Poliţia Rutieră recomandă prudenţă maximă pe şosele

• publicat la: 12 decembrie 2012
Poliţia Rutieră recomandă prudenţă maximă pe şosele

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, îi sfătuim pe conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor. Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Poliţiştii rutieri vor lua măsuri de sancţionare a celor care nu au echipat autoturismul corespunzător, a celor care nu respectă indicaţiile agenţilor de circulaţie, precum şi administratorilor drumurilor publice care nu îşi îndeplinesc obligaţiile prevăzute de lege.

Lasati un comentariu