Eggnog-ul, băutura potrivită pentru sărbătorile de iarnă

• publicat la: 12 December 2012
Eggnog-ul, băutura potrivită pentru sărbătorile de iarnă
O băutură potrivită cu atmosfera Crăciunului, eggnog-ul, sau lichiorul de ouă, se recomandă a se prepara cu 4 zile înainte de a fi consumat. Poate fi servit cald sau rece.Ingrediente pentru 6 persoane:

4 ouă

4 linguriţe de zahăr pudră

3 frunze de dafin

1 linguriţă de cuişoare

50 ml de esenţă de vanilie

100 ml de rom

100 ml de coniac

300 ml de lapte

Modalitate de preparare

1. Bate ouălele cu zahărul pudră într-un castron.

2. Adaugă restul ingredientelor şi amestecă până se omogenizează. Acoperă castronul cu o folie de plastic şi lasă să se aşeze timp de 30 de minute.

3. Amestecă uşor compoziţia înainte de a o turna în sticlă.

4. Lasă lichiorul să se răcească în frigider timp de 4 zile. Când îl serveşti, în cană sau ceaşcă, presară deasupra puţină scorţişoară sau, de preferat, nucşoară.

sursa ziare.ro

comentarii

de ameteli la 12 December 2012 - 23:06

Ar fi foarte buna bautura si la spital carei incepand de la portar la asistent. ca doar este permis dupa cate am observat.dar cu asa conducere nici nu ma mir.important e ca avem papuci in picioare sa nu murdarim, gresia pusa foarte frumos si precis.,daca mu cumparam directoarele striga la noi ca la niste cretini.

Lasati un comentariu