Ecouri Eminesciene

• publicat la: 16 ianuarie 2013
Ecouri Eminesciene

,, Măreţ  pluti–va peste veacuri

Măestrul dulce Eminescu…,,

A. Vlahuţă 

O dată cu aniversarea pe care am ţinut să o marcăm atât în conştiinţa şi fiinţa noastră, cât şi prin activităţile desfăşurate în memoria marelui poet naţional, elevii clasei a V-a B  au pregătit o mică expoziţie cu tematici eminesciene.

Lirica acestui poet a fost la baza tuturor activităţilor noastre din această zi de mare sărbătoare naţională.

Totodată, elevii au cântat  EMINESCU de Doina şi Ion Aldea Teodorovici   DOR DE EMINESCU  versuri Adrian Păunescu  , apoi  am realizat un montaj cu  recitări din lirica eminesciană spre bucuria elevilor  şi   spre aducerea aminte .

Învăţăceii au fost invitaţi la a-i adresa o scrisoare marelui Eminescu care, post-mortem, rămâne în memoria noastră ca o fiinţă de-a pururi vie, nemuritoare, avându-şi steaua strălucind pe Cer- Luceafăr al poeziei româneşti.

Ei au pregătit portofolii cu  tematici eminesciene redând sensibilitatea  eului poetic. Au decupat  şi ecusoane cu emblema poetului pe care le-au predate  apoi celor din clasa a VIII – a B pentru a le purta si a le  împărţi celor  prezenţi la spectacolul  dedicat culturii nationale care a avut loc în aseară, 15 ianuarie 2013, la Castelul Karoly.

 

Prof .Carmen – Maria Dindelegan

Lasati un comentariu