Primarul propune impozit pe câini de anul viitor

• publicat la: 11 decembrie 2012
Primarul propune impozit pe câini de anul viitor

 

In sala mică de şedinţe a primăriei Carei a avut loc astăzi  o conferinţă de presă convocată de primarul Kovacs Eugen,la care au participat reprezentanţi locali şi judeţeni ai presei scrise şi vizuale.

In deschidere,cei prezenţi au fost invitaţi să ia parte în data de 18 decembrie la o intâlnire a consilierilor locali cu oameni de afaceri locali şi din judeţ ,unde vor fi prezentate proiectele in derulare ale Primăriei Carei precum şi cele de viitor,realizările de până acum cu care se mândreşte primarul oraşului,toate acestea intr-un film realizat de Ciprian Bâtea si Radu Oneţ.

A fost apreciată  activitatea de până acum din Castel,peste 40 de mii de vizitatori trecând pragul acestui obiectiv turistic dintre care 5 mii au fost participanti la evenimentele culturale, potrivit celor declarate de Bogdan Georgescu, directorul Directiei de Cultură.

Alegerile  parlamentare recent incheiate au fost un alt subiect abordat de primarul Kovacs care a afirmat :

Multumesc celor care au venit la vot si imi manifest nemultumirea pentru cei care nu au făcut acest lucru si prin asta probabil au dat un vot de blam clasei politice.Vreau să vă spun că nu inţeleg pasivitatea careienilor.Poate nici noi nu suntem inteleşi,oamenii s-au săturat de politică si de noi dar e o mare problemă indiferenţa oamenilor.Nu cunosc incă rezultatele finale dar sper să ne trezim la realitate toate partidele din judeţ”.

In continuare vorbitorul apreciază ca o carenţă  a partidelor actuale lipsa  politicii de cadre, asa cum era pe vremea societăţii comuniste,solicitând in acest sens sprijin pentru detalii din partea doamnnei  Maria Ardelean,prezentă la întâlnire.

A fost abordată şi problema crizei economice in care ne aflăm atât  pe plan naţional cât si european.

Văd  un an viitor mult mai greu.Dacă România nu rezolvă problemele  cu Uniunea  Europeană si nu vom primi bani vom avea probleme.Deja de 5 luni nu am mai primit bani pentru proiectele in derulare.Profit de prilej pentru a cere scuze careienilor pentru deranjul din oraş din cauza lucrărilor de reamenajare  si solicit să sesizeze primăria pentru problemele ce apar.Careienii sunt  conservatori de felul lor dar trebuie să facem sacrificii pentru a realiza ce ne-am propus”.

Următorul subiect discutat a fost activitatea Asociatiei pentru Protecţia Animalelor Puffi,al cărui reprezentat,Maria Ardelean a fost invitat să participe la această conferinţă.

Primarul a tinut să aducă mulţumiri Asociaţiei pentru activităţile prestate şi pentru implicarea de care dau dovadă.

Tin să multumesc doamnei Maria Ardelean pentru activitate.E o persoana care face o treabă pe care mulţi careieni nu o inţeleg şi  nu o fac”.

Maria Ardelean a precizat că in perioada de un an de când a preluat conducerea asociatiei au fost sterilizati 367 de câini si ingrijiti 67 de maidanezi la un adăpost improvizat si toate acestea cu doar 10 voluntari.Până la această dată au fost daţi spre adoptie un număr de 186 de caini.

Facem eforturi deosebite pentru a intreţine cei 67 de caini in adăpost.Se depun eforturi insemnate dar nu vă puteţi imagina ce inseamnă  munca aceasta cu animalele.Sunt dispusă să demonstrez că putem să avem grijă de aceste patrupede nevinovate.Din satele din jur vin persoane necunoscute care lasă câinii  nedoriţi la periferia oraşului stiind că aici avem un adăpost.Avem nevoie de un adăpost nou si am solicitat ajutorul primarului Kovacs pentru aceasta, ca să scoatem o hotărâre de consiliu.Careienii cooperează foarte greu si va trebui să ii obligăm şi  sa luăm măsuri faţă de cei care au adevărate crescătorii de câini,unii intre 5 şi 13 animale şi  nu vor să ii sterilizeze.Activitatea noastră  fiind permanentă cer ajutor pentru cine poate sprijini cu hrană animalele de la adăpost.” 

Primarul Kovacs Eugen a adus la cunoştinţa celor prezenţi că va propune impozitarea de anul viitor a câinilor,după modelul unei taxe plătite de iobagii ardeleni din Evul Mediu,taxa pentru cei ce deţin un animal fiind de 100 de lei anual iar pentru cei ce au mai multi câini să fie triplată.

“Impozitele se stabilesc pentru oamenii cinstiţi nu pentru hoţi.Si acum 500 de ani exista un impozit pentru animale aşa că nu e nimic nou.Va trebui apoi să limităm accesul câinilor in spatiile publice.E inacceptabil ca in parc să fie atâţia câini si nimeni nu curăţă după ei excrementele aşa ca in alte părţi.

Propun să imprejmuim si spatiile de joacă pentru copii ca să nu intre câinii acolo.Tot ca o propunere este si introducerea de cip-uri la animale si  construirea unui adăpost că nu mai avem incotro.”

Conferinta de presă a fost incheiată de luarea de cuvânt a directorului Bogdan Georgescu care a multumit celor prezenţi  pentru colaborare,pentru mediatizarea tuturor evenimentelor ,invitând apoi  asistenţa la Festivalul Magia Crăciunului,festival finanţat de Consiliul Judeţean.

Potrivit spuselor acestuia,concursul de iesle din cadrul Festivalului, care se află deja la a doua ediţie,este unic în ţară.În incinta Castelului se vor afla expuse cele două iesle de anul trecut dar şi cele realizate în acest an.

 

Daniela Ciută

 

 

 

 

comentarii

de deby la 12 decembrie 2012 - 00:04

fain primar.
careienii sunt pasivi ,sunt conservatori , careienii nu inteleg…medicii careieni nu sunt buni si aduce in consiliu la spital medici din satumare…careienii romani nu au copii civilizati ca cei de la seminar….
intr-un cuvant sunt oameni cinstiti buni numai de platit impozite…si pentru caini ca doar hotii nu platesc impozite ci au poprire pe salar

de emil la 12 decembrie 2012 - 02:17

daca puneti impozit pe caini, va creste numarul cainilor fara stapan. probabil ca nu sunt destui caini liberi prin oras si asteptati sa moara cineva in urma atacului cainilor vagabonzi ca sa vedeti ca ati comis-o iar, rmdszamar!

de Ionuț la 12 decembrie 2012 - 02:20

Impozitele nu ar trebuin plătite de către cei care au câini adoptați. Astfel, să fie încurajate adopțiile.

de batistuta la 12 decembrie 2012 - 11:52

BAI EU SUNT DIN ALT JUDET DAR SA PUI IMPOZIT PE CAINI ASTA AI BUNA DE DAT LA STIRI.AU PUTUT GANDI ASTIA MULT LA ACEST IMPOZIT?? VAI DE CAPUL VOSTRU CA VA FACETI DE RAS AN TOATA TARA . CE PRIMAR AVETI ACOLO.ASA CU SIGURANTA CINE ARE CAIINE AI DA DRUMUL; PE STRADA SI CINE VA PLATI DUPA AIA IMPOZIT PE EI PRIMARIA ?? MA DA PROSTI MAI SUNTETI?ASTIA INAFARA DE A BAGA IMPOZIT NU STIU NIMIC ALTCEVA I-A GANDITIVA LA CREAREA LOCURILOR DE MUNCA LA VOI AN ORAS SI ATUNCI O SA VEDETI CIT IMPOZIT VETI LUA.

de direptate la 12 decembrie 2012 - 12:13

asa esti tu din alt judet cum sunt eu din portugalia

de nana la 12 decembrie 2012 - 13:12

CUM POATE SA SE SI GANDEASCA LA ASA CEVA, NU NUMAI SA PUNA IN PRACTICA ?
IMPOZIT PE CAINE ? EU CRED CA AICI NU MAI STIU DE UNDE SA SCOATA BANI DIN BUZUNARELE OAMENILOR SI GATA …
GANDITIVA CE AR FII DACA S-AR PUNE IN PRACTICA DECIZIA ACEASTA : MAJORITATEA CAINILOR VOR FII ULTERIOR ABANDONATI !!!
CINE ISI PERMITE SA MAI PLATEASCA IN PLUS ?

ASA CA DOMNULE PRIMAR AL CAREIULUI(CA AL MEU DESIGUR NU ESTI) !!! INAINTE SA VORBESTI, GANDESTE !

de ovidiu la 12 decembrie 2012 - 13:27

Sa impoziteze proprietari de caini dar pe aceeia care nu sunt in evidentele Achr si nu sunt castrati sau sterilizati asa zice un proiect de lege ca fiiecare proprietar sa raspunda de patrupedul lui.Iar cat despre faptul ca cainii fac mizerie exista o hotarare comform careia stapanul e obligat sa curete dupa patruped.

de na la 12 decembrie 2012 - 13:28

am ramas fara cuvinte …. cum poti pune impozit pe un suflet ????
da un caine este un bun ? am ajuns chiar in halul sa credem ca un caine este un obiect ???
si nu numai, cine isi permite sa mai plateasca o alta taxa ?
ne dai tu banii necesari domnule primar ???
si care ar fii scopul taxei pentru un caine ??? sa va imbogatiti ulterior pe urma noastra ???
nu va ganditi ca multe persoane nu au locuri de munca, ca multi nu au ce pune pe masa de multe ori ??? cum va ganditi ca inafara de taxele in general destul de sarate sa se mai si plateasca in plus ?
nu va ganditi ca in asa fel alti caini vor fii abandonati ???????
si ce o sa faceti ? normal, raspunsul va fii : hai sa-i omoram-euthanasiem !!!

de rusinica la 12 decembrie 2012 - 14:33

ne meritam soarta JENO BACSI pune impozit si pe noi k oricum vom sta si vom comenta doar atata facem noi

de SA-TI FIE RUSINE OBRAZULUI JENOKEMA la 12 decembrie 2012 - 15:50

CE TIMPIT.DA PE CE NU MAI PUI IMPOZIT MAI JENO???AR TREBUI SA NE IMPOZITEZI,MAI DESTEPTULE SI DUPA CITA HIRTIE IGIENICA CONSUMAM,CITE PARTIDE DE SEX FACE FIECARE LOCUITOR SI ALE ASEMENEA CHESTII.DACA TOT ESTI PASIONAT DE ISTORIE VEZI MAI IMBECILULE CUM ARATA ORASUL ASTA IN ANII 70-80 CIND ERA PLIN DE FLORI SI DE VERDEATA.DA ACOLO DE UNDE AI VENIT TU,CA DOAR NU ESTI NASCUT SI CRESCUT IN CAREI CE IMPOZITE SE MAI PLATEAU???NU AI VREA SA MERGI INAPOI,IN SATUL TAU NATAL SI SA LE APLICI ACOLO????/.MA JENOKE DA CU POMII TAIATI DE TINE CE S-A INTIMPLAT???CRED CA ACUMA AI DESTULA MASA LEMNOASA LA FABRICA TA DE MOBILA.SI CRED CA AI MAI INCHEIAT INCA UN RIND DE CONTRACTE PT MOBILA DIN LEMN MASIV PENTRU TARA VECINA SI PRIETENA-UNGARIA.ADEVARUL CA UNGURII VOTEAZA PE ORICINE ESTE DIN PARTEA UDMR.ROMANII SINT DEZBINATI,NU MERG LA VOT.LASA SA NE CONDUCA TOATE CARICATURILE.ASA NE TREBUIE.

de Horia Mărieș la 12 decembrie 2012 - 16:05

Făină conferință de presă. Cred că este și una antologică, nu-i așa, că eu unul n-am prea citit până acum (cel puțin în ultimii doi ani) despre prea multe conferințe de presă oferite reprezentanților media de către primașul careian. În nici un caz presei scrise și vorbite de limba română.
Oricum, orice lucru trebuie să aibă un început, și acesta pare să fie unul notabil/lăudabil.

Tot respectul nostru pentru activitatea desfășurată de doamna Maria Ardelean și de colaboratorii ei voluntari în cadrul Asociației pentru Protecţia Animalelor „Puffi”. Sunt niște oameni de treabă, serioși și inimoși, care se implică în activitatea căreia își dedică o mare parte din timpul liber, oameni buni de dat ca și exemplu.

Tot respectul nostru pentru întreaga activitate desfășurată de domnul Bogdan Georgescu și de colaboratorii lui, mai ales pe parcursul ultimului an, ca director al Direcției de Cultură a Primăriei Municipiului Carei, pentru organizarea unei întregi pleiade de evenimente culturale de înalt nivel calitativ, pentru promovarea Castelului Grof Karolyi ca una din atracțiile turistice de prim rang ale județului Satu Mare (dacă nu cumva Castelul din Carei a ajuns să fie chiar prima atracție turistică a județului!).
D-l Bogdan Georgescu este prototipul omului potrivit la locul potrivit.
Jos pălăria în fața Dvs., d-le Bogdan Georgescu.

Câinii vagabonzi.

Subiect perpetuu și mereu nerezolvat în cronica ultimilor 23 de ani, inclusiv în marile orașe românești. Ne aducem aminte cu nostalgie de meciurile actualului și celebrului preș băshe, pe vremea când era primarul general al Capitalei, cu nu mai puțin celebra Brigitte Bardot, președinta unei asociații de protecție a animalelor. S-au făcut multe de atunci în Capitală, dar haitele de câini continuă să domine și în zilele noastre peisajul citadin. E drept, sterilizați și cu chip-uri la ureche.

Cine trebuie să se ocupe oare de oamenii străzii (de cei lipsiți de adăpost, de cei lipsiți de mijloacele minime de subzistență) și de câinii vagabonzi (de cei fără stăpân și fără de adăpost)? Păi bineînțeles că cei aleși să stea în fruntea comunității, adică cei care au fost propulsați prin votul electorilor si al contribuabililor în frunte, tocmai pentru ca să rezolve problemele spinoase ale comunității respective. Iar dintre ăștia, primul obligat să rezolve problemele este chiar primașul.

Dacă doamma Maria Ardelean cere ajutor, înseamnă că până acum primașul nu s-a implicat de loc în problema câinilor vagabonzi existenți în Carei.
I-a văzut doar și consideră că „E inacceptabil ca în parc să fie atâţia câini și nimeni nu curăţă după ei excrementele aşa ca în alte părţi.”
Păi el, primașul, de ce nu pune mâna să curețe după ei excrementele, că doar pentru asta a fost votat ca primaș, nu-i așa?

In parcurile din țările civilizate există coșuri de gunoi care au agățate de ele mici pungi de plastic. Proprietarii câinilor ce sunt primbați prin parc, adună, cu ajutorul respectivelor pungi, excrementele „deversate” de proprii câini (că au și aceștia nevoile lor fiziologice, nu-i așa?).
Le adună fiindcă au bun simț. Sunt convins că și proprietarii careieni ai câinilor plimbați prin parc au bun simț, ba poate chiar mai mult decât cei din așa numitele țări civilizate.

Dar oare primașul a avut suficient bun simț sau cap ca să ordone montarea în Parcul Dendrologic a unor asemenea coșuri de gunoi? Mira-m-aș!

Dar oare ce ne mai poate spune doamna Maria Ardelean despre sumele prevăzute în bugetul local pentru hrana câinilor ce se află acum în adăpostul improvizat?

Idem, oare ce ne poate spune despre alocarea unui spațiu (teren) și a banilor necesari în bugetul local pentru construirea unui adăpost pentru câini, adăpost ce se pare că a devenit necesar?

Dar despre banii necesari pentru sterilizare?

Probabil că mai sunt și alte probleme, inclusiv financiare, legate de îngrijirea câinilor vagabonzi din Carei.

Cred că din păcate azi doamna Maria Ardelean nu ne poate spune nimic, fiindcă problema câinilor vagabonzi și a adăpostului pentru ei n-a stat de loc în atenția primașului, altfel dânsa n-ar fi cerut ajutor primașului, pe față, în cadrul unei conferinței de presă.

Primașul este preocupat mai mult de îndatorarea orașului la bănci, pentru finanțarea adăpostului de lux care este destinat lui si clicii lui obediente.
Ne referim la falimentara afacere (pentru municipiu, nu pentru primaș, Doamne ferește!) numită Szarvas Fogadó.

În ultima organogramă a Primăriei Mun. Carei dată publicității destul de recent în B. de C., apăreau 3 hingheri. Nu știu dacă aceștia au fost angajați deja ca să strângă excrementele din Parcul Dendrologic, dar probabil că plata lor este prevăzută deja în bugetul local, la fondul de salarii. Să facă bine primașul să aloce, cu sprijinul Consiliului Local, suma aferentă pentru salariile hingherilor (o apreciem la cca 55.000 lei/an) pentru sponsorizarea Asociației pentru Protecţia Animalelor „Puffi”, al cărui reprezentat este doamna Maria Ardelean. Punct.

Impozitul pe câini. Păi găselnița asta nu poate fi decât o urmă, un reflex al ultimelor coșmaruri primășești. Omul nostru din Havana simte clar „a vizeletén” că la anul guvernul rezultat în urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 va strânge foarte mult cureaua: „Văd un an viitor mult mai greu. Dacă România nu rezolvă problemele cu Uniunea Europeană si nu vom primi bani vom avea probleme. Deja de 5 luni nu am mai primit bani pentru proiectele in derulare.”.

Păi da, a început să realizeze – în sfârșit – și primașul careian că o anumită criză există în prezent – vezi Grecia, Italia, Portugalia, Spania, etc. – și din acest motiv în cadrul conferinței de presă „A fost abordată şi problema crizei economice în care ne aflăm atât pe plan naţional cât si european.”

Hahaha, criza bântuie puternic de câțiva ani buni în lumea cea largă, dar abia azi a ajuns și la Carei, de-a dreptul la primaș!

Pomană nu va mai fi. Bani de șutit de primaș și de clica lui, cu atât mai puțini.
Fonduri EU de-a moaca, mai ales după scandalul „Traseului legendelor Sătmărene” – vor fi exact = semmi!

Așa că fiecare va trebui să se descurce singur, să se întindă exact cât îl ține plapuma.

Păi cum să se descurce singur un primaș înglodat atât în datorii personale cât și în datorii comunitare de cca 9 milioane de Euro pe care Primăria le va avea de platit până în 2027, decât prin a arunca povara pe umerii contribuabililor careieni prin noi taxe si impozite locale?

Mai deunăzi primașul a inventat celebra „taxă pe paragină”, iar ieri la conferința de presă a reinventat o altă taxă anunțând că „va propune impozitarea de anul viitor a câinilor, după modelul unei taxe plătite de iobagii ardeleni din Evul Mediu, taxa pentru cei ce deţin un animal fiind de 100 de lei anual iar pentru cei ce au mai multi câini să fie triplată.” Sic!

Băi nea an-alfa-beta alegszeretetanagykárolyifaludőgtérénjenőkebácsi, iobag poate că ești matale, și o să-ți aplicăm chiar matale în premieră taxa pe câini, exact ca la Asaujul de Sus! Tetszik érteni?

Noi nu suntem buni de iobagi, dar poate că o să ți-o, dacă o să ne mai superi mult.

de remember la 12 decembrie 2012 - 16:30

sa ne aducem aminte ca pe vremea cand era dumitru la asociatia puffi se facea pionierat chiar daca primaru era pe invers fata de ei..dar dupa atatea activitati ale lor tot a dat fonduri pentru a le permite sa continue activitatea la sedinta din septembrie 2011

http://www.buletindecarei.ro/2011/09/consiliul-careiean-pune-in-curat-neregulile-executivului.html

atunci au primit mijloc de transport,fonduri,calculator cu imprimanta,cititor de cipuri…etc…
mai sunt de fata si acum ??
am vazut ca de la hingheri au fost recuperati cainii de dl dumitru ;

http://www.buletindecarei.ro/2011/07/asociatia-puffi-recupereza-cainii-de-la-hingheri.html
asociatia puffi e de acord cu acest impozit ?

de emil la 12 decembrie 2012 - 17:10

bravo, rmdszamar! astept impozitul pe pisici, pe pestii din acvariu, pe pasarile din colivie (canari, papagali etc.)! si mai astept impozitul pe caii din parc, dar asta mai repede decat toate celelalte!
dupa aceea, imi doresc impozitul pe sobolani, soareci, porumbeii salbatici si ciori!
iar cand mai vine, la anul, proprietarul cainilor din Ungaria, ala cu traditia aia vanatoreasca ce nu s-a mai vazut in Carei de pe la 1900, astept sa-l impozitezi de cum debarca animalele in parc sau alta locatie de pe raza orasului! ca in padure la Foieni banuiesc ca o sa-l impoziteze primaria Foieni!
asa baieti, aveti deja nevoie de bani ca sa platim noi datoriile pe care le-ati facut? haideti, nu fiti sfiosi, introduceti si impozitul pe aerul respirat, evident cu penalitati pentru dioxidul de carbon, gaz cu efect de sera, pe care il expiram!

de emil la 12 decembrie 2012 - 17:15

daca de iobagi nu suntem buni, macar i-o bagam pe gat!
auzi, taxa din evul mediu! pai bine, folegelista, nu vrei sa reintroduci si dreptul primei nopti si impozitul pe sare si impozitul pe fumuri?
adica, da, pe fumuri nu poti sa-l introduci, ca la cate fumuri ai in cap, ar trebui sa platesti cam mult, iar din salariul cu poprire nu-ti mai ajunge si ar trebui sa te imprumuti iar!

de emil la 12 decembrie 2012 - 17:20

de fapt, de ce ne miram? la ce caricatura de primar avem, e normal sa avem si taxe corespunzătoare (de Urzica) !

de emil la 12 decembrie 2012 - 17:22

haideti unguri falnici si postac legelista si combateti atitudinea mea antimagyara!

de emil la 12 decembrie 2012 - 20:18

pe când impozitul pe romani, dacă tot reînviem evul mediu?! poate introduceți si restricțiile de locuire in oraș pentru romani si dărâmați si biserica din centru, ca, in evul mediu, romanii din Ardeal aveau restricții de a locui in orașe si nu aveau dreptul sa aibă biserici in centru! asta asa, ca sa ne amintim cat de toleranți au fost ungurii cu romanii in evul mediu, când religia ortodoxa a romanilor nici nu era primita ca religie oficiala, numai cele romano-catolica, luterana, calvina si unitariana. asta e „tradiția ardeleana” de care facea caz Gyorgy Frunda si pe care horthystii n-au decat sa si-o bage pe gat (sau in alta parte) daca le trebuie asa de mult si sa o aplice in scumpa lor patrie ungara, nu in Romania!
folegelista, pe cand impozite din antichitate?

de DAN C. la 12 decembrie 2012 - 22:03

Mai fratilor !!!!!Haloooooooo!iar va lasati fraieriti…NUUUU ,e sedinta de Consiliu ! Mai cititi si alta presa romaneasca (Informatia Zilei ,Gazeta ), mai explicita si nu cu tenta de intrigaA fost o Conferinta de presa! O discutie, o propunere,v-a bagat iar fitilu compozitoarea de intrigi in oras.O discutie cu presa nu insamna o Hotarare de Consiliu.Stati sa vedeti mai intai daca va fi un Proiect si o
Hotarare a Consiliului.Mare e gradina Domnului.

de fratele la 12 decembrie 2012 - 22:20

da nu mai inventa soro ce nu s-a spus numai ca sa te bagi in seama si sa le faci reclama celor sponsorizati de primarul de carei cu sute de milioane pentru articole cosmetizare la adresa lui sau ai fi si tu intre ei …ca prea te deranjeaza buletinu de le spui asa cu foc la inimioara

de FINANTIST la 12 decembrie 2012 - 22:43

Cheltuielile de capital (investitiile) din bugetul de stat vor scadea cu 1,2 miliarde de lei in 2013, arata o nota a Ministerului Finantelor supusa aprobarii Guvernului si postata pe site-ul Executivului. In 2013 vor scadea si cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila cu 1,9 miliarde lei, subventiile scad cu 0,4 miliarde lei, cheltuielile cu bunurile si serviciile scad cu 0,7 miliarde lei. Scaderile vin pe fondul cresterii salariilor bugetarilor si a dobinzilor pentru datoria publica.

de cititorul la 12 decembrie 2012 - 22:49

daaaaaaaaaane….ai sarit gardu ?
ori esti prost ori cretin sigur amandoua si mai sigur dar si mai sigur te ocupi cu dezinformarea.
citesc si alte ziare ..citeste si tu cretinule

http://www.satumareonline.ro/cp/8/9494/Primarul-Careiului-vrea-s%C4%83-instituie-impozitul-pe-c%C3%A2ini

cine dezinformeaza idiotule???cine baga fitile tot cretinule???
mars de pe siteul asta.
nu va mai suport cretinilor!!!
nu va mai satura Cel de sus cretinilor!!!
pentru tine am folosit un limbaj academic.
pentru restul cititorilor B de C imi cer scuze!

de careianu la 12 decembrie 2012 - 23:50

da noi cand primim restu de malai pentru care am tras ca robii pollgarmester?????
cum ati spus asa am facut da malaiu nu a sosit

de emil la 13 decembrie 2012 - 00:01

primarul a spus ca va propune. consiliul local Carei are 19 membri, din care 11 rmdszamar. daca primarul doreste, propunerea sa va fi adoptata, pentru ca, niciodata pana acum, consilierii magari nu au votat impotriva dorintelor/propunerilor primarului magar, fie el folegelista sau precedentul. prin urmare, lipseste doar ca seful rmdszamar sa doreasca punerea in practica a „propunerii” pe care o va face. daca totusi se suceste [ca idolul sau politic guvernatorul beshila cruciș(ator)] ceea ce n-ar fi de mirare, mai da o proba de respect fata de presa. pentru ca, la o conferinta de presa nu te duci sa spui ce ai visat de curand si nici sa actualizezi barfele. daca a fost doar asa, un puseu de febra creationala a lui folegelista, e posibil sa nici nu mai faca propunerea. dar, realitatea trista ramane. ca doar a visat sau chiar are intentia sa o comita cu cainii si alte animale, nu e relevant, dar e elocvent privitor la avalansa apropiatelor plati ale datoriei orasului. si sunt convins ca legelistak au imprumutat mai mult decat poate orasul plati in 2-3 ani. adica ne-au bagat in galeata pentru cel putin 7 (deci pot fi si 15-20)!
ce e drept si cosmetica si democratia au cel putin un punct comun: ambele costa. si nu putin!

de emil la 13 decembrie 2012 - 00:06

dar, spre deosebire de democrație, nu toate procedurile cosmetice sunt si necesare. asta ca nu cumva sa se înțeleagă ca as fi catusi de putin de acord cu risipa de bani publici care se petrece de câțiva ani buni in urbea de pe canalizarea castelului karoly.

de FINANTIST la 13 decembrie 2012 - 00:32

bineinteles ca impozitele nu trebuiesc platite decat de populatie ca primarul este scutit sau poate sa le plateasca esalonat prin retinere din salar

de vasile la 13 decembrie 2012 - 01:13

Ce retard.

Eu as zice sa punem o taxa pentru fiecare prostie pe care o debiteaza primarul. Propunerea mea e ca fiecare cetatean cu domiciliul in Carei sa incaseze 50 RON pt ineptiile debitate de primar luna-de-luna.

Pentru ca tot ii place sa compare aberant Carei-ul cu vestul Europei, l-as indemna sa faca o vizita in Paris. Aici traiesc 500,000 de caini cu stapan. In fiecare an 600 de persoane sunt internate in spital deoarece aluneca pe rahat de caine. Totusi, nu exista vreo taxa pentru iubitorii de animale. Singura taxa in vigoare este sub forma de amenta ( €450 ) pentru cine e prins ca curata dupa cainele scos la ‘plimbare’.

Un primar dement.

de vasile la 13 decembrie 2012 - 01:14

Singura taxa in vigoare este sub forma de amenda ( €450 ) pentru cine e prins ca NU curata dupa cainele scos la ‘plimbare’. [asa se intampla cand scrii de pe telefon]

de videke la 13 decembrie 2012 - 08:08

ei maries, asa deja imi place de tine. cu toate ca puteai fi putin mai acid, adica sa scrii si tu vreo 100 de randuri asa, ca sa iti arati indignarea fata de aprobarea de catre guvernul uselist (guvernul poporului) a majorarii de taxe.

asta bineinteles daca nu cumva ai pus linkul ala cu aprobarea de catre guvern a majorarii de impozite tocmai pentru ca o consideri o realizare a lor. fiind impartial si obiectiv, banuiesc ca nu te bucuri.

ponta isi intra in rol. si nu oricum, ci aprobat de catre pedelisti, care considera ca e ok, chiar daca e bizar ca guvernul a ales sa aprobe tocmai dupa alegeri, dar in fine, nu cred ca a fost o manevra electorala. nu. :))

si uite asa, jenoke cel hulit, care e evazionist conform poeziei repetate obsesiv de aceeasi persoana pe aici, baga impozite la comanda guvernului uselist.

nu dom’le, astia sunt adversari politici, nu sunt prieteni! nu. :))
ce gandire proustiana au saracii romani, care nu voteaza etnic, doar ungurii voteaza etnic, ca nu voteaza partidele romanesti hotesti la fel ca udemereu’. hai sa traiti alegatori bravi si vajnici (batrani in majoritate, ca aia sunt pesedisti inraiti). ati mai taiat o craca de suPT picioarele tinerilor. tot asa. :))

maries, poate le zici si la astia sa nu mai bage articole despre basescu incoace si incolo, ca basescu e istorie. :)) e istorie de 6 luni deja. macar acum.

de ginerica la 13 decembrie 2012 - 08:47

miroase a felicitari sau doar mireasa videke adulmeca un nou posibil pretendent ?
cum pe baselu l-a scurs de vlaga e de inteles ca tineretea uslista nu poate trece neobservata

de emil la 13 decembrie 2012 - 09:19

amenda nu e taxa. iar actualizarea impozitelor nu e nimic

de emil la 13 decembrie 2012 - 09:21

neobisnuit

de emil la 13 decembrie 2012 - 11:07

beshila e inca la Cotroceni. pana nu pleaca de acolo, nu este -inca- istorie.

de nana la 13 decembrie 2012 - 16:54

inca un lucru …
daca cu adevarat se va aproba acest impozit, sunteti deacord sa ne adunam toti insotiti de catelusii nostri in fata primariei ???

poate reusim sa ne facem singuri dreptate ….

de vifor la 13 decembrie 2012 - 17:33

la cate s-au scris aici la comentarii parca vad ca primaru se face ca …uita sa mai bage pe ordinea de zi cele scoase din putul gandirii sale …inconstiente de la conferinta de presa !
noroc ca era de fata si alta presa ca altfel ii facea raspunzatori pe cei de la BDC de inventarea impozitului pe caini…
omul e dus rau de tot dar raspunzatori sunt si cei ce il sustin.

de Horia Mărieș la 13 decembrie 2012 - 21:10

@videke la 13 December 2012 – 08:08 Drága, desi m-am plictisit de anarhiști si de nihiliști te informez totuși că Băse este istorie de pe la mijlocul lunii ianuarie 2012, când USL-ul înca nu-si luase avânt. Iar chestia aia care l-a trimis la cosul de gunoi al istoriei pe Băse s-a numit P-ța Universității.
Doar pentru un scurt remember: http://www.youtube.com/watch?v=U4Dbur2bf7s

de COLABORARE la 13 decembrie 2012 - 21:47

Interviu – V. PONTA
Ati discutat cu presedintele UDMR?
Sigur ca am discutat, am stat unul langa altul in avion. Nu putem decide noi doi, o sa avem o intalnire dupa consultari si dupa ce presedintel nominalizeaza candidatul la functia de premier.

Ati discutat ce formula de colaborare va fi?
Am discutat azi in avion prieteneste toate formulele posibile, discutia nu poate avea loc decat dupa consultarile cu presedintele si candidatul pentru functia de premier. In mod sigur nu vo sustine o asemena pretentie, e un lucru evident si nengociabil. Vom discuta inclusiv despre revizuirea Constituiei, nu se modifica articolul 1.

Domnul Antonescu nu a spus ca se opune unei coabitari cu UDMR.

Constantin Nita a spus ca Finantele trebuie sa revina PSD.
L-am certat, nu in sensul ca nu as fi de acord, ci niciun reprezentant din conduecerea PSD nu trebuie sa discute de ministere pana nu avem decretul. Opinii de acest gen nu au absolut niciun rost.

Va doriti sa aveni un ministru UDMR personal?
Personal cred ca trebuie dat un mmesaj foarte clar al majoritatii ca nu e o majoritate care asupreste nici minoritate politica, nici minoritati naitonal,e ci e o majoritate pe care o folosim ca o sansa istorica de a face reforme reale, si prima ar fi reunificarea simbolica a tarii si a poporului. Aici ii includ si pe cetatenii maghiari. Asta cred eu si asta a fost motivul pentru care am sustinut ca trebuie sa discuta cu UDMR asa cum vom discuta si cu PPD si cu PDL. Noi avem nevoie de jumatate plus unu din voturi pentru investirea Guvernului, e clar, cu atat mai mult cu cat avem si acordul cu minoritatile. Nu-mi doresc mai multe voturi, imi doresc un mesaj de deschidere si de dorinta de colaborare, mai ales catre minoritatea maghiara, care are un singur reprezentant legitim, UDMR. Eu cred ca indiferent de ce ne-am reprosat, am obligatia sa-i respect pe cei ce reprezinta comunitatea maghiara. Domnul Antonescu nu se opune ideii de cooperare, variantele le vom pune pe masa dupa desemnarea premierului, inainte e prematur.

de emil la 13 decembrie 2012 - 21:58

rmdszamar =reprezentant legitim al magarilor

de unde pana unde e legitim? de cand vorbeste udmr in numele tuturor ungurilor din Romania? de cand ii reprezinta e toti? ungurii care sunt in alte partide nu sunt tot unguri? ca sa nu mai spunem ca mai exista cel putin alte doua partide ce se revendica unguresti. cei care considera asa, mai au putin si vor legitima aberatiile amiralului Polii!

de N&V la 13 decembrie 2012 - 23:57

lasa maries ca va fi bine cu useleu. eu am incredere in intuitia poporului roman.
pana acum nu a dat gres in 23 de ani. asa va fi si acum. traiasca.

de alex la 11 ianuarie 2013 - 11:41

da impozit pe minciounile care le spuneti inainte si dupa alegeri nu puneti ..don kovaci

de kati la 11 ianuarie 2013 - 11:50

plin de caine este tot orasul si daca spunem nimic nu se face . am dus acasa doi koborkutya dar nu se poate pe toti

de andra la 26 ianuarie 2013 - 13:08

Da,si in Italia au incercat acest lucru,dar Italianii,nu s-au lasat convinsi.Sigur ca la cita saracie exista in lume,omul ia de la gura lui,si da la un ciine,acesta fiind cel mai fedel prieten.Dar sa mai plateasca si taxa pe el,nu cred.O sa inceapa din nou strage de ciini,ca doar unii romani de la putere,le place acest lucru.Nu ii doare nicaieri.Dar sa punem taxa pe ei,considerindui ciini?S-au mai rai decit ciinii?

de Horia Mărieș la 24 februarie 2013 - 20:32

Mă uit la pozele din articol și constat că Jenoke seamănă la fix cu un câine ingrijit de Asociatia pentru Protecţia Animalelor Puffi, asociație căreia tot el, primașul, vrea acum (vezi ultima ședință a Consiliului Local), să-i taie orice sprijin (sponsorizare) din partea Primăriei Municipiului Carei. S-a supărat tare primașul pe Puffi, contrar celor declarate mai sus în articol. Nu mă mir, el nici nu poate fi un tip consecvent.

Amândoi, primașul și câinele, au priviri inteligente, dar nu știu să se exprime.

Lasati un comentariu