Cupa 2013 la tenis de masă în organizarea Tapo Carei

• publicat la: 19 ianuarie 2013
Cupa 2013 la tenis de masă în organizarea Tapo Carei

Ziua bună de dimineaţă se cunoaşte” spune o veche zicală românească sau parafrazând,un An Nou rodnic  presupune implicare şi organizare  de activităţi din  chiar primele zile ale lui.

Adept al acestui principiu, antrenorul Mircea Podobă  a dat sfoară-n ţară şi  a pus  de-o competiţie internaţională la tenis de masă la Carei.

Sâmbătă,19 ianuarie,sala de tenis de masă a clubului Tapo Carei a găzduit Cupa 2013  la tenis de masă,competiţie la care au participat nu mai puţin de 61 de copii din ţară şi din Ungaria.O sală cochetă,cu 7 mese de joc,rezultat al muncii susţinute a antrenorului Mircea Podoabă,a primit  copii de la CSM Cluj,CSM Zalău,ACS Dumbrăviţa Timiş,CSS Tg Mureş,LPS Satu Mare,LPS Bistriţa si Nyrbatori ASE din Ungaria.

Încă de dimineaţă sala era un adevărat furnicar.Copii plini de energie şi dornici de a-şi pune în valoare talentul şi pregătirea de până acum au venit însoţiti de antrenorii lor.Printre ei ,ocupanţi de frunte în clasamentul naţional la grupa lor de vârstă sau membrii ai unor cluburi renumite din ţară.

Concursul s-a desfăşurat pe grupe de vârstă,8-10 ani şi 11-13 ani,fete şi băieţi.

Mircea Podoabă i-a înscris în concurs pe sportivii careieni Balazs Robert,Mudure Marcel ,Mudure Andrei,Szabo Bence,Papp David,Silaghi Paul,Dari Helga,Heinrich Katerine,Safta Henrietta, şi Keresztesy Kitty.

Tensiune mare la mesele de joc,pe tot parcursul evoluţiei competiţiei.

De la CSM Cluj Napoca am remarcat-o pe Irina Rus,de 10 ani,antrenor Radu Curea,ocupanta locului secund în clasamentul naţional aferent vârstei sale.Antrenorul Curea a venit însoţit de 5 copii şi a  apreciat condiţiile în care se desfăşoară  această competiţie,având în vedere că “noi nu dispunem de o astfel de sală,avem doar 4 mese  şi posibilităţi reduse”.

O prezenţă obişnuită la competiţiile organizate de Mircea Podoabă sunt şi cei de la CSS Zalău,care au venit la Carei cu 9 elevi,fete şi băieţi,dintre care cei mai bine situaţi în clasamentul naţional sunt Taloş Andreea,Onicaş Mara şi Sabou Alexandra.

LPS Bistriţa a făcut deplasarea cu 8 copii,însoţiti de profesorul Ovidiu Filimon care a ţinut să precizeze pentru Buletin de Carei:

Am pornit de acasă  de ieri şi am poposit la Zalău,la colegul Puie Victor,la care am înnoptat iar dimineaţa am venit împreună la Carei.Mircea Podoabă e un om deosebit pe care îl apreciez mult.Am vazut de-a lungul timpului ce a făcut din această sală.Dacă a reuşit el să adune atâţia  concurenţi la Carei,din atâtea localităţi vă daţi seama ce valoare are,ce fel de OM este.”

LPS Bistriţa se mândreşte cu un campion naţional în anul trecut,în persoana lui Anton Tricolici,la categoria echipe 8-10 ani ca grupă de vârstă dar şi cu Strugan Patricia,ocupanta unui frumos loc 6 în clasamaentul naţional.

Deşi nu a câştigat niciun premiu la această competiţie,LPS Satu Mare  a reuşit performanţa de a avea un elev,la Centrul Olimpic de la Bistriţa,pe Vigh Tamas de 14 ani.

Rezultate  finale

 

Fete 8-10 ani

Locul I : Rus Irina – C.S.M. Cluj-Napoca

Locul II : Câmpan Carla – C.S.M. Zalău

Locul III : Barbor Ioana –  C.S.M. Zalău

Locul IV : Onicas Mara – C.S.M. Zalău

Băieți 8-10 ani

Locul i : Szabo Bence – C.S. Tapo Carei

Locul II : Papp David – C.S. Tapo Carei

Locul III :Moldovan Daniel – A.C.S. Dumbrăvița

Locul IV :Tigara David – C.S.M. Cluj-Napoca

Fete 11-13 ani

Locul I  : Dari Helga – C.S. Romgaz Mediaș

Locul II : Keresztesy Kitty – C.S.S. Târgu-Mureș

Locul III : Kenrich Kathlin – C.S. Tapo Carei

Locul IV  : Domokos Reka – C.S.M. Zalău

Băieți 11-13 ani

Locul I : Molnar David – Nyirbatori ASE (Hun)

Locul II : Mureșan Cristian – C.S.S. Târgu-Mureș

Locul III : Balaj Roberth – CSM Cluj-Napoca

Locul IV : Lep Denis – C.S.S. Satu Mare

Ca de fiecare dată,competiţiile organizate de Mircea Podoabă sunt sortite reuşitei depline ,dovadă numărul tot mai mare de participanţi de la un an la altul .Regretul tuturor ,mai ales al celor ce fac deplasarea din locuri mai îndepărtate,este  desfăşurarea concursurilor de la Carei doar pe parcursul unei zile şi astfel nu mai există posibilitatea  organizării unei şedinţe tehnice la final,şedinţa care ar fi benefică  pentru toţi participanţii.

Din păcate,activitatea sportivă nu mai este o activitate prioritară pentru autorităţile locale  iar lipsa unui suport finaciar constant face ca performanţele să fie mai greu de atins deşi există copii cu potenţial,iar în aceste condiţii unii sunt nevoiţi să aplice la cluburi din oraşe mari ca să poată progresa.

 

 

 

comentarii

de Pity la 20 ianuarie 2013 - 18:47

Bravo Mircea!!!!cel mai bun antrenor dinCarei!!!1
bravo copii pentru rezultatele!!!

de fan la 21 ianuarie 2013 - 12:35

mircea podoaba merita titlul de cel mai bun educator de copii pe langa cel de antrenor si intreprinzator!
DACA VREI POTI e dictonul dupa care se conduce mircea podoaba si nu da gres niciodata!
ne mandrim cu asa careieni!

Lasati un comentariu