Imagine…John Lennon

• publicat la: 18 decembrie 2012
Imagine…John Lennon

Într-o lume în care violența escaladează la cote alarmante, există tineri care trag un semnal de alarmă și nu o fac oricum, ci prin artă. Oferind clipe de emoție prin iubirea lor pentru muzică, poezie și dans. Acesta a fost sentimentul pe care îl simțeam acut în suflet la sfârșitul spectacolului Imagine…John Lennon.

Evenimentul a fost deschis de Adrian Ștefănuți, instructor al cercului de teatru de la Centrul Cultural Carei, care a prezentat pe scurt, mai ales publicului tânăr prezent în sală, ce a însemnat fondatorul trupei Beatles pentru generația din care a făcut parte.

Biografia artistului a fost punctată apoi într-un videoclip scurt retroproiectat pe ecranul ce a rămas deasupra scenei pe care au evoluat artiștii.

Trei tinere talentate, membre ale cercului de muzică ușoară a centrului Cultural, îndrumate de prof. Sucs Jozsef,  au interpretat în continuare piese muzicale din repertoriul Beatles-ilor. Nagy Anita, Altfater Andrea și Vitez Julia au smuls ropote de aplauze de la publicul ce fredona alături de ele refrenele pieselor interpretate.

Sceneta interpretată de tinerii actori ai trupei de teatru M.E.E.M. (Magie, Energie, Emoție, Mister) a Centrului Cultural a adus în fața publicului violența în cele mei brute forme, efectele sale nedorite, dar au propus un antidot: iubirea de semeni manifestată prin dans.

Arta trupului, dansul, prin membrii trupei Club Dance, instructor prof. Cătălina Curceanu, poate transforma cele mai malefice ființe în Oameni, dacă acestea se lasă purtate de muzica sufletului, de iubire. Acest lucru a fost simbolizat prin dans de trupa Club Dance.

Înainte de finalul spectacolului, Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu”, reprezentat de elevele Bura Ioana și Csuri Kitty, îndrumate de prof. Mihaela Achim, au prezentat un clip video cu titlul „Imaginează-ți o lume fără violență, fără indiferență”.

Școala Gimnazială nr. 3 a fost reprezentată de Polak Alexa, Țineghe Denisa, Horvat Otilia și Zonkan Melissa, prof. coordonator Mihaela Cornoc, care au făcut un colaj de imagini ce incriminau violența sub orice formă s-ar manifesta ea.

Finalul spectacolului a aparținut tinerilor artiști care au implicat și publicul ducându-l pe scenă pentru a se prinde într-un lanț al iubirii pe melodia Happy Christmans.

Adrian Ștefănuți a încheiat evenimentul mulțumind tuturor celor care s-au implicat în realizarea lui: Direcția de Cultură, Centrul Cultural, prin Bogdan Georgescu și Szucs Jozsef care au acompaniat solistele alături de Marius Georgescu, dar și membrilor trupei Club Dance, alături de instructoarea lor, prof. Cătălina Curceanu.

Mesajul spectacolului a fost transmis cititorilor Buletin  de Carei de Adrian Ștefănuți:„ Sper că am reușit să transmitem acel sentiment de lipsă a granițelor între rase, religii, orientări politice, să transmitem acel ideal pentru care a militat John Lennon, un ideal al nonviolenței și al fraternității.”

Simbol al luptei împotriva războiului nedrept din Vietnam, împotriva violenței în orice fel s-ar manifesta ea, John Lennon a fost omagiat prin artă în Sala Cavalerilor a Castelului Karolyi.

 

Nicoleta Latis

 

comentarii

de cata la 18 decembrie 2012 - 22:33

mi-a placut

de adi stefanuti la 19 decembrie 2012 - 01:18

Atentie!

E John Lennon nu Lenon.

Multumesc!

Lasati un comentariu