Manifestare sobră la Carei de Ziua Naţională

• publicat la: 2 decembrie 2012
Manifestare sobră la Carei de Ziua Naţională

Sâmbătă 1 Decembrie 2012,la Monumentul Ostaşului Român din municipiul Carei au avut loc festivităţile dedicate Zilei Naţionale în prezenţa oficialităţilor locale şi a numeroşi careieni.

După intonarea imnului de stat,Bogdan Georgescu,directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Carei a dat citire unui scurt material despre semnificaţia acestei zile importante în viaţa poporului român.

Un sobor de preoţi a oficiat apoi un serviciu religios în memoria eroilor căzuţi la datorie.Au urmat depuneri de coroane de flori din partea Primăriei,a veteranilor de război,a structurilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor,a USL,a UDMR,a FDG,a ARD,a Asociaţiei Românilor Refugiaţi şi a copiilor de la Şcoala Gimnazială nr.1.

Corul preoţilor ortodocşi condus de prof.Mariana Vulcan a oferit celor prezenţi un frumos şi atractiv program de cântece patriotice.

Copii de la Şcoala Gimnazială 1 au întins Hora Unirii pe platoul din faţa Monumentului la finalul manifestărilor.

 

comentarii

de Mihai la 2 decembrie 2012 - 17:40

la Satu Mare a fost foarte frumos si am fost mandru ca sunt roman adica m-am simtit ca traiesc in tara mea !
altadata canta si Pasca cu tarafu ceva de Ziua Nationala a Romaniei dar probabil cu 2 primari de la UDMR e mai greu de facut spectacol romanesc.
Nu mai plecati capul in tara voastra careieni ! Se poate trai si romaneste in Romania nu umiliti de UDMR si conducatorii lor !
De 15 martie se aloca probabil mai multe fonduri din banii statului roman asa cum a fost la Satu Mare cu zilele Partium si tot nu sunt multumiti udmristii.
Traiasca Romania ! La multi Ani romani !

de Maria la 2 decembrie 2012 - 22:03

A fost frumos corul bisericesc dar parca era si mai frumos daca era si un program artistic ca sa simtim ca e sarbatoare.

de leomanelistu la 2 decembrie 2012 - 23:24

da flacara mov se stinge daca nu da jeno si raducu bani de coroane???
cei doi haveri se dau de ceasu mortii sa rupa de la uslisti pe unu altu si plateste pentru ei orasu si sarmalele de la cantina pe care le mpart la castel da nu le iese niciicum

de leorockeru la 3 decembrie 2012 - 02:24

deocamdata flacara mov nu a furat tara. nu a inchis fabrici, nu a captusit banii statului in conturi din strainatate, nu sunt puscariabili. nu au amagit tara cu promisiuni ca apoi sa faca exact pe dos. nu au intretinut un conflict aparent doar de dragul de a avea pretext pentru deprecierea valorii leului romanesc. asta au facut doar USL, PDL si UDMR. deci despre ce vorbim?

USL este o optiune pentru ca lumea vrea schimbare, dar lumea uita ca ei au fost la conducere in acesti 23 de ani chiar mai mult decat basescienii, o alta specie remarcabil de hoata. USL a avut un impact infinit mai mare asupra saracirii tarii decat UDMR sa zicem. deci despre ce vorbim?

am inteles ca lumea vrea sa scape de PDL, o formatiune politica ce si-a aratat limitele in orice, mai putin hotia. nu inteleg de ce brusc PPDD ul lui diaconescu e luat in bascalie, desi nu au condus/saracit/umilit/furat tara asta ca si USL,-ul adica unica solutie legitima. sa fie oare campania? nuu domnul meu, USL chiar sunt cei mai cinstiti. nici ardei gras nu au mancat nici tara nu arde.

ma mir ca truditoarea adanc patrunsa de emotie nu s-a apucat (inca) sa scrie si despre violeti. nu ca ar avea ce. dar cine a zis ca trebuie sa aiba?

de Horia Mărieș la 3 decembrie 2012 - 07:37

@leorockeru la 3 December 2012 – 02:24

Ce fel de muzică rock preferi prietene? Blues rock, folk rock, country rock, jazz-rock, psychedelic rock, progressive rock, glam rock, heavy metal, punk rock, post-punk rock, alternative rock, grunge, Britpop, indie rock, rap rock, rap metal sau garage rock?

La prima vedere se pare că preferi rockul psihedelic, nu de alta dar acest subgen a apărut ca reacție față de criza spirituală a societăților consumiste occidentale și a fost caracterizat mai ales prin iraționalitate (fiind adeseori alimentat de experiențele psihedelice – de unde și numele – provocate de consumul de droguri. Este oare si cazul matale?).

Nu știu ce are de scris „truditoarea adânc pătrunsă de emoție” despre violeți, dar până atunci încerc eu să-ți răspund cu câteva cuvinte. Nu știu nici de ce te mănâncă pizma.

In primul rând îți dau parțial dreptate. Nici PDL, nici PDL, nici PSD, nici UDMR, nici PRM, nici PNȚCD, nici „etc.”, n-au reușit în ultimii 20 de ani să rupă gura târgului, să asigure o guvernare fără cusur, să scoată la rampă numai politicieni onești. Ăsta este din păcate adevărul: neseriozitatea, goana după putere și după îmbogățire ilicită rapidă, corupția cvasigeneralizată, și incă multe alte vicii pot caracteriza clasa politică din România. Se învață greu democrația în țara asta, dacă unii – ca de exemplu Corneliu Coposu, aproape singurul dintre politicienii ultimilor 20 de ani care putea sta mereu cu fruntea sus – nu mai sunt printre noi.

Dar de la astfel de tristețuri (evidente), și până la a accepta să fiu condus de oameni care fac parte din pp-de-kaka-ul lui Diaconescu, e cale foarte lungă.

„nu înțeleg(i) de ce brusc PPDD ul lui diaconescu e luat în bășcălie” ?????

Dacă întrebarea este pusă cinstit și cu bună intenție, încerc eu să-ți explic foarte pe scurt.

Că pp-de-kaka e luat în bășcălie brusc sau nu, nu prea știu. Dar de ce spui matale insă că este luat brusc? Bășcălie de DD se tot face de câțiva ani buni. Este drept, numai în anumite cercuri, numai de cei care au și ceva sub freză.

PP-de-kaka este luat în băscălie în primul rând datorită creatorului lui.
DD este fără doar și poate un excroc de prima clasă, inclusiv sentimental, este drept, nedovedit și necondamnat cu acte oficiale (încă) pentru asta. Îți garantez însă eu că va fi, și încă în curând.

DD si partidulețul lui joacă pe o singură carte. Exploatarea fără scrupule și fără milă a naivității, a credulității, a lipsei de școală și de cultură, a nivelului de IQ extrem de scăzut al unei anumite părți din populația actuală a RO, a unui anumit segment electoral. Excrocul își bate pur și simplu joc de „bobor”, și așa cum unii au reușit să manelizeze o bună parte din țară, el a reușit să otevizeze o altă parte (oare coincid aceste mulțimi?) din popor. Unicul lui scop, unica lui țintă: averea, casele, palatele, avioanele, elicopterele, iahturile, Rolls-Royce-urile, etc. Când își va face plinul, va uita imediat de „bobor”.

Dar acestui „bobor” nu mai ai ce-i face. Nu mai poți să-l școlești, să-l deștepți, fiindcă mare parte din el nu știe nici citi, nici scrie.

De Oltchim, Elodia, băgatul în tomberon si alte parascovenii de ale lui DD nu mai amintim că ne pierdem vremea.

Trist dar adevărat. Ne vom trezi după 9 decembrie cu pp-de-kaka oficializat ca și a treia forță politică din RO. Asta dacă nu va devansa ARD-ul. Eu unul mă aștept la un clasament electoral USL, PP-DD, ARD si UDMR.
Restul nu vor conta.

Mă astept ca 15-16% din cei ce se vor prezenta la vot să fie suficient de cretini încât să creadă în anumite „puncte” (din alea 100) ale gargarei electorale promovate și otevizate de pp-de-kaka. ă aștept mai ales la înghitirea, fără apă, pe stomacul gol, a unor „puncte” cum ar fi:

1. Legea pentru acordarea celor 20 000 de euro.,
4. Factura la intretinere va fi mai mica cu aproximativ 35%.,
7. Hrana gratuita pentru fiecare taran, care creste pentru uzul familiei sale : o vaca, doi porci, 30 de pasari.
8. Un tractor gratis dat in folosinta in fiecare comunitate agrara.
12. Statul va construi 200.000 de locuinte pentru tineri dar si pentru toti romanii care nu au unde sa locuiasca, chiria platita va fi aproximativ 25 euro/luna. 14. Marirea tuturor salariilor bugetarilor. 15. Marirea tuturor salariilor din sectorul privat. 16. Marirea tuturor pensiilor din Romaia (așa scrie în ziarul online de Carei).
21. Daca vreunul din cele 99 de puncte nu se realizeaza, atunci PP-DD pleaca de la putere ! (Nyugi, nici nu va ajunge acolo !!!).

Matale d-le Leo Rockerule, chiar ai timp să-i crezi pe mincinoșii, pe schizofrenicii aștia? Sau doar faci pe prostul ca sa ne induci in eroare? Insă, dacă vrei să fii fidel ppdekaka local, îi poți vota, este dreptul tău, că doar trăim într-o țară liberă, democratică. Asta dacă cumva nu ești chiar matale, așa cu te bănui, catindatul. Ăla cu 100 ha de pădure încă virgină.

de Victor la 3 decembrie 2012 - 08:44

saracii udmristi blatuiesc la carei si cu fantomelemov numai sa scape de uslistii tricolori…au ajuns sa isi faca reclama la comentarii ca poate ii citeste macar asa cineva….daca tot poate jeno sa plateasca impozitele prin retinere lunara din salar de 4 ani incoace propun sa le retina si lor tot lunar plata la sarmalele neplatite tot lunar adica …luna si sarmaua..

de emil la 3 decembrie 2012 - 09:39

ppdkk e nimic altceva decat o manevra de-a lui beshila de a exploata nemultumirea unui segment de populatie in beneficiul pdl.
urmareste canalizarea acestei nemultumiri in afara usl, pentru a impiedica obtinerea unui scor electoral si mai mare de catre formatiunea lui Antonescu si Ponta. modul in care dan diaconescu a actionat in cazul oltchim demonstreaza capacitatile si sinceritatea personajului respectiv.
o alta manevra in acelasi scop (al reducerii scorului usl) este si incercarea de acreditare a ideii ca „toti sunt la fel, toti sunt hoti, toti au distrus tara”. afirmatia este doar dorinta pdleilor, fiindca are tot atata adevar ca si cea in care spui ca victima e la fel de vinovata ca si ucigasul. adica nu e adevarata – nimeni nu a facut ce au facut pdl si rmdszamar din 1989 incoace – dar poate determina unii dezamagiti sa nu se duca la vot. tinta ei este descurajarea prezentei la vot a acelora care nu voteaza pdl. numai in cazul unei prezente reduse la vot, pdl poate face un numar mai mare de mandate si poate spera ca usl sa nu depaseasca 50%.
evident, explicatiile astea sunt pentru altii decat cei care nu inteleg de ce ppdkk este luat in bascalie, atunci cand insasi existenta acestui partid (care macar este inscris la tribunal, nu ca rmdszamar)este o bascalie, la fel cu „rezolvarea” oltchim.

de cici la 3 decembrie 2012 - 11:49

diktatura udmr de carei crede ca daca nu aduce artisti valorosi de ziua romaniei atunci romanii din carei vor da buluc la 15 martie sa cante imnuszul unguresc.
daka la ei akasa au reusit sa spele creierele romancelor nu la fel se va intampla in oras.
Traiasca Romania , Traiasca toti romanii din lume !

de emil la 3 decembrie 2012 - 18:00

poate schimbam legea electorala si, in parlament, romanii o sa-i reprezinte si pe unguri, daca la Carei se poate invers!

Lasati un comentariu