Marcarea evenimentului ”Ziua Mondială a Zonelor Umede”

• publicat la: 31 ianuarie 2013
Marcarea evenimentului  ”Ziua Mondială a Zonelor Umede”

În contextul evenimentului ecologic ”Ziua Mondială a Zonelor Umede” care are ca temă în acest an ” Zonele umede și gestionarea apei”, temă care reflectă interdependența dintre apă și zonele umede, rolul-cheie pe care îl joacă zonele umede,  APM Satu Mare în colaborare cu Societatea Ornitologică Română-Sucursala Satu Mare, Societatea Carpatină Ardeleană, Colegiul Național ”Ioan Slavici” și Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” Satu Mare, precum și cu Asociația caritativă  ”Noua Speranță”  au desfășurat diverse acțiuni care au avut ca scop conștientizarea importanței protecției zonelor umede.

Astfel, în data de 16.01.2013 și 19.01.2013, s-a desfășurat cu succes monitorizarea păsărilor pe valea Someșului în zona Valea Vinului pe o distanță de 10 km și respectiv pe teritoriul municipiului Satu Mare pe o distanță de 3 km, când s-au identificat 481 de păsări din 22 de specii. Aceste monitorizări a efectivelor păsărilor de apă au oferit informații privind starea și evoluția efectivelor păsărilor și a habitatelor acestora, precum și informații care vor contribui la protecția și managementul speciilor prin diferite tratate.

Toate datele adunate în cele două zile de monitorizare precum și concluziile obținute în urma sintetizării acestora, vor fi prezentate de către specialiștii APM Satu Mare și de la Societatea Ornitologică Română-Sucursala Satu Mare, în cadrul unei întâlni de lucru care se va desfășura la Lacul Moftin, în data de 1.02.2013, începând cu ora 12.00. La această întâlnire va fi prezentată deasemenea, de către administratorul ”Lacului Moftin”  modul de administrare a acestei zone umede precum și problemele cu care se confruntă. După premierea de către APM Satu Mare a celor 11 elevi care au avut un aport deosebit în activitățile de protecție a zonelor umede, se vor face și observații ornitologice pe malul lacului Moftin.

 

 

Lasati un comentariu