legume

Se face din: cartofi, frunze de varza, morcovi, boabe de porumb, sfecla, oua, branza de vaci, ulei, parmezan, seminte de chimen, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 5-6 frunze mari de varza
  • 4 morcovi
  • 200 g boabe de porumb
  • 1 sfecla mare
  • 4 oua
  • 500 g brana dulce de vaci
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • 150 g parmezan
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi, în vase diferite, cartofii în coajă, sfecla şi morcovii curăţaţi. Lăsaţi să se răcească legumele după ce le-aţi scurs de apă. Curăţaţi cartofii şi sfecla şi tăiati-le în rondele cam de aceeaşi grosime. Tapetaţi o tavă de chec, unsă cu ulei, cu frunze de varză, opărite în apă cu sare.

Puneţi în tavă un rând de rondele de cartofi, suprapuse puţin, astfel încât să acoperiţi toată suprafaţa Amestecaţi brânza cu ouăle şi boabele de porumb scurse de zeamă, săraţi şi piperaţi şi puneţi un sfert din cantita¬te peste stratul de cartofi. Nivelaţi şi puneţi deasupra un alt strat de rondele de cartofi, peste care aşezaţi rondele de sfeclă.

Peste acestea puneţi un strat de brânză cu ou şi porumb şi peste acesta din nou cartofi. Urmează morcovii întregi sau tăiaţi în jumătăţi, pe lungime, un strat cu brânză, apoi sfeclă şi rondele de cartofi deasupra. Bateţi un ou şi amestecaţi-l cu parmezanul ras şi chimenul.

Turnaţi amestecul peste ingredinete. Coaceţi terina la foc potrivit, 35 – 45 de minute. Lă-saţi-o la răcit înainte de tăiere. Se poate servi cu iaurt, smântână, suc de roşii.

 Poftă Bună !

 

Lasati un comentariu