O.Raetchi: Băsescu este ipocrit când atenţionează guvernul să nu uite de Diaspora

• publicat la: 7 decembrie 2012
O.Raetchi: Băsescu este ipocrit când atenţionează guvernul să nu uite de Diaspora

Traian Băsescu dă dovadă de ipocrizie când atenţionează guvernul să nu uite la alegeri de voturile românilor din diaspora, conform Antena3.ro. Acuzaţiile vin din partea candidatului USL, Ovidiu Alexandru Raetchi, care a trimis o scrisoare deschisă, în care afirmă că preşedintele nu a făcut nimic pentru a modifica legislaţia care îi împiedica pe românii plecaţi, să voteze. Guvernul Ponta le-a redat dreptul la vot militarilor din teatrele de operaţiuni, în urmă cu câteva săptămâni.

” Nu este posibil să îngădui votul militarilor, şi foarte bine că s-a găsit formulă ca militarii din afară să voteze, dar să nu dai drept de vot celor care au şederi statuate pe teritoriul altor state de mai bine de şase ani, este un act de fraudare a votului. Avem studenţi, oameni care lucrează, cercetări care se află la studii sau parteneriate de cercetare pentru mai mulţi de şase luni, iar acestor oameni doctorul Victor Viorel Ponta le-a interzis dreptul de vot”, a declarat Traian Băsescu.

Candidatul USL, Ovidiu  Raetchi a trimis o scrisoare românilor din diaspora în care atrage atenţia că actuala legislaţie electorală a fost concepută de regimului Băsescu-PDL şi a fost menţinută cu ajutorul Curţii Constituţionale. În opinia sa, această lege i-a fost favorabilă preşedintelui la alegerile trecute, când tot el a decis să-i excludă pe militarii din teatrele de operaţiuni de pe listele de vot.

Ovidiu Raetchi a adăugat că Traian Băsescu a  adus în discuţie subiectul românilor plecaţi în străinătate abia după ce militarii aflaţi în străinătate şi-au reprimit dreptul de vot în urmă cu scurt timp, când guvernul Ponta a modificat unele prevederi ale legii.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 7 decembrie 2012 - 09:50

beshescu e ipocrit numai in cazul asta!?

Lasati un comentariu