Sistem de salvare transfrontalier

• publicat la: 14 decembrie 2012
Sistem de salvare transfrontalier

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat joi la conferința de închidere a proiectului ”Sistem comun de salvare în regiunea transfrontalieră” derulat de Asociația Multisalva Satu Mare și Asociația de Utilitate Publică Tisa Superioară din Ungaria. Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, valoarea fiind de 199.760 euro.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui sistem de salvare transfrontalier multilateral care să deservească nevoile judeţelor Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg. Obiective specifice au fost dezvoltarea şi echiparea unei unităţi comune de salvare specială în zona transfrontalieră care să cuprindă 36 de voluntari (24 din România şi 12 din Ungaria) în interval de 1 an, integrarea unităţii create într-un sistem comun de salvare al regiunii transfrontaliere.

Asociatia Multisalva asigura salvatori voluntari pentru intervenții de urgență în cazuri speciale, în care poate completa activitățile organelor și instituțiilor existente. Membrii Multisalva sunt implicați ca voluntari și în Serviciul de Salvamont organizat de Consiliul Județean Satu Mare.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că îi apreciază pe membrii echipei Salvamont din județul Satu Mare, care sunt foarte bine pregătiți și gata să intervină în cazuri extreme. ”Este remarcabil că avem o structură pe care ne putem baza oricând va fi cazul, că deși sunt voluntari sunt foarte bine antrenați și sunt convins că vom colabora pentru început la asigurarea Serviciului Salvamont la Luna Șes și pe traseele montane. Dar știm că putem apela la ei și în cazul unor situații limită, în cazul unor inundații, accidente sau alte situații de urgență”, a afirmat Adrian Ștef.

 

 

Lasati un comentariu