MRU „măturat” din drumul spre Senat de Traian Igaş.Peste 346 mandate pentru USL

• publicat la: 10 decembrie 2012
MRU „măturat” din drumul spre Senat de Traian Igaş.Peste 346 mandate pentru USL

Nici un candidat ARD/PDL nu a închis vreun colegiu. Anastase, Blaga, Flutur, Oltean şi alte vedete ale PDL aşteaptă acum loteria redistribuirilor. Udrea şi noua PPDD-istă Monica Iacob Ridzi prind Camera de pe locul 2. Dan Diaconescu nu prinde nici redistribuirea.
Dragnea: USL a închis toate colegiile în 25 de judeţe

 La orele 2.00 noaptea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat un bilanţ provizoriu după numărătoarea paralelă care s-a desfăşurat în sediul social-democraţilor din Bucureşti. „În 25 de judeţe am închis toate colegiile. Până în acest moment USL are 346 de parlamentari. Dacă Parlamentul va avea 470 de mandate, atunci cele 346 de mandate reprezintă un procent de 73,6%. Dacă Parlamentul va avea 500 de mandate, atunci procentul mandatelor USL este de 69,2%, iar dacă va avea 520 de mandate, atunci procentul de mandate al USL va fi 66,5%. Atrag însă atenţia că USL mai câştigă ceva mandate şi din celelalte judeţe, unde s-au ocupat locuri 1, dar fără să fie închis colegiul sau unde a ocupat locuri 2. Nu ştim acum câte mandate vor mai veni, pentru că toate acestea intră pe redistribuire”, a declarat Dragnea.

Judeţele în care USL a închis toate colegiile sunt: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Muncipiul Bucuresti.

 Sic transit gloria mundi

 MRU – fost ministru, fost director SIE, fost prim-ministru, Roberta Anastase – cea care a comis furtul secolului în Cameră, cea care a condus din umbră un mare municipiu, Vasile Blaga – fost ministru, preşedintele PDL, Mircea Toader – în arătătorul său a stat soarte a sute de legi în Cameră, Anca Boagiu – fostă ministresă şi favorită a lui Traian Băsescu, Sulfina Barbu – fostă ministresă, Gheorghe Flutur – unul dintre cei mai mari baroni politici, conducătorul a nordului Moldovei, eternul Ioan Oltean, Teodor Baconschi – fost ministru, cel care a manevrat votul din 2009 de la ambasada României de la Paris, un politician umflat cu pompa de intelectualii portocalii, o armată de foşti miniştri şi secretari de stat, într-un cuvânt toată floarea PDL. Cu excepţia lui MRU şi a lui Teodor Baconschi, toate fostele glorii PDL-iste aşteaptă acum loteria redistribuirii pentru a prinde un mandat în Parlament de pe locurile 2 sau 3, poziţie pe care o considerau dezonorantă în actuala legislatură când era vorba de PNL-işti sau PSD-işti. Culmea, vedetele PDL se roagă acum ca toţi colegii lor de partid din judeţele în care ai candidat să obţină mai puţine voturi decât ei, pentru că altfel nu ajung în parlament. Loteria nu mai este însă valabilă pentru MRU, care în colegiul său a strâns mai puţine voturi decât ex ministrul Traian Igaş şi pentru Teodor Baconschi care a obţinut un scor penibil în faţa unei foste colege de partid, trecută între timp la PNL.

 Imperiul lui Pinalty spulberat; Udrea prinde mandat de pe locul 2

 Conform numărătorii paralele a USL din judeţul Neamţ, 7 din cele 8 colegii de deputaţi au fost „închise” de USL: Cătălin Drăguşanu (c1 – PC), Vlad Marcoci (c2 – PSD), Liviu Harbuz (c3 – PSD), Ioan Munteanu (c5 – PSD), Dorinel Ursărescu (c6 – PNL), Ionel Arsene (c7) şi Marian Enache (c8 – UNPR). De asemenea, toate cele 3 colegii de Senat au fost închise de USL: Eugen Ţapu Nazare (c1 – PNL), Ioan Chelaru (c2 – PSD) şi Liviu Bumbu (c3 – UNPR).

Cu aproape 40% din sufragii, Elena Udrea a ocupat locul 2 în colegiul în care a concurat cu nou intratul în politică, Liviu Brătescu (USL/PNL), care s-a clasat pe locul 1 cu 48%, (peste 1.000 de voturi diferenţă) dar imperfecţiunile legii îl lasă acasă. Cu toate acestea, rezultatele din Neamţ ale PDL, sunt catastrofale, de neconceput, mai ales  de când Gheorghe Ştefan-Pinalty a preluat, în 2004 conducerea şi şi-a creat un adevărat imperiu. Câteva nume grele, printre care veteranul deputat Marius Rogin, Mihaela Stoica – „pupila lui Pinalty”, Toader Mocanu, şi noua vedetă în ascensiune, Luminiţa Vârlan se numără printre învinşi.

Ridzi prinde mandat (nu de arestare încă) la mustaţă

 Monica Iacob Ridzi rămâne şi pentru viitorii 4 ani (asta în cazul în care nu va fi condamnată între timp)deputată. La mustaţă. Contracanditatului ei de la USL, social-democratul Ioan Rus, i-au lipsit 216 voturi pentru a închide colegiul din Petroşani, fapt ce o propulsează pe celebra ex PDL-istă, actuală PPDD-istă în Parlament. Celelalte colegii din judeţul Hunedoara au fost adjudecate fără probleme de USL. Toţi parlamentarii USL în funcţie şi-au conservat deci mandatul, dar USL Hunedoare vine cu două debutante, Carmen Hărău (PNL) şi Natalia Intotero (PSD). Nu se ştie la ora actuală dacă ARD prinde vreun mandat la redistribuire.

 Adriean nu l-a mai sunat pe „Viorică”

 Ziariştii acreditaţi la sediul de campanie al ARD/PDL şi-au pierdut noaptea de pomană în Aleea Modrogan nr.1. După scurta declaraţie de la orele 21.00, liderii PDL nu şi-au respectat promisiunea de a ieşi din două în două ore pentru a prezenta rezultatele numărătorii lor paralele. Şi nu au ieşit deloc toată noaptea. Drept urmare nu s-a repetat episodul din noaptea de 6 decembrie 2009, când Adriean Videanu, în prezenţa mai multor ziarişti, îl suna pe Viorel Hrebenciuc, spunându-i „hai măi Viorică, nu te mai chinui, că îţi dăm noi rezultatele exacte dacă ajungi aici să bem o cafea”. Acum, cu siguranţă Adriean Videanu nu l-a mai sunat pe „Viorică”.

 Declaraţia jignitoare a nopţii

 Fruntaşii PDL dau dovadă că nu ştiu să piardă. Unul dintre ei, Cristian Boureanu, mutat din Argeş într-un colegiu „sigur” în Vaslui, nu a reuşit să strângă decât 25% din sufragii, într-un colegiu închis de un ilustru necunoscut, Toader Dima. Prima declaraţie după penibilul său rezultat, a fost următoarea: „Ştiu că aceasta declaraţie este sub impresia primelor emoţii, dar, ca economist, cred sincer ca România va avea mult de suferit în urmatoarele şase luni în urma rezultatelor din 9 decembrie”, a spus Boureanu, citat de Mediafax. Cu alte cuvinte, românii au votat prost şi vor avea de suferit. O declaraţie tupeistă a celui pe care premierul Ponta l-a asociat că ar fi căpuşat Oltchimul şi care a face parte dintr-un partid care a dus românii la disperare.

  UDMR va avea parlamentari şi dacă nu face 5%

 Exit-poll-urile au dat un rezultat total neliniştitor pentru UDMR: între 5,1 şi 5,3%. Este posibil ca rezultatele oficiale să confirme exitt-poll-urile, dar la fel este posibil ca UDMR să aibă oficial câteva zecimi în plus, sau în minus. În acest din urmă caz, UDMR nu mai face pragul electoral, dar, totuşi va avea parlamentari. UDMR deja se încadrează în pragul alternativ: câştigarea cu 50%+1 vot a 6 colegii la Cameră sau a 3 colegii la Senat. Deja în Mureş, UDMR avea la 3 dimineaţa pe un colegiu de Senat „închis” (prin Marko Bela) şi două de deputat (prin Borbely Laszlo şi Kelemen Attila). Cum în Harghita şi Covasna nu au avut probleme, estimăm că în situaţia în care UDMR nu face 5%, va avea minim 7 sau 8 deputaţi şi 6 senatori

 Diversiunea DNA nu a dat rezultat

 Deputatul PSD Ion Stan, cel care este vânat de procurorii DNA pentru o presupusă infracţiune de trafic de influenţă din 2009 (descoperită chipurile acum două luni în urma denunţului unui individ aflat de multă vreme în ghearele procurorilor) şi pentru o presupusă infracţiune de trafic de influenţă în actuala campanie electorală – infracţiune “probată” prin discuţii înregistrate amestecate pentru a constitui probă pentru opinia publică – a cîştigat colegiul său din Dâmboviţa cu un scor categoric: 66,62%. (al treilea pe judeţ, la câteva zecimi de cel mai bun rezultat). Practic, Stan nu l-a surclasat pe avocatul Davidescu (membru al Forţei Civice conduse de MRU) ci a surclasat DNA. Compromiterea lui nu a dat rezultate. Nu dădea nici dacă Stan obţinea 45% – un scor deloc de neglijat, dar când eşti preferat de 66,62 dintre cei prezenţi la urne atunci cei de la DNA trebuie să-şi dea seama că au ratat obiectivul principal. Nu ştim dacă, aflat sub urmărire penală, Ion Stan mai poate prinde un loc în Comisia de cotrol a SRI, poziţie din care a devenit extrem de incomod pentru cei care au comis ilegalităţi în domeniu.

Dan Diaconescu a „învins” la OTV, nu şi la urne

 Aşa cum era de aşteptat, bravura lui Dan Diaconescu de a-l concura pe premierul Ponta nu a avut vreun rezultat. A strâns maxim 22-24%, în ciuda mcampaniei deşănţate pe care şi-a făcut-o şi a mizeriilor şi manipulărilor cu care a împroşcat opinia publică prin OTV. Partea proastă pentru Dan Diaconescu este că nu prinde nici măcar redistribuirea, Niculina Mocioi, candidată în colegiul 5, obţinând mai multe voturi decât el şi probabil va fi singurul membru PPDD din Gorj în Parlament.

Totuşi, inclusiv la orele 4.30 dimineaţa, pe croll-ul OTV scria cu litere de-o şchioapă: Victorie la Tg.Jiu! Revoluţia votului a învins! Rezultatul: DD – 53,7% – Ponta – 39,7%. Iar mai jos, pe burtieră, OTV întreba telespectatorii (contra cost evident . 0.44 euro SMS-ul): „credeţi că în noaptea asta Ponta va înlocui sacii cu voturi fraudând alegerile”. Asta după ce, până la orele 2.00, întrebarea era alta: „credeţi că după victoria lui DD, USL va mai fura vreodată la vot?”

 

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu