Reţete cu crap

• publicat la: 7 decembrie 2012
Reţete cu crap

CRAP CU SOS ROŞU ŞI CAŞCAVAL

Ingrediente:
-1 crap de 1 kg, 1 pahar mic cu vin, 1 pahar otet de vin indulcit cu putin zahar, 1 pahar mare ulei, 1 kg rosii, 1 pahar smintina, 200g cascaval, 1 lingura unt proaspat, 1 lingura unt topit, 1 ceapa taiata pestisori, sare, piper, foaie de dafin.
Mod de preparare:
Pestele curatat si spalat se lasa 1 ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori, untul topit si cel proaspat, uleiul, vinul, otetul de vin, sare, piper, foi de dafin, 100g cascaval ras. Se da la cuptor si cind pestele este bine patruns si rumenit se asaza pe farfuria de servit. Deasupra se toarna sosul in care a fiert, strecurat prin sita. Se toarna apoi smintina si restul de cascaval ras. Se mai da la cuptor آ? ora sa se
rumeneasca Se serveste fierbinte cu unt proaspat pe deasupra.

 

CRAP CU VARZĂ
Ingrediente:
-1 crap de 2-3 kg, 1 kg varza murata, sare piper, 1 l bulion, 150 ml untdelemn.
Mod de preparare:
Se ia un crap cu cap cu tot, se curata, si se cresteaza pe o parte si pe alta la distanta de 3cm (crestaturile nu se fac foarte adanc), iar in crestaturi si in interiorul crapului se introduce sare si piper. Dupa aceste operatiuni se introduce varza in burta, in gura si in locul branhiilor. Atentie, varza nu de pune foarte indesata, ca sa se patrunda. Se aseaza crapul in tava cu 150 ml untdelemn si se da la cuptor pentru 30 minute, dupa care se intoarce pestele pe cealalta parte, se pune 1 l bulion, si se lasa la cuptor 50 minute. Se taie pestele felii si se serveste impreuna cu varza.

 

CRAP UMPLUT CU CIUPERCI ŞI OREZ
Ingrediente:
-1 crap de 1,5 kg, 300 ml vin alb, cimbru, 500 g ciuperci, 400 g rosii, o capatina de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, o ceapa, lamiie
Mod de preparare:
-Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt, sare, piper, cimbru si verdeata. Cu aceasta compozitie se umple pestele, se coase pe burta si se pune intr-o tava cu ulei. Se adauga sucul de rosii, vinul, usturoiul si rosiile taiate pe jumatate. Se tine 40 min la cuptor. Se serveste cald cu felii de lamiie.
CRAP UMPLUT CU NUCI
Ingrediente:
-1 crap, 7-8 cepe,1/2 l ulei, 2 lamii, miez de franzela, 5-6 linguri nuci pisate, verdeata, sare, piper, boia
Mod de preparare:
– Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt se inabusa cu uleiul incins si se amesteca cu miezul de franzela muiat in lapte si bine stors, cu nucile pisate, sare, piper, verdeata tocata marunt; cine doreste poate pune si stafide. Dupa ce s-a umplut pestele, se coase si se asaza in tava pe niste betisoare, se freaca cu boia si se toarna deasupra restul de ulei incins. Se da la cuptor si cind pestele este aproape gata, se toarna zeama de lamiie.

SARAMURA DE CRAP PICANTĂ
Ingrediente:
-1 kg. crap, o lingurita ulei, 1 buc. ardei iute, sare
Mod de preparare:
-Crapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul uns cu ulei si incins si se rumeneste pe ambele parti, apoi se aseaza intr-un castron. Separat, se fierbe apa cu sare si se pune ardeiul taiat marunt. Se toarna fierbinte peste peste. Se acopera castronul cu un capac si se lasa 5-10 minute. Mod de servire- Se serveste cu mămăliguţă caldă.

 

 

Lasati un comentariu