Cum putem cumpăra bilete mai ieftine evitând IP tracking-ul

• publicat la: 25 ianuarie 2013
Cum putem cumpăra bilete mai ieftine evitând IP tracking-ul

Cresterea aproape de la un minut la altul a pretului biletelor de avion nu se datoreaza doar asa-numitei ’’yeld management’’, adica optimizarea pretului operat de compania respectiva, ci si practicii de IP tracking, scrie unul dintre blogurile cotidianului Le Monde.

Principiul este simplu. Cand cautam bilete pentru avion, operatorul inregistreaza aceasta cautare si o asociaza cu adresa IP a computerului sau a telefonului mobil. Operatorul propune celui care cauta un pret, care ramane identic daca tranzactia are loc imediat. Daca mai realizam cateva cautari sau intarziem efectuarea tranzactiei cateva minute bune, operatorul propune un pret mai mare, deoarece a memorat ca suntem interesati de acest bilet. Este o strategie de persuadare a potentialului client, bazata pe prezumtia, nu intotdeauna adevarata, ca numarul locurilor se diminueaza. Cu cat simulam mai multe cautari, cu atat pretul pe care il obtinem va creste.

Totodata, scrie blogul Le Monde, exista un algoritm care mareste artificial preturile biletelor in functie de intervalul orar al cautarii. Intre orele 9-11 se estimeaza ca multi dintre cumparatori sunt cei corporativi, pentru care micile cresteri de pret conteaza mai putin, si prin urmare preturile sunt mai mari.

Sfatul este acela de a realiza cautarile de pe un computer si de a realiza tranzactia finala de un alt IP, intr-un interval orar convenabil.

 

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu