Cum a încercat Partidul Poporului (DD) să păcălească… poporul

• publicat la: 22 ianuarie 2013
Cum a încercat Partidul Poporului (DD) să păcălească… poporul

Spectacol de circ, cu puternice accente populiste şi electorale, luni, înainte de începerea plenului comun, convocat pentru adoptarea noului statut al senatorilor şi deputaţilor.

După un scurt recital oferit în sala de plen, parlamentarii PPDD au părăsit lucrările şi prin fostul redactor al TVR şi mai apoi al OTV Tudor Barbu (acum senator) au continuat circul – de această dată 100% electoral – în faţa camerelor de luat vederi.

În primul rând, fostul ziarist consideră drept „nefirească” dezbaterea proiectului de statut „noaptea la ora 1”. Îi reamintim lui Tudor Barbu că Parlamentul a mai lucrat şi până la 5 dimineaţa – vezi şedinţele privind dezbaterile în cazul celebrului general Florică, fost şef al Gărzii Financiare din anii ’90.

„PP-DD nu doreşte niciun fel de privilegiu nici la capitolul imunitate, nici la capitolul hotel, nici la capitolul finanţare pe fiecare senator sau deputat în parte”, şi-a început Tudor Barbu recitalul populist. Cum nu este vorba de privilegii (probabil că fostul redactor TVR-OTV nu a studiat DEX-ul, ca să vadă ce înseamnă termenul „privilegiu”), ci doar de drepturi ale parlamentarilor consfinţite de regulamentele parlamentare şi de Constituţie, disertaţia lui Barbu poate fi taxată şi ca fiind una electorală. Oricum, din proprie iniţiativă şi dacă vor să-şi respecte o parte din cele 100 de puncte din programul loc politic, parlamentarii PPDD pot renunţa la orice remuneraţie, la sumele alocate pentru cazare, transport etc.

După ce a mai apăsat pe pedala populismului: „Noi nu considerăm că în afară de imunitatea firească şi statuată european pe care parlamentarul trebuie să o aibă în activitatea politică, şi nu sub aspect penal, prevederi care transformă aleşii poporului în cetăţeni de rangul întâi în raport cu alegătorii care rămân cetăţeni de rangul doi”, Tudor Barbu a revenit cu picioarele pe pământ şi a recunoscut că toate „privilegiile” sunt consfinţite în Constituţie. „Constituţia României a fost promulgată în 1991, a fost modificată între timp, dar prevederile de care facem vorbire au fost prevăzute încă de atunci. PP-DD consideră că de atunci s-a făcut o greşeală în ce priveşte Constituţia României”.

Drept care, a venit cu următoarea teză: „Noul statut trebuia votat după revizuirea Constituţiei”. Niciun reporter tv sau alt acreditat la Parlament care îi prelua vorbele nu a sesizat însă (deci de întrebat nu se mai punea problema) ce ascundea această propunere de adoptare a statutului după revizuirea Constituţiei. Prin solicitarea menţinerii vechiului statut, practic, se poate spune că parlamentarii PPDD se opun de fapt scăderii cheltuielilor pentru cazare şi celorlalte reduceri stabilite prin noul statut. Menţinerea vechiului statut făcea imposibilă adoptarea bugetului Parlamentului în parametrii ceruţi de situaţia de criză şi de creştere a numărului de parlamentari. Deci, declarativ, cei din PPDD susţin că nu vor nicio finanţare, dar au acţionat şi au propus de fapt menţinerea vechilor finanţări. Evident, poporului nu i s-au explicat şi aceste „subtilităţi”.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2013 - 19:03

Săracul DDD. 🙁

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa audiovizuală a postului OTV din cauza amenzilor acumulate în decursul a patru ani şi rămase neachitate. Televiziunea lui Dan Diaconescu nu mai poate emite.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/cna-a-retras-licenta-otv-postul-nu-mai-poate-emite_63004.html#ixzz2IiztFHmv

de Horia Mărieș la 22 ianuarie 2013 - 19:06

săracul ddd 🙁

Prima excludere din Partidul Poporului: Antonie Solomon, dat afară din PP-DD
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid, decizia fiind luată, marţi, de către liderii formaţiunii la nivel central, Solomon (altă pușlama) anunţând că va rămâne independent.

de visa torii la 23 ianuarie 2013 - 12:33

cum a incercat ppdd sa pacaleasca poporul? a fost cumva la putere dupa revolutia lui iliescu si petre roman? a ucis vreun conducator sa preia puterea cu forta? a falimentat tara prin masurile luate? a trimis tinerii in somaj si in italia sa fie numiti tigani?

nu. ppdd nu a condus tara in acesti 23 de ani deci nu avea cum sa pacaleasca tara cu nimic.
USL
UDMR
PDL
acestia sunt bajetii care au REUSIT sa pacaleasca poporul. au incercat si au REUSIT. de ce vorbim de ppdd? ce treaba are ppdd cu pacalitul poporului?

de visa torii la 23 ianuarie 2013 - 12:43

cum a incercat ppdd sa pacaleasca poporul? a vandut fabricile la straini pe pret de nimic? a lasat de izbeslite intreprinderi industriale gen oltchim, petrom? nu. astea sunt apucaturi useliste.

de chiriasu la 23 ianuarie 2013 - 13:04

„cum a incercat ppdd sa pacaleasca poporul? ” asa cum a facut codrutul care in primul mandat al pretenaruluitulipan a luat pe nimic spatiile comerciale centrale din carei si le inchiriaza pe sume uriase la cumnatul de la Banca si la banca care a oferit pentru el un imprumut de 300 miieuroi.
si tot pacaleala se chema si impartitu de sarmale din banii altora si propagandadela sectia de scaune unde se lucreaza la negru…
ce tot dai in sus si jos cu fsn si bucuresti cand sunt aici la carei exemple destule de pacaleli ppddkk…nu degeaba a luat dintrun intreg colegiu abia 1600 de voturi paduraru dinsacaseni-amictulipancaplenist care isi facea propaganda electorala cu copilu….am vazut rezultatele..le stie tot orasu..

de Horia Mărieș la 23 ianuarie 2013 - 13:40

@visa torii

pp-de-kaka n-a fost, har Domnului, la putere. Doar atat ne mai lipsea in tarisoara asta, niste oligofreni la putere. Merci, mai bine nu – si de loc – si niciodata!.

de calator la 23 ianuarie 2013 - 13:47

traseisti din toate partidele din carei uniti-va!
da pe fata nu ascunsi sub palariile altora!
iesiti la lumina sa va cunoasca poporu careian!
2tulipani cocotati in fruntea orasului la umbra de codru de sacaseni

de Meli la 23 ianuarie 2013 - 14:50

Nici Dora de la otvisti nu a dunat multe voturi de la partidele pe unde a trecut.

Lasati un comentariu