Prima femeie preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului

• publicat la: 28 decembrie 2012
Prima femeie preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului

Membrii CNA s-au întrunit, vineri, într-o şedinţă pentru a alege preşedintele instituţiei, funcţie pentru care a candidat Laura Georgescu, şi vicepreşedintele, pentru care au candidat Răsvan Popescu şi Lorand Turos.

Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iar Răsvan Popescu a fost desemnat vicepreşedinte interimar al CNA, în şedinţa de vineri a Consiliului. Voturile membrilor CNA au fost secrete.

Până în prezent, de la înfiinţarea CNA, în 1992, instituţia a fost condusă de Titus Raveica, Sorin Moldovan, Şerban Madgearu, Ralu Filip şi Răsvan Popescu.

Dacă va fi validată de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numită preşedinte al CNA.

Laura Georgescu a fost numită membru titular în CNA, pentru un mandat de şase ani, de plenul reunit al Parlamentului, pe 30 octombrie. Laura Georgescu a fost propusă de Guvern în calitate de membru titular al CNA.

La audierea în şedinţa comună a Comisiilor de Cultură din Parlament, pe 23 octombrie, Laura Georgescu a spus că, din 1992 până în 2003, a pus, alături de Felicia Meleşcanu, bazele TVR Internaţional, precizând, totodată, că a colaborat cu Florin Călinescu la emisiunea „Chestiunea zilei”. „Din 2003, am trecut de cealaltă parte a baricadei, am intrat pe comunicare şi relaţii mass-media în administraţia publică centrală şi, timp de zece ani, la Guvernul României, am făcut comunicare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă de la Bruxelles, am realizat foarte multe transmisiuni în direct pe Comunicare, pe Fonduri Europene”, a spus atunci Laura Georgescu, precizând totodată că speră să poată aduce un punct de echilibru în CNA.

Răsvan Popescu a fost propus pentru un nou mandat de membru titular în CNA de PSD. În ultimii cinci ani, Răsvan Popescu a fost preşedinte al CNA. Până în 2000, când şi-a început activitatea de membru CNA, Răsvan Popescu a lucrat ca jurnalist de presă scrisă şi radio BBC, redactor-şef la TVR şi purtător de cuvânt al Guvernului şi apoi al Preşedinţiei României.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu