Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor

• publicat la: 1 decembrie 2012
Nu  lăsa violenţa să te transforme într-un infractor

Poliţia de proximitate  desfăşoară  în această perioadă  campania” Nu lăsa violenţa să  te  transforme într-un  infractor”. Cu  această ocazie  doamna comisar  Săndulescu Simona  împreună cu alţi reprezentanţi  de la Poliţia de Proximitate ,  Felicia  Hrihorişan,  Mărcui  Cristian,  Dobra Gheorghe, au desfăşurat  o  activitate la Liceul  Tehnologic  „Simion Bărnuţiu” din  Carei.

În cadrul acestei activităţi doamna comisar Săndulescu Simona  le-a  vorbit elevilor despre: cauzele delicvenţei   juvenile, răspunderea penală a minorilor, cauzele şi consecinţele  absenteismului  şcolar, consecinţele unui anturaj dubios, nepotrivit  care conduce la un  comportament  deviant, nevoia lor de a ieşi în evidenţă de a fi  şmecher pentru a fi apreciat , însă acest atribut nu se întălneşte la cei care au rezultate foarte bune la învăţătură ci mai degrabă la cei care lipsesc de la şcoală, nu învaţă nu-şi  ascultă  părinţii şi consideră că ei le ştiu cel mai bine pe toate.

Elevii au vizionat un scurt film  cu  mărturiile unor tineri condamnaţi  la pedeapsa cu închisoarea  pentru diferite fapte comise, mărturii din penitenciar.

Toţi tinerii şi tinerele  care au  dat interviuri  din penitenciar au  dorit să transmită  tuturor elevilor şi minorilor că   este foarte important să respecţi regulile, să asculţi  de părinţi, să fi atent când îţi alegi anturajul şi că odată ajuns după gratii nu se poate da timpul înapoi şi trebuie să suporţi consecinţele faptelor tale.

Comisar  Săndulescu  Simona

Consilier şcolar,  Achim  Mihaela

Lasati un comentariu