Efectele drogurilor după câteva luni de consum

• publicat la: 15 ianuarie 2013
Efectele drogurilor după câteva luni de consum

O campanie a autorităţilor din Oregon, Statele Unite ale Americii, de atenţionare cu privire la pericolul la care se expun consumatorii de droguri face înconjurul lumii. În câteva fotografii sunt expuse efectele şocante pe care narcoticele le pot avea asupra corpului uman.

Efectele metanfetaminei asupra corpului uman sunt larg cunoscute, însă, milioane de oameni din toată lumea continuă să folosească această substanţă sub formă de drog.

O serie de fotografii cu consumatori de droguri din regiunea Oregon a Statelor Unite ale Americii, puse la dispoziţie de Poliţia din Multnomah, demonstrează ce efect pot avea drogurile în doar câteva luni de la începerea administrării acestora.

Realizate înainte şi după câteva luni de consum, imaginile, în care sunt înfăţişate nouă persoane, atât bărbaţi cât şi femei, demonstrează degradarea, din punct de vedere fizic, prin care trec consumatorii de substanţe, relatează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Fotografiile au fost realizate şi oferite publicului în speranţa că efectul vizual la vederea acestora îi va opri pe oameni să mai recurgă la consum de droguri.

Persoanele dependente de droguri din fotografii pot fi observate cu răni profunde pe faţă, părţi din dantură lipsă, cât şi zone destul de mari din podoaba capilară afectate.

Toate cele nouă persoane din fotografii sunt dependente de droguri extrem de periculoase precum cocaină, heroină sau metanfetamină, potrivit sursei citate.

„Fiecare persoană din aceste imagini a fost prinsă de Poliţia din Oregon şi intervievată. Toţi dintre ei susţin că până să înceapă să folosească droguri extrem de periculoase au fost mari amatori ai consumului de alcool sau cannabis. Toţi tinerii vor să încerce fie în liceu, fie la facultate droguri uşoare cum e cannabisul. Dar noi vrem să le demonstrăm că toate persoanele din aceste imagini au început mai întâi cu cannabis şi iată unde au ajuns. Îi rog pe toţi tinerii să se uite cu mare atenţie la aceste fotografii şi să se gândească înainte dacă merită sau nu să folosească droguri. Ar putea ajunge ca oricare dintre aceste persoane”, a declarat Bret King, poliţist în cadrul Poliţiei din Multnomah, Oregon.

sursa romanialibera

Lasati un comentariu