Lista celor mai buni studenţi români.Printre ei şi o careieancă

• publicat la: 6 ianuarie 2013
Lista celor mai buni studenţi români.Printre ei şi o careieancă

Finaliştii din cadrul competiţiei pentru excelenţă academică în străinatate, organizată de LSRS, vor concura pentru cele 8 premii care vor fi acordate, marţi, la Gala Studenţilor Români din Străinătate. Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului. Precizăm că NU toţi studenţii români din ţară sau din străinătate cu rezultate remarcabile s-au înscris în competiţia LSRS.  România are sute de studenţi, masteranzi şi doctoranzi care urmează cursuri în cele mai prestigioase instituţii de învăţământ de pe Glob, precum Harvard, MIT, Stanford, Oxford, Cambridge, etc. În acelaşi timp, alţi numeroşi studenţi străluciţi învaţă în interiorul ţării, dar NU s-au înscris în competiţie.

Iată finaliştii, aşadar, dintre cei înscrişi în concursul organizat de LSRS, şi dintre care va fi ales, de asemenea, şi Studentul Anului:

1.Secţiunea “EUROPA UNIVERSITAR”

Dan Dimitriu

“În 2012, am absolvit facultatea „Vienna University of Economics and Business” şi am fost membru în „Top League” (primii 5% din studenţii dintr-un an). Paralel cu studiul am dezvoltat, împreună cu experţi din diverse domenii, o metodologie („Organic Problem Solving” – OPS) cu ajutorul căreia pot fi optimizate cele mai diverse procese economice într-o nouă manieră, metodologia oferind soluţii inovative. Capacitatea mea de a face legături între diferite domenii, precum şi cea de a analiza şi implementa idei şi recomandări, m-au ajutat să materializez şi să verific ceea ce am descoperit prin OPS, realizând trei proiecte de consultanţă în baza acestei metodologii. Acestea au fost finalizate cu succes, recomandările fiind şi implementate în realitate. Momentan lucrez cu această metodologie la o firmă de consultanţă în Austria şi voi publica o lucrare despre aplicaţiile acesteia în 2013”. Ideea a fost premiată de Microsoft în anul 2010 la Viena, oraş de provenienţă.

Luciana Griebel

“În anul academic 2011-2012 am avut deosebita onoare de a fi studentă la University of Cambridge, programul de masterat al Facultăţii de Drept (LL.M). Am avut şansa de a lucra sub îndrumarea domnului profesor John Bell, QC(hon), FBA, FRSA, în realizarea disertaţiei de drept comparat Telling the Truth, the Whole Truth and Nothing but the Truth: Aspects of Misrepresentation and How they Affect Free Will. A comparative Analysis of English and Romanian Law. Colegiul meu, Peterhouse, mi-a acordat bursa Paul Herbet Steele Scholarship. M-am implicat în activităţile societăţii Peterhouse MCR şi am organizat activităţi sociale pentru studenţii LL.M. La invitaţia domnului David Ainsough, Deputy Director Careers Service, am consiliat studenţii universităţii, cu privire la orientarea în carieră în domeniul dreptului. Am continuat activităţile de voluntariat, prin colectarea de donaţii pentru Crucea Roşie Germania, cât şi consilierea elevilor de la Colegiul Naţional din Iaşi în privinţa aplicaţiilor pentru universităţile din Anglia”. (Oraş de provenienţă: Iaşi)

Ioan-Bogdan Magdau

“Am terminat facultatea de fizică în Germania şi sunt acum student la doctorat în Edinburgh. Când privesc înapoi spre multele succese de care am avut parte, nu pot sa nu îmi amintesc şi să le mulţumesc oamenilor din ţară care m-au crescut şi m-au îndrumat să devin ceea ce sunt astăzi. Şi nu sunt singurul! Având imaginea de ansamblu a comunităţii de români atât din Edinburgh, cât şi din Bremen, am realizat că toţi îi mulţumim României într-un fel sau altul. Îi mulţumim, în primul rând, prin faptul că a te numi român în Academia din străinătate e un prilej de mândrie. În ceea ce priveşte locul meu în comunitate, am fost mereu deschis să ajut orice student român, de aici sau din ţară  aşa cum şi eu am fost îndrumat de alţi studenţi români. Pe scurt, sunt mândru sa fiu român, oriunde aş fi în lume; fac tot posibilul pentru a păstra imaginea frumoasă de care se bucură ţara noastră aici şi pentru a întări spiritul de comunitate”. (Oraş de provenienţă: Baia Mare)

Mihai Cristian Munteanu

“Sunt originar din Focşani şi momentan studiez matematică la Jacobs University. Fiind în acelaşi timp pasionat de filozofia existenţei umane, îmi place să cred despre mine că sunt un căutător al înţelesurilor din spatele teoremelor pe care le demonstrez. Acum matematica a devenit pentru mine mult mai mult decât un obiect de studiu, este un stil de viaţă. O fac de când mă ştiu şi mă fascinează pe zi ce trece din ce în ce mai mult. Autorul meu favorit este Antoine de Saint Exupery. Îmi place atât de mult tocmai pentru că foloseşte idei abstracte pentru a explica lucruri umane inexplicabile. Am fost atât de inspirat de ideea aceasta încât am început propriul meu blog în care scriu astfel de eseuri (http://mihaihai.blogspot.com). Momentan, cel mai mult îmi place să predau, să vorbesc despre matematică. Din fericire, am nimerit în locul cel mai potrivit pentru a îmi „practica” pasiunile”. (Oraş de provenienţă: Focşani)

Alexandra Olteanu

“Mi-a plăcut întotdeauna diversitatea: am mers în stagii şi la concursuri în străinătate, am lucrat ca programator la Microsoft, întâi in Canada, apoi în Statele Unite. Lucrul într-o firmă mare m-a ajutat să definesc direcţia ulterioară de studiu, motiv pentru care am început un masterat în informatică la École Polytechnique Fédérale de Lausanne, în Elveţia. Cred cu tărie că tehnologia, aplicată în moduri inovative şi într-un cadru interdisciplinar, poate ajuta la rezolvarea celor mai grele probleme de astăzi. Recent am fost acceptată să îmi dezvolt lucrarea de masterat la Universitatea din Singapore, unde mă aflu acum. Aici îmi dau seama cu bucurie că, atât în industrie, cât şi în mediul academic, românii sunt foarte bine văzuţi pentru inteligenţa şi pasiunea lor. În calitate de şefă de promoţie şi ambasador al bursei Google Anita Borg, păstrez cu mândrie dorinţa de a fi unul din exemple pozitive româneşti de pretutindeni”. (Oraş de provenienţă: Braşov)

(…)

6.“ROMÂNIA”

Luisa Georgiana Bâcă

“Păstrez încă din copilărie entuziasmul jocului, efervescenţa momentului, dorinţa de a dărui, curajul şi curiozitatea. Astăzi sunt studentă în anul şase la Facultatea de Medicină, sunt colaborator în laboratorul de cardiologie moleculară al profesorului Zoltán Arany de la Harvard Medical School din Boston, am absolvit cursuri de paraşutism, de nouă ani cresc prin voluntariat în cadrul a trei organizaţii non-guvernamentale de excepţie şi de patru am onoarea extraordinară şi puterea de a-mi reprezenta colegii la nivel local, naţional şi internaţional în lupta pentru îmbunătăţirea educaţiei medicale. În medicină mi-am găsit treptat pasiunea adevărată şi, cu sprijinul continuu al universităţii mele şi al unei burse din 2011 a Guvernului României, am avut oportunitatea unei experienţe academice valoroase atât în România, inclusiv în echipa de prelevare-transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, cât şi la Universitatea din Florenţa şi, pe parcursul a trei ani, în SUA la Universităţile Tufts şi Harvard. Cred puternic în educaţie, bunăvoinţă, toleranţă şi în puterea tinerilor de a croi prezentul şi viitorul. Cu sprijinul organizaţiilor studenţeşti din care fac parte, organizez evenimente ştiinţifice, am coordonat Congresul Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici 2011 şi am iniţiat şi condus cel mai mare proiect naţional anual de educaţie medicală din România, Zilele Educaţiei Medicale. În acest an sunt directorul internaţional al departamentului de Educaţie Medicală al IFMSA”. (Oraş de provenienţă: Piteşti)

Flaviu Bodea

“În viaţă întâlnim oameni care ne marchează caracterul şi influenţează potenţialului nostru, făcându-ne să-l explorăm. Învăţăm că nu suntem cu nimic mai deosebiţi faţă de alţii, dar că prin ceea ce avem în noi putem fi mai mult decît…simpli oameni. Asemenea persoane mi-au umplut anturajul şi m-au învăţat să dau mai departe, investind în alţii. După „o viaţă” de student la medicină, urmează o altă „viaţă” de medic rezident şi lista poate continua, cu fiecare capitol, responsabilitatea crescând şi aşteptările de la cei din jur odată cu ea. Abia la sfârşit conştientizezi câţi oameni vulnerabili au trecut prin mâna ta şi conştiinţa îţi spune dacă ai fost sau nu un doctor bun. De aceea, îmi doresc să fiu acel medic de care pacientul are nevoie, competent, perseverent, dispus să ajute, să motiveze, să încurajeze. Prin formarea academică, activităţile de voluntariat SMURD, şi proiecte de cercetare, cred că am făcut primul pas într-acolo”. (Oraş de provenienţă: Oradea)

Alexandru Călin

“Studiez medicina în Bucureşti şi am avut şansa extraordinară să-mi îmbogăţesc experienţa academică şi în străinătate (Elveţia, Italia). Mă preocupă în mod deosebit neuroştiinţele. În 2008 am fost recrutat să lucrez la Centrul pentru Excelenţă în Neuroştiinţe, în Grupul Român de Iniţiativă în Neuroştiinţe. În prezent, conduc echipa de studenţi care se concentrează pe monitorizarea creierului în timpul comei. Având ocazia remarcabilă să mă dezvolt, am lucrat în Copenhaga la Panum Institute of Neuroscience and Pharmacology şi în Boston la Massachusetts General Hospital şi Harvard Medical School. Aceste experienţe deosebite mi-au modelat abilităţile, gândirea critică, spiritul de echipă şi s-au concretizat cu premii şi recunoaştere la nivel internaţional. În 2009, am fost ales secretar ştiinţific al Scientific Organization of Medical Students iar, din 2012, preşedinte. Experienţa de leadership mi-a permis să iniţiez şi să coordonez proiectul interdisciplinar Basic Research Skills, cea mai complexă şcoală naţională de cercetare pentru studenţi din România”. (Oraş de provenienţă: Bucureşti)

Alexandra Dolfi

“Dintotdeauna mi-am dorit să înţeleg cum funcţionează Universul în care trăim. Pasiunea pentru fizica cuantică m-a făcut să realizez că sunt doar o fiinţă mică şi neştiutoare pierdută într- una dintre cele 10 dimensiuni ale spaţiului. Atunci am căutat un Univers mai palpabil în studiul  organismului uman, iar acum sunt studentă în anul 5 la Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti. La început am lucrat în laboratorul de neuroştiinţe, unde am analizat mecanismele ischemiei şi comei anestezice la şobolan, cu prezentarea rezultatelor  la congrese naţionale şi internaţionale. În prezent, fac cercetare clinică şi lucrez la un studiu ce doreşte să determine eficacitatea tratamentului cu probiotice în bolile inflamatorii intestinale în urma analizei microbiotei mucosale. Amintindu-mi permanent cuvintele mamei mele „Dă tot ce ai mai bun în tine şi vei reuşi”, încerc să-mi construiesc o carieră de medic cercetător sperând că, prin munca mea, voi fi de folos”. (Oraş de provenienţă: Băile Govora)

Vlad Mărgărint

„În căutarea timpului pierdut” scrisă de  Marcel Proust, „O minte sclipitoare”  regizat de  Ron Howard, „Despre frumuseţea uitată a vieţii“ de Andrei Pleşu, „La răscruce de vânturi” de Emily Brontë,  sau  faimosul roman al lui Thomas Hardy „Departe de lumea dezlănţuită ”… reprezintă o parte din titlurile ce îmi parcurg mintea atunci când îmi găsesc timp să port un dialog cu mine însumi. Sunt de fapt  un culegător de timp …cred cu tărie în faptul că poţi să trăieşti în acelaşi timp mai multe poveşti, mai multe vieţi suprapuse. Cred că poţi reuşi şi prin puterea ştiinţei, a abstractului dar şi prin forţa artei. Cred în aceste două minuni ale lumii pe care le-am descoperit  încă din anii copilăriei. Cred în echilibrul pe care ţi-l oferă suprapunerea celor două lumi. Arta te poate ajuta să îţi organizezi ideile ştiinţifice şi invers. Ordinea este o componentă importantă a succesului. Ordonându-ţi ideile, poţi găsi direcţia viselor tale: „La răscruce de vanturi”, „O minte sclipitoare” va găsi „Departe de lumea dezlănţuită” tocmai „În căutarea timpului pierdut” ”Frumuseţea uitată a vieţii”. (Oraş de provenienţă: Bârlad)

Liana Nedescu

“Mă numesc Liana Nedescu şi, în ultimii 6 ani, mi-am început toate e-mailurile şi scrisorile oficiale cu această frază, însoţită de completarea că eram studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Spun „eram”, pentru că acum nu mai sunt. Mi-am început doctoratul în cadrul Disciplinei de Fiziologie şi Neuroştiinţe, şi  le predau lucrările practice de fiziologie câtorva grupe de studenţi de anul II. Îmi place ce fac şi, momentan, nu vreau să plec din ţară. În facultate am avut parte de oportunităţi extraordinare, care m-au ajutat să evoluez şi să privesc cu încredere şi interes spre viitor. Cred cu tărie că avem ceva de învăţat din orice experienţă şi că trebuie să ne menţinem întotdeauna o viziune deschisă  asupra lucrurilor, pentru a putea avea curajul de a păşi pe drumuri necunoscute încă”. (Oraş de provenienţă: Bucureşti) 

7.“ERASMUS”

Bogdan-Eugen Cristea

“Bogdan este student în anul IV la Universitatea Naţională de Muzică şi a beneficiat de o bursă de mobilitate ERASMUS la Hochschule für Musik und Theater Hamburg în anul universitar 2011-2012. Este membru al Orchestrei camerale de tineret „Camerata Regala”- aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Se bucură de diverse colaborări cu Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, cu Filarmonica din Piteşti sau cu Lebanese National Philarmonic Orchestra. Deţine un frumos palmares de distincţii şi recitaluri, dintre care pot fi amintite Diploma de Interpretare/Viola în cadrul Cursurilor Internaţionale de Artă Contemporană al Academiei „Icon Arts” Sibiu  (25 iulie – 8 august 2010) sau recitalul de violă susţinut în cadrul proiectului „Musica Mobile” din programul „ Oportunităţi la tine acasă” din stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti, alături de pianistul Tudor Scripcariu (15 decembrie 2010)”. (Oraş de provenienţă: Ploieşti)

Paula Oneţ

“Sunt proaspătă masterandă în Bucureşti, la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI), specializarea Spectacol, Multimedia, Societate (SMS). Ca absolventă a facultăţii de Teatru şi Televiziune, secţia Cinematografie, Fotografie, Media din Cluj-Napoca, sunt în permanentă căutare de noi direcţii, oameni, locuri care să-mi stimuleze gândirea creativă. Sunt un om al întâlnirilor, al zborurilor, al frumosului şi al artei”.

Paula Oneţ face parte din echipa care a lucrat la „Gutuiul Japonez”, pelicula care a luat Marele Premiu la Festivalul Internaţional al Filmului Studenţesc (FFeST), eveniment desfăşurat la finalul lunii noiembrie 2011 în Cluj Napoca. A  studiat grafică video şi fotografie în Coreea si Turcia, cu o bursă Erasmus.
Două dintre filmele la care a lucrat Paula Oneţ au fost câştigătoare la FFeST 2011. E vorba de pelicula „Unde”, care a obţinut premiul I la secţiunea scurtmetraj, şi „Gutuiul Japonez”, care a luat Marele Premiu al festivalului. “Gutuiul Japonez” e un documentar la care Paula a lucrat ca editor, alături de Mara Trifu, regizor, Radu Gorgos, director de imagine, şi Bijana Dolevska, producător. Filmul a fost realizat în cadrul workshop-ului Aristoteles, un program de training în filmul documentar la care participă studenţi selectaţi din Europa Centrală şi Europa de Est.

 (Oraş de provenienţă: Carei)

Dan Oros

“M-am născut în 1990, într-un oraş mic din Bihor. Încă din şcoala generală eram foarte pasionat de matematică, participând la numeroase concursuri şi olimpiade. Am absolvit liceul ca Şef de promoţie şi am decis să merg la facultate în Cluj Napoca. Aici am urmat specializarea Informatică-Engleză, pe care am absolvit-o în 2011, iar după primul an m-am înscris la o a doua specializare, Administraţie Europeană. În acelaşi timp, m-am implicat timp de 2 ani într-un ONG în cadrul căruia am participat la numeroase proiecte. Ultimul an de la cea de-a doua specializare l-am petrecut la University College London. Tot în Londra am urmat şi un internship la o companie din domeniul financiar. În prezent, sunt membru în echipa de organizare al uneia dintre cele mai bune programe de antreprenoriat şi leadership, dar şi consultant pentru IBM, interesat de strategie, business şi tehnologie”. (Oraş de provenienţă: Marghita)

 

sursa incomemagazin.ro

comentarii

de Mihai la 6 ianuarie 2013 - 23:39

Felicitari Paula !
Invatamantul careian da roade.

de Liliana Sorian la 8 ianuarie 2013 - 00:48

Bravo, Paula !
Ne bucurăm nespus pentru toate reuşitele tale de până acum şi suntem mândri că ne reprezinţi cu multă responsabilitate, seriozitate şi originalitate , prin toate colţurile lumii ! Să-ţi dea Dumnezeu putere şi înţelepciune pentru a reuşi să ajungi acolo unde îţi doreşti !

de Gabi D la 8 ianuarie 2013 - 18:52

Felicitari si cat mai multe reusite in 2013!

Lasati un comentariu