6 şoferi devin pietoni

• publicat la: 7 ianuarie 2013
6 şoferi devin  pietoni

În cursul zilei trecute, 06 ianuarie a.c., poliţiştii de siguranţă publică şi cei din cadrul formaţiunilor rutiere au continuat acţiunile desfăşurate în mod curent, în scopul asigurării unui climat de linişte publică, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere soldate cu victime.

Numai în municipiul Satu Mare poliţiştii Biroului de Ordine Publică au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 15.000 lei, pentru fapte ce contravin normelor de convieţuire socială, printre acestea numărându-se şi apelarea la mila publicului în intersecţii ori în parcările magazinelor.

Pe linie rutieră, poliţiştii din întreg judeţul au urmărit la acest final de săptămână responsabilizarea şoferilor în sensul respectării limitei legale de viteză şi a pietonilor, expuşi victimizării în urma accidentelor rutiere. Au fost aplicate în acest context aproape 150 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală a depăşit suma de 8.600 lei. Dintre aceste sancţiuni, 64 au fost aplicate şoferilor ce au depăşit limita de viteză, iar 37 pietonilor ce au încălcat normele rutiere.

Au rămas fără permise 6 şoferi ce au fost depistaţi de echipajele rutiere depăşind cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă, acestora fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

 

Lasati un comentariu