Corlăţean: Românii au contribuit la economia Marii Britanii

• publicat la: 17 ianuarie 2013
Corlăţean: Românii au contribuit la economia Marii Britanii

Ministrul de Externe,Titus Corlăţean, a declarat că multora le convine să primească români bine pregătiti fără a investi nimic, dar sunt deranjati când e vorba de alte categorii socio-profesionale, si a subliniat că românii au muncit când alţii n-au făcut-o, precum la Olimpiada de la Londra.

Seful diplomatiei si-a exprimat insatisfactia faţă de faptul că românii si bulgarii sunt din nou folositi in precampanie electorală „din dorinta de a câştiga capital politic”, referindu-se la declaratiile din ultimul timp venite din Marea Britanie.

„Ar fi bine, si asta vreau s-o spun public si o s-o spun public tot mai mult: sa nu se uite faptul ca romanii, cetatenii europeni romani au contribuit ani de zile la prosperitatea economica, la cresterea economica din foarte multe state membre ale UE, inclusiv Marea Britanie. Faptul ca suntem acum intr-un context de criza economica, dupa ce am avut nevoie de unii, acum devin inamicii nostri? Nu cred ca este o tratare corecta a ceea ce a insemnat contributia romanilor in Marea Britanie.

Sa nu uitam ca romanii fac parte din categoria cetatenilor din state ale UE care au venit, sa spunem, sa gaseasca un loc de munca din Marea Britanie plasati foarte bine ca nivel de pregatire, de educatie. Acest lucru este convenabil celor care primesc forta de munca extrem de bine calificata fara sa investeasca nimic, le este foarte confortabil, dar in acelasi timp, atunci cand vorbim de alte categorii socio-profesionale, atunci acestia ne devin deranjanti”, a declarat miercuri, la Digi24, Titus Corlatean.

„Nu este in regula, romanii au contribuit la crestere economica in Marea Britanie, romanii au contribuit prin munca, inclusiv munca fizica, pe care poate altii n-au facut-o, n-au facut-o britancii sau n-au vrut s-o faca altii, la succesul olimpiadei de la Londra, prin tot ce a insemnat infrastructura, cosntructia stadionului, faimos. Deci, lucrurile acestea vreau sa le spun de o maniera publica pentru ca reprezinta o contributie pozitiva a muncitorului roman in Marea Britanie”, a mai spus ministrul de Externe.

Campanie electorala pe spatele romanilor

In presa britanica au aparut in ultimele zile declaratii ale unor oficiali privind estimari si temeri ca, dupa ridicarea restrictiilor, Marea Britanie se va confrunta cu un aflux de romani si bulgari, in cautarea unui loc de munca. Potrivit The Independent, Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP) se pregateste sa foloseasca aceste temeri, plasand aceasta problema in centrul strategiei sale de campanie de anul viitor.

comentarii

de elena la 17 ianuarie 2013 - 10:43

Foarte bine spus……este foarte adevarat si sint mindra ca mai gindeste cineva asa dintre ministrii nostrii……si eu lucrez in Italia,sint in cunostinta de cauza si m-a uns la suflet spusele d/lui Corlateanu…..ce mai…o bila alba pentru Dvs.

Lasati un comentariu