Joburi care nu necesita studii universitare prelungite

• publicat la: 25 decembrie 2012
Joburi care nu necesita studii universitare prelungite

In perioada de criza financiara, este posibil sa apara necesitatea de a-ti schimba domeniul de activitate.

Cu toate acestea, urmarea unei alte facultati implica timp si costuri care nu sunt mereu la indemana.

Pentru astfel de persoane si pentru cele care nu au facut o facultate, exista joburi unde studiile universitare prelungite nu constituie o cerinta obligatorie.

Iata ce joburi nu necesita studii de licenta de lunga durata, insa ofera satisfactii materiale multumitoare.

Administrator servicii

Jobul de administrator servicii cuprinde o paleta larga de activitati, in functie de domeniul despre care este vorba. De exemplu, un administrator de servicii in vanzari are in fisa de post ca sarcini facturarea interna si externa, administrarea dosarelor, centralizarea evidentelor lunare si intocmirea de rapoarte etc.

Un astfel de job nu impune studii universitare de lunga durata, insa studiile medii sau superioare in domeniul de activitate al firmei constituie un avantaj.

Asistent terapeut

Un job de asistent terapeut presupune efectuarea de proceduri specifice unui centru spa, prezentarea in fata clientilor a serviciilor, beneficiilor si produselor companiei.

Un astfel de job este recomandat persoanelor care au cunostinte de asistenta medicala si kinetoterapie, cunostinte de cosmetica, masaj, nutritie etc. Cursurile in domeniu si experienta anterioara constituie un atu important.

Agent de asigurari

Un agent de asigurari trebuie sa fie o persoana cu abilitati foarte bune de comunicare si negociere, perseverenta si ambitioasa. Din fisa postului unui agent de asigurari, principalul scop este dezvoltarea unui portofoliu de clienti pe anumite tipuri de asigurari. Pentru un astfel de job, candidatul trebuie sa aiba cel putin liceul absolvit, insa capacitati de convingere si relationare excelente.

Croitoreasa

O croitoreasa nu trebuie sa aiba studii universitare prelungite, insa trebuie sa cunoasca modul de functionare al diverselor masini (masini speciale, masini liniare etc). Jobul de croitoreasa sau masinista este destinat confectionerilor si producatorilor de confectii textile.

Infirmiera

O infirmiera asigura asistarea alimentatiei, acordarea ingrijirilor igienice si medicale, respectarea prescriptiilor medicale, oferirea primului ajutor, gestionarea resurselor alocate, completarea fisei de ingrijire a persoanei asistate etc. Infirmierele nu trebuie sa aiba studii universitare prelungite, insa li se cere calificare si experienta in domeniu.

Administrator bloc

Un administrator de bloc nu trebuie sa urmeze cursuri universitare prelungite, insa este obligatoriu sa aiba un atestat pentru acest job. Administratorul de bloc se poate ocupa de asociatii de proprietari sau de proprietati private.

Asistent medical in stomatologie

Un asistent medical in stomatologie trebuie sa fie absolvent de scoala de profil si sa aiba experienta in domeniu. Postul implica diverse sarcini, de la cele administrative la cele de igiena si asistenta a medicului stomatolog.

sursa ele.ro

Lasati un comentariu