Un colţ de rai ascuns – părerea unui newyorkez despre România

• publicat la: 27 decembrie 2012
Un colţ de rai ascuns – părerea unui newyorkez despre România

Prietenia românilor, inteligenta celor care ne reprezintă peste hotare si devotamentul lor pentru ţara unde s-au născut, peisajele pitoresti şi şarmul, toate acestea ii incântă pe străinii care ne vizitează ţara.

LKF s-a născut in Trinidad- Tobago, dar locuieste la New York, impreuna cu familia sa, de aproximativ o decadă. Nu a putut, insă, să nu rămână impresionat de Bucuresti, atunci când l-a vizitat, acum un an.

Prin prisma meseriei sale, a avut sansa să călătorească in toată lumea, ca să nu mai vorbim de viaţa de zi cu zi, pe care o duce in „Marele mar” al Statelor Unite ale Americii.

Lucrând intr-o organizatie internationala, are si colegi romani, asa ca nu face parte dintre americanii care intreaba daca România este vreo insulă. Dupa cum spune chiar el, stia dinainte să ne viziteze tara, acum un an, de la colegi, câte ceva despre clima si despre felul cum sunt oamenii.

Poate singurul păcat al românilor este că am inceput să ne indoim de calităţile noastre, dar această mentalitate trebuie să dispară, crede LKF.

Dacă străinii ne văd ca pe „ceva cu totul special, ce poate nu mai exista nicăieri in lume”, de ce nu ne-am simti si noi asa?

Românii din afara oglindesc frumusetea României

Americanul mărturiseste că auzit multe „amintiri din copilarie” incântătoare, semn că românilor aflati departe de casă le este dor de ce-au lasat in urma.

„Tot timpul colegii mei vorbesc despre măretia poporului român. Cunostintele mele despre ţară nu erau prea extinse, dar am plecat la drum cu o minte deschisa si am fost foarte incantat cand job-ul m-a facut sa vizitez România. Sincer sa fiu, as fi venit si dacă nu se intâmpla asa, căci eram prea curios. Asta se afla chiar pe lista mea cu lucruri de făcut in scurt timp”, spune LKF.

La sosire, a fost uimit de asemănarea României cu tara lui de baştină, in ceea ce priveşte casele din comune si sate, dar si de firea deschisă si prietenoasă a oamenilor.

„Mi-am făcut prieteni pe viata, oameni valorosi, cu care poti oricând să schimbi idei, impresii. Am stat in România putin peste o lună, timp in care am vizitat tot Bucurestiul, dar am fost si in afara acestuia.

Cel mai mult mi-a plăcut felul deschis in care cuplurile isi exprimă iubirea, se tin de mână, zâmbesc pe stradă, mi-au plăcut parcurile.

Am incercat să merg si in cafenele si, de ce nu, si cluburi, unde am aflat ce muzica grozavă si ce dansatori se ascund in aceasta ţară”, povesteste LKF.

Planuri de viitor legate de România

„Plănuiesc să vizitez din nou România, in viitorul apropiat, pe plan privat, daca slujba mea nu va mai presupune acest lucru. In plus, imi sfatuiesc toti prietenii sa ajunga pe aceste meleaguri, mai ales in timpul verii.

Le-am vorbit foarte frumos despre această ţară, fapt ce ii face sa fie foarte incântati de perspectiva de a o cunoaste. După cum le spun tuturor, România este un colţ de rai ascuns”, spune noul prieten al României, omul care vede dincolo de tristete si amărăciune, care vede originalitatea, blândetea poporului român, dar mai ales vede speranta pe care unii dintre noi nu mai au puterea să o intrezărească.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu