Daniel Barbu: Vom trimite Parlamentului un Cod al patrimoniului

• publicat la: 17 ianuarie 2013
Daniel Barbu: Vom trimite Parlamentului un Cod al patrimoniului

Ministerul Culturii va elabora un Cod al patrimoniului, ansamblu legislativ pe care il va transmite Parlamentului pana la finalul anului, a anuntat joi ministrul Daniel Barbu  intr-o intalnire cu senatorii din comisia de specialitate.

„Codul patrimoniului este un intreg pachet de legi, sunt trei legi majore care privesc patrimoniul monumental, cel mobil si cel imaterial si care credem noi, trebuie aduse impreuna si spre sfarsitul anului va vom trimite acest cod spre judecata (…) va vom propune un ansamblu legislativ proaspat”, le-a spus ministrul senatorilor din comisia de cultura.

Barbu a mentionat ca o urgenta pentru minister este rediscutarea ordonantei privind managementul institutiilor de cultura deoarece forma actuala poate duce la o interpretare abuziva.

„Urgent pentru noi este rediscutarea pe fragmente a Ordonantei 189, cea care se refera la managementul institutiilor de cultura si care prin interpretarea ei, unii o considera abuziva si eu sunt inclinat sa ma numar printre ei, a facut ca un fost coleg la nostru si fost ministru sa treaca printr-o experineta amara.

Aceasta Ordonanta ridica obstacole in calea unei bune administrari a institutilor de cultura. Trebuie sa gasim forumla prin care teatrele, muzeele, isntitutiile din aceast arie sa fie administrate mai bine”, a declarat el.

Ministrul Culturii a mai precizat ca va face in Parlament mai multe propuneri de modificare la legile audiovizualului, dreptului de autor, cinematografiei. „Pe Legea audiovizualului are si ministerul o pozitie deja formulata, am gasit-o, ea e foarte modesta, nu priveste schimbarea radicala a legii sau inlocuirea ei cu o noua forma legislativa.

Vom face aceasta propunere legislativa cat mai repede. La Legea drepturilor de autor avem deja facute observatii si propuneri de modificare. Avem si un proiect pentru completarea si modicarea Ordonantei 39, cea privitoare la cinematografie, este un domeniu extrem de sensibil, care solicita o reflectie in detaliu”, a explicat Daniel Barbu.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu