În 2013, disciplina financiară va lua locul politicii de austeritate

• publicat la: 8 ianuarie 2013
În 2013, disciplina financiară va lua locul politicii de austeritate

Politica fiscală din acest an nu va mai fi una de austeritate, ci de consolidare, însă este nevoie de disciplină financiară, în primul rând de cheltuire prudentă a banului public, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, adăugând că şi politica monetară va fi una normală.

„Politica fiscală va fi una normală, ca să folosesc un epitet, în sensul că nu va fi dedicată continuării unei ajustări, unei strângeri masive, ci mai degrabă spre o consolidare. Printr-o disciplină financiară adecvată, aceasta înseamnă cheltuire cu prudenţă a banului public, nu este nevoie de ce am denumit în ultimii ani sub cuvântul de austeritate”, a declarat Isărescu.

Şeful BNR a ţinut să precizeze că face o deosebire clară între austeritate şi disciplină financiară.

“Aş spune că şi politica monetară din acest an va fi una normală. Şi politica monetară va fi normală, în sensul că va urmări cu mare atenţie ce se întâmplă în perimetru inflaţiei şi va utiliza toate instrumentele de care dispune(…) Nu ne spunem dinainte mişcările, dar vom continua să utilizăm chibzuit şi eficient toate instrumentele, care să se cupleze şi cu politica fiscală”, a completat Isărescu.

sursa money.ro

Lasati un comentariu