Atenţionare de călătorie pentru Ungaria şi Croaţia

• publicat la: 14 ianuarie 2013
Atenţionare de călătorie pentru Ungaria şi Croaţia

 

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atentionare de călătorie cauzata de vremea rea pentru romanii ce vor sa plece in mai multe tari din Europa, precum Ungaria, Slovenia si Croatia.

MAE ii atentioneaza pe românii care au de gând sa calatoreasca in Ungaria ca meteorologii din tara vecina au emis, pentru data de 14 ianuarie, un cod galben de ninsori pentru teritoriul intregii tari si un cod portocaliu de ninsoare, ploaie inghetata si viscol pentru partea de vest a Ungariei.

Intr-un comunicat remis luni de MAE, se arata ca, in Ungaria, toate drumurile nationale, autostrazile si punctele de trecere a frontierei sunt deschise traficului si se circula in conditii de iarna.

Totodata, autoritatile au interzis intrarea traficului greu pe teritoriul sau la frontiera dintre Ungaria si Slovenia. Autoritatile ungare opresc acest tip de trafic in parcarile din Ungaria, pe autostrada M7, inainte de a ajunge in frontiera comuna ungaro-slovena.

In plus, si Croatia se afla sub avertizare meteorologica cod portocaliu de ninsoare si ploi, regiunea capitalei Zagreb fiind sub cod rosu de ninsoare. Cei care circula in nordul si estul tarii, precum si in nordul coastei Dalmatiei, sunt nevoiti sa-si echipeze corespunzator masinile. Traficul se desfasoara in conditii de iarna, majoritatea mijloacelor de transport de pe teritoriul Republicii Croatia inregistrand intarzieri, cu toate ca nu exista drumuri, cai ferate, porturi sau aeroporturi inchise.

„Pentru evitarea eventualelor probleme se recomanda ca autovehiculele sa fie dotate corespunzator pentru trafic pe timp de iarna si, cu precadere, in cursul noptii, sa existe provizii suficiente de combustibil si alimente.
De asemenea, conducatorii de vehicule de transport marfa sunt sfatuiti sa consulte permanent paginile de Internet indicate deoarece, in prezent, exista restrictii de circulatie pentru acest tip de vehicule pe majoritatea drumurilor din tara, o harta exacta a acestor restrictii neputand fi pusa la dispozitie, deoarece situatia se schimba de la o ora la alta”, informeaza MAE.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu