Eggnog-ul, băutura potrivită pentru sărbătorile de iarnă
O băutură potrivită cu atmosfera Crăciunului, eggnog-ul, sau lichiorul de ouă, se recomandă a se prepara cu 4 zile înainte de a fi consumat. Poate fi servit cald sau rece.Ingrediente pentru 6 persoane:
4 ouă
4 linguriţe de zahăr pudră
3 frunze de dafin
1 linguriţă de cuişoare
50 ml de esenţă de vanilie
100 ml de rom
100 ml de coniac
300 ml de lapte
Modalitate de preparare
1. Bate ouălele cu zahărul pudră într-un castron.
2. Adaugă restul ingredientelor şi amestecă până se omogenizează. Acoperă castronul cu o folie de plastic şi lasă să se aşeze timp de 30 de minute.
3. Amestecă uşor compoziţia înainte de a o turna în sticlă.
4. Lasă lichiorul să se răcească în frigider timp de 4 zile. Când îl serveşti, în cană sau ceaşcă, presară deasupra puţină scorţişoară sau, de preferat, nucşoară.
sursa ziare.ro
comentarii
de ameteli la 12 decembrie 2012 - 23:06
Ar fi foarte buna bautura si la spital carei incepand de la portar la asistent. ca doar este permis dupa cate am observat.dar cu asa conducere nici nu ma mir.important e ca avem papuci in picioare sa nu murdarim, gresia pusa foarte frumos si precis.,daca mu cumparam directoarele striga la noi ca la niste cretini.