Guvernul a adoptat ordonanţa privind taxele locale

• publicat la: 9 ianuarie 2013
Guvernul a adoptat ordonanţa privind taxele locale

Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă aprobat astăzi dă dreptul autorităţilor locale să aleagă dacă indexează taxele în 2013. Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului.

Potrivit OUG, autorităţile locale nu vor fi obligate să crească taxele locale în acest an cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, adică 16,05%.

De asemenea, cei care au plătit deja taxe mărite, în cazul în care primarii vor decide să le reducă la loc, vor primi înapoi sumele plătite, scrie Economica.net.

Premierul Ponta a atenţionat însă că aceste taxe reprezintă o sursă de venituri a administraţiei locale, deoarece primarii nu vor primi în compensaţie bani din bugetul central.

„Dacă nu se măresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat. Nu pentru domnul Boc, pentru că e în opoziţie, nici pentru primarii noştri. Nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat, că de la bugetul de stat trebuie să plătim salarii, pensii, să facem investiţii publice, să plătim la sănătate ce avem de plătit, la educaţie. E într-adevăr autonomie locală. Dacă le ajung banii din 2012 e foarte bine (…), dacă nu, indexarea doar cu rata inflaţiei e un lucru normal care s-a înfăptuit întotdeauna”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern…cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 10 ianuarie 2013 - 12:20

Info Zilei S.M. – JOI, 10 ianuarie 2013 – „Majoritatea primarilor din judet nu sunt de acord cu cresterea impozitelor si taxelor locale in 2013”.

Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei. „Sa speram ca prin 15 ianuarie se vor linisti apele si vom sti exact ce trebuie facut. In principiu, premierul Victor Ponta nu are consilieri buni din timp ce ia astfel de masuri. Noi nu dorim majorarea impozitelor, nici nu am propus Consiliului local Carei să ia o astfel de hotărăre.”

Hahaha. 🙂

N-are Ponta consilieri buni (am inteles ca are vre-o 18, chiar dacă după examinarea profesională făcută de Jenöke a rezultat ca nu-s buni) dar îi are primașul Jenöke pe ăia buni ai lui de la UDMR! Vre-o 11. Să-i trăiască toți!

Iar suferă de Alzheimer individul, iar a uitat de HCL nr. 131 din 9 noiembrie 2012 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale în anul fiscal 2013.

La Primăria Municipilui Carei, evident.

Dacă are mintea chiar atăt de scurtă, o să-i tot reamintim primașului de HCL nr. 131/2012 până când va reuși să țină minte cifra 131 și el.

Știm că îi va fi extrem de greu, dar noi vom persevera.

de Horia Mărieș la 10 ianuarie 2013 - 13:16

Info Zilei S.M. – JOI, 10 ianuarie 2013 – „Ansamblul folcloric țigănesc din Carei are nevoie de un spațiu pentru activitate. Membrii ansamblului au solicitat o locație de la Primăria Carei, dar fără rezultat”.

Păi se poate așa ceva domn’ primaș Jenöke ?

Hat maga nem szégyeli egyáltalan magát?

Să nu-i sprijini dumneata nici pe cei care te votează mereu și fără rezerve?

Dar în sediul UDMR unde se organizează mereu chiolhanuri, sau în sălile de la subsolul fostului manej administrate acum de Asociația locală „Equus” (a se vedea in context si proiectul de Cooperare transfrontalieră pentru promovarea călăriei – redarea atmosferei de epocă într-un manej construit în 1756 – Asociaţia EQUUS Carei), sau chiar pe holurile sau in sălile Castelului grof Károlyi unde se repetă și dansurile de epocă, nu pot să facă repetitii și membrii ansamblului de dans, format din câte 6 perechi (6 fete și 6 băieți), atât la cei mari cât și cei mici, și condus de Sebesteni Maria din Carei, care este totodată și președinta Asociației „Danko Pista”????

Ce atâta discriminare? Ce mare scofală să facă și cei 12 tineri (copii) repetiții în acele locații, sau în vre-o sală de sport a uneia din scolile / liceele din Carei?

„În timpul verii, când starea vremii este favorabilă fac repetiții pe stradă, dar pe timp de iarnă nu au la dispoziție niciun fel de spațiu unde ar putea să-și pregătească spectacolele. După cum a arătat d-na Sebesteni Maria, au solicitat o locație în acest sens de la Primăria Carei dar deocamdată fără niciun rezultat.
Pentru a putea lucra în bune condiții ar mai avea nevoie de costume, atât pentru fete cât și pentru băieți, precum și de aparatură pentru muzică (chiar și un casetofon sau combină muzicală), dar ei nu dispun de fonduri din care ar putea să-și aprovizioneze cele necesare. Scopul lor ar fi acela de a păstra și de a transmite mai departe un folclor țigănesc autentic și de a arăta lumii frumusețea acestuia și nu în ultimul rând, vor să ofere tinerei generații o alternativă de a petrece timpul liber în mod util și plăcut. Însă, pentru toate acestea au nevoie și de un sprijin din partea comunității, din partea autorităților locale.”

Absolut de acord cu cele spuse de d-na Sebesteni Maria.

Dumneata, d-le primar Eugen Kovács Jenö chiar n-ai auzit până acum de faptul că „Anul trecut au participat la Zilele Culturale ale Sibiului unde au obținut locul I. Au participat la numeroase manifestări culturale la care au fost invitați, precum și la zilele diverselor localități din zonă, bucurându-se peste tot de mare succes în rândurile spectatorilor.” ???

Sau dacă ai auzit cumva d-le primar Eugen Kovács Jenö despre aceste lucruri, atunci de ce nu vrei să-i sprijini, de ce nu vri să-i ajuți să se simtă și ei oameni, și nu niște marginalizați a comunității ???
AUD ???

Chiar aș vrea să citesc și eu măcar un singur răspuns din partea Primăriei Mun. Carei pe această temă.
Nu de alta, dar în general Primăria se face că plouă, că n-avede, că n-aude.
Parcă n-ar ști nici citi nimeni pe acolo comentariile de pe aici de pe la B. de C.
Sau poate chiar nu știu oamenii responsabili cu diverse de pe acolo să citească.
Hai să vă auzim măcar nițel, să știm și noi ce fel de argumente aveți!

de csumi la 10 ianuarie 2013 - 14:16

pai normal ca Victor Ponta nu are consilieri la fel de buni ca si jenotulipan care plateste pe boros din bani publici ca sa stea la sediul udmr si sa faca fituicile lor si sa mai si scrie carti care aduc afront poporului roman care ii da un salar totusi.

la colorati nu jeno ii tartorele acolo intrati pe terenul de fotbal care a ramas fara echipa la Carei.
numai ca tot jeno plateste pe geza ca sa reprezinte minoritatea rroma doar ca dupa cine pe cine voteaza este sustinerea si la el.
pe cine din primarie credeti ca intereseaza ansamblurile de dans si activitatea rromilor????ca doar nu suntem in camapanie si nici alegeri nu mai vin repede

Lasati un comentariu