Duşa: Organizarea pe regiuni de dezvoltare n-are nicio legătură cu dezvoltarea pe criterii etnice

• publicat la: 8 ianuarie 2013
Duşa: Organizarea pe regiuni de dezvoltare n-are nicio legătură cu dezvoltarea pe criterii etnice

Deputatul USL Mircea Duşa, care este şi ministru al Apărării, a declarat marţi, la Târgu Mureş, că dreptul de a manifesta este garantat de Constituţie, inclusiv pentru cei care doresc organizarea unui miting în favoarea autonomiei, în luna martie, la Târgu Mureş, şi că organizarea pe regiuni de dezvoltare nu are nicio legătură cu dezvoltarea pe criterii etnice.

„Este o declaraţie şi un subiect care mie ştiţi că îmi place, în sensul că libertatea la cuvânt şi dreptul de a manifesta este garantat de Constituţie. Dar nimeni nu poate manifesta împotriva Constituţiei şi a articolului nr.1 din Constituţie. Am afirmat de mai multe ori că regionalizarea priveşte regionalizarea economică şi nu una pe criterii etnice, indiferent ce ar spune unii sau alţii, către Miercurea Ciuc, Covasna sau Târgu Mureş (…) Conform Constituţiei, România este stat unitar, chiar dacă unii contestă noţiunea aceasta de stat unitar, iar organizarea pe regiuni de dezvoltare n-are nicio legătură cu dezvoltarea pe criterii etnice. De altfel, nici n-ar putea să existe o regiune numai pe cele trei judeţe (Mureş, Harghita, Covasna – n.r.), pentru că n-ar aduce niciun avantaj economic acelei regiuni”, a spus Duşa, citat de Agerpres.

Duşa a susţinut că o regiune de dezvoltare trebuie să aibă în vedere mult mai multe criterii, pornind de la cele economice, socio-economice, de relief, geografice etc, „dar nu un singur criteriu – cel etnic”.

În privinţa unui eventual miting pro autonomie la care să participe 10.000 de persoane, aşa cum se vehiculează, Mircea Duşa a arătat că „niciun miting organizat prin cele trei judeţe nu a atins niciodată cifra pe care au anunţat-o organizatorii”.

Duşa a răspuns astfel declaraţiilor făcute, marţi, la Târgu Mureş, de liderul Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, care a susţinut că mitingul pentru autonomie din data de 10 martie, de la Târgu Mureş, ar fi un semnal de alarmă că maghiarii nu ar fi de acord ca reorganizarea administrativ-teritorială a României să se facă fără a exista o regiune cum ar fi Ţinutul Secuiesc.

 

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 8 ianuarie 2013 - 20:52

@ pe hungaristi nici nu ii intereseaza sa li se aduca vreun avantaj economic! ei vor o regiune majoritar ungureasca, in care, dupa ce au scos-o de sub autoritatea statului roman, sa introduca limba ungariei si drapelul ei, ba poate si vreun pasaport „secuiesc”. asta e dorinta respectivilor!

Lasati un comentariu