Comunicatul Primăriei Carei

• publicat la: 24 ianuarie 2013
Comunicatul Primăriei Carei

În urma unui material de presă apărut ieri intr-un cotidian judeţean,având ca subiect reorganizarea reţelei şcolare din municipiul Carei şi unde se făcea referire la un comunicat al Primăriei Carei,am solicitat telefonic informaţii de la directorul Direcţiei de Invăţământ din cadrul Primăriei Carei,Levente Varna,deoarece acele date erau strict de interes local.

Lipsa unei totale comunicări cu presa locală neagreată de primari nu e  o noutate.Numărul comunicatelor de presă primite în cei aproape 8 ani de activitate neîntreruptă a Buletin de Carei de la Primăria Carei,se pot număra pe degetele unei singure mâini.

Nu dorim să intrăm in polemici cu cei din administraţia locală  dar obstrucţionarea accesului la informaţii şi modul de colaborare preferenţial cu massmedia nu face cinste unei instituţii publice.

Regretăm  că primarul municipiului Carei  nu reuşeşte să facă diferenta dintre o pagină web şi un ziar în format electronic.

Având în vedere că am fost singura redacţie de pe plan local şi judeţean care am adus în discuţie  inedita propunere de reorganizare a învăţământului  şcolar careiean,am presupus că suntem ” pagina web” la care se face referire în acest comunicat ,prezentat în subsol.

În cei aproape 8 ani de existenţă,Buletin de Carei a publicat toate comunicatele  de interes local venite din partea oricărei instituţii,informaţii legate de activitatea aleşilor locali,ordinea de zi a şedintelor consiliului local sau comunicate ale Serviciilor din cadrul Primăriei Carei au fost postate cu titlu GRATUIT deoarece am considerat că sunt în folosul cetăţeanului,indiferent de etnie.

Rămâne regretul că tocmai cei care ar trebui să fie  interesaţi de informarea careienilor sunt cei care le blochează accesul la informaţie.

 

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CAREI

445100 Carei, str, 1 Decembrie 1918 nr.17

 Tel. 0261-861661 Fax. 0261-861663 email: primariacar@yahoo.com

Nr.înreg.801/23.01.2013

COMUNICAT

Primăria Municipiului Carei dorește  pe această cale să informeze opinia publică din Carei, despre  proiectul rețelei școlare pentru anul școlar 2013-2014 și efectele acestuia, subiect dezbătut pe paginile ziarului Informația Zilei și pe o pagină web locală din Carei.

Conform  Legii Educației Naționale,  întocmirea și elaborarea proiectului rețelei școlare se face de către autoritatea publică locală, se transmite spre avizare Inspectoratului Școlar Județean, în cazul avizării, intră în dezbaterea Consiliului Local. Întocmirea planului de școlarizare, conform aceluiași act normativ, cade în sarcina conducerii unității de învățământ: directorat, consiliul profesoral, consiliul de administrație, și se comunică I.S.J.

În proiectul rețelei școlare au fost propuse următoarele modificări:

  1. La solicitarea scrisă a direcțiunii Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, privind arondarea Grădiniței nr.9  ca și structură,  administrația publică locală a răspuns favorabil, luând în considerare amplasarea celor două clădiri (aceeași corp de clădire), menținerea  claselor pregătitoare și în anul școlar 2013-2014 și faptul că era singura școală gimnazială, care nu avea arondată nici o grădiniță.

Grădinița nr.4, din structura Grădinița cu Program Prelungit nr.1, trece în structura G.P.P nr.2, compensând pierderea Grădiniței nr.9 din structura G.P.P nr 2. Astfel, se echilibrează numărul subunităților de la Centrele Bugetare Preșcolare.

Situația solicitată a  grădinițelor:             G.P.P nr.1 –  G.P.N nr.7 /G.P.N nr.5

     G.P.P nr.2 –  G.P.N nr.10/ G.P.N nr.4

     G.P.P nr.3 –  G.P.N nr.8

G.P.P nr.1, în planul de școlarizare a solicitat înființarea unei grupe de lb. maghiară, la solicitarea părinților. Se așteaptă avizul I.S.J Satu Mare.

2.   La solicitarea Școlii Gimnaziale nr.3, Grădinița cu program normal Ianculești se propune  spre desființare din structura școlii, din lipsă de copii.

  1. Conducerea Primăriei Municipiului Carei a consultat conducerea I.S.J Satu Mare în privința problemei solicitărilor de clase de a 5-a, de către unitățile de învățământ careiene, raportat la numărul de copii existenți în municipiu. Suntem de acord cu I.S.J Satu Mare în privința necesității reorganizării rețelei școlare în municipiul Carei, ceea ce va fi dezbătut în Consiliul Local, și demarat în cursul anului 2013, împreună cu Consiliile de Administrație și Consiliile Profesorale de la unitățile de învățământ.

În sensul celor relatate, în proiectul de reorganizare a rețelei școlare, s-a solicitat avizul I.S.J Satu Mare numai pentru modificările solicitate, prezentate în Comunicat.

Prezentul comunicat reprezintă poziția oficială al Primăriei municipiului Carei, și s-a emis în vederea informării corecte a opiniei publice.

Carei, 23. 01.2013                                    PRIMAR

ing.Kovacs Eugen

 

comentarii

de Horia la 24 ianuarie 2013 - 17:46

Citez din comunicatul asta: „luând în considerare amplasarea celor două clădiri (aceeași corp de clădire)” … cine dracu intocmeste comunicatele astea? Ca limba romana nu o cunoaste, aia e clar. Dar cum de i se da unuia care nu stie limba statului sarcina sa scrie comunicate oficiale?

de Asu A.J. la 24 ianuarie 2013 - 23:26

exact așa cum se pune condiția cunoașterii limbii ungurești pentru a ocupa un post în primăria asta.

spre ştiinţa „comunicatorului”, în limba română, subiectele nu se dezbat „pe paginile” ci „in paginile”. cum „comunicatorul” asta crede ca „in” are numai sensul de interior, inauntru etc. o comite exact ca semidoctii care critica expresia „pune-ti sapca in cap”, sustinand ca, de fapt ar trebui spus „pune-ti sapca pe cap” (nu comentez „argumentatia”, e inutil). ei bine, prepoziţia „în” din limba română vine din prepoziţia „in” din limba latină. este un cuvânt moştenit, nu împrumutat. important e că „in” în latineşte are ambele sensuri, adică şi înauntru dar şi „pe”. de aceea, în româneşte nu se zice „pune-ţi pantofii pe picioare” , ci „în picioare”, „scoate-ţi pălăria din cap/ manuşile din mâini” etc.

de Parerea mea la 25 ianuarie 2013 - 06:46

„Pagina web” sau copy-paste.

Nu ma mir ca-i zic „pagina web”. Atata pot. Pe de o parte.
Iar pe de cealalta parte, in loc sa intepe tacticos „buletin de carei”, ca doar li se ridica parul pe spate cand aud de el, ei lovesc exac ca badaranul „Informatia Zilei si pe o pagina web locala din Carei”. Daca erau onesti(sper sa fie vreodata) scriau „Informatia Zilei si Buletin de Carei”.

Lovesc BdC, ca badaranul beat in crasma.

de cinecine la 25 ianuarie 2013 - 08:52

cum e turcu si pistolu …la asa sef asa angajati care scriu comunicate…..numa ca sefu trebuia sa si ceteasca ce semneaza….daca era si buletinu bagat la ceva lucrari la castel sa vedeti cum stia cum e cu pagina web…

de Ionica la 26 ianuarie 2013 - 11:37

Cine corecteaza lucrarile cand se da concurs pe post la primarie?
In primaria Carei nu e obligatorie si limba romana?

de intrebare la 26 ianuarie 2013 - 13:02

ce experienta didactica are directorul directiei de invatamant din primaria carei?
unde a predat sau unde a studiat si in ce limba?

de emil la 26 ianuarie 2013 - 17:54

@Ionică

ai ghicit, e obligatorie limba Ungariei!

@ Întrebare

a studiat în limbă!

de roman la 27 ianuarie 2013 - 17:03

asteptam un comunicat in care sa se specifice ce se face cu banii de pe taxe si impozite si unul in care sa vedem din ce fonduri isi cumpara primaru masina si face la urmasi fabrica noua de mobila si isi cumpara zeci de ha de teren si poate unu in care sa se faca public comisionu de la lucrarile din oras!!!!

de mciuc la 27 ianuarie 2013 - 21:15

mai au si altii specialisti nu numai la carei
http://www.condeiulardelean.ro/articol/specialistii-bipezi-ai-udmr

de reka la 28 ianuarie 2013 - 14:17

de ce a umblat popa reformat cu orsika sora lui ildiko de la gradinita 1 sa inscrie copii din fiecare casa pentru gradinita de la scoala 4 ?
a zis ca si daca nu ducem acolo copii da sa trecem numele nostru pe ceva lista pentru inspectorat

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2013 - 17:34

Întâmplare halucinantă în municipiul Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita)! Un localnic s-a trezit ieri dimineaţă vorbind perfect în română, limbă pe care în mod normal nu ar fi avut niciun motiv să o cunoască. „Când ne-am trezit şi mi-a spus Bună dimineaţa într-o română perfectă vă jur că am început să urlu”, povesteşte soţia lui. „Nici nu ştiam bine în ce limbă vorbeşte, am întrebat un absolvent de Litere şi ne-a zis că e o limbă veche, dispărută de veacuri de pe aceste meleaguri. Ca să ne putem înţelege cât de cât cu el a trebuit să chemăm tocmai de la Braşov pe cineva care vorbeşte limba asta”.

Bărbatul din Harghita spune că nu înţelege cum de i s-a întâmplat tocmai lui o asemenea nenorocire, „Familia mea e aici de sute de ani şi neam de neamul meu nu a vorbit româna”, zice el. „Acum, că a căzut blestemul ăsta pe mine, nu mă mai înţeleg cu nimeni în tot judeţul ăsta. Nu pricep ce scrie pe stradă, nu pot cere o pâine. Mă simt străin în ţara mea, vă jur”, a declarat omul, plângând, într-o română impecabilă.

Medicii nu au nicio explicaţie pentru starea bărbatului, însă starea lui dă semne de ameliorare. Întrebat acum câteva ore de un reporter DUNA TV cum s-a putut întâmpla aşa ceva, el a răspuns „Nem tudom” într-o maghiară stricată.

Lasati un comentariu