Pentru Kelemen Hunor „România nu este un stat național”

• publicat la: 3 ianuarie 2013
Pentru Kelemen Hunor  „România nu este un stat național”

Într-un interviu acordat  HVG.hu, Kelemen Hunor a vorbit in chiar a doua zi a noului an despre motivele neparticipării UDMR din noua coalitie guvernamentală ,despre neputinta lui Laszlo Kover de a intelege cine este cancerul politicii româneşti,despre lipsa de multumire a UDMR pentru disparitia lui Laszlo Tokes dar si despre ce fel de documente „secrete” păzeşte in în biroul său, precum și despre cele mai importante sarcini pentru UDMR in viitor.

Liderul UDMR a dat un amplu interviu publicatiei mentionate dezbătând in amănunţime fiecare dintre problemele luate in discutie.

Acesta regretă neparticiparea formatiunii sale la guvernare in România deşi “După alegeri, ne-am implicat în negocieri și, în ciuda unui acord de principiu la care am ajuns înaintea votului, caștigătorii au impus condiții pe care nu le-am putut accepta„, a spus Hunor.
Întrebat care au fost condițiile impuse de USL, liderul UDMR a afirmat că nu s-a vrut schimbrea art. 1 din Constituție, potrivit căruia „România este un stat național și indivizibil”.

România nu este un stat național, așa cum visează mulți politicieni„, a spus Hunor, care a adăugat că printre cei care s-au opus acestei modificari a Legii fundamentale a fost  „liderul liberal Crin Antonescu și tumoarea canceroasă a politicii românești, fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu”.

Hunor a evocat, de asemenea, și posibilitatea unui referendum asemănător celui legat de independența Cataloniei.

Întrebat de ce crede că liberalii și conservatorii s-au opus propunerii de modificare a Constituției, liderul UDMR a răspuns

Poate pentru că politicienii români nu au totală încredere că România este țara lor, la 68 de ani de la terminarea Primului Război Mondial. Constituirea națiunii române a început, după părerea mea, în secolul 20″, a adaugat Kelemen Hunor.Totodata acesta este nemultumit de stadiul retrocedărilor unor lăcaşe de cult ce au aparţinut comunităţii maghiare dar  a adus in discutie alegerile  ce vor avea loc in Ungaria si modalitatea de vot pentru cei  care au dublă cetăţenie.

 

redacţia

comentarii

de un roman la 3 ianuarie 2013 - 21:21

Ce sa mai vorbim cand astfel de oameni ajung sa conduca anumite ministere ale Guvernului Romaniei…e clar ca buna ziua cat isi doresc binele Romaniei…

de emil la 3 ianuarie 2013 - 21:22

bine ca Ungaria e statul lui „magyar nemzet”, la aia e voie! natiunea romana nu exista, cica s-a format abia in secolul 20. inca putin si marele om de stiinta kekeremekere/komuves kklemon hunul ne spune ca natiunea romana nu exista, ea va aparea, poate, in mileniul urmator! ei, pentru declaratii de acest gen, ca si pentru „doliul” tokosist de 1 Decembrie, eu imi doresc sa se modifice Constitutia Romaniei in sensul de a se permite retragerea cetateniei romane celor ce au dobandit-o prin nastere! nu vor ei sa fie cetateni ai unui stat al natiunii romane (de aceea e stat national, nu multinational, ca nu e Yugoslavia, Rusia, Cehoslovacia sau defuncta ungarie mare)foarte bine, sa se fie cetatenii cui vor, dar nu ai Romaniei! asta e rmdiszno, iat kekeremekere ne-o reconfirma: o asociatie de horthysti, antiromaneasca.

de corcodel la 3 ianuarie 2013 - 23:16

adica la referendum stea acasa cu ortacii lui si acum are pretentii sa intre la guvernare!!!!
are tupeu ifjusagu asta de bandit

de calusar la 4 ianuarie 2013 - 00:02

cand o sa dea hunorbacsi un interviu despre afrontul adus romanilor in cartea publicata de nagykarolyvid traseul legendelor satmarenee????dar despre vizitele la carei lasate cu chiolhanuri din banii orasului condus de udmristii lui?????

de emil la 4 ianuarie 2013 - 08:55

zise tyranozaurul hungarist care nu vrea sa vada ca tocmai rmdiszno este tumoarea canceroasa din politica romaneasca!
imi doresc sa se produca o modificare a constitutiei in sensul interzicerii organizatiilor politice bazate pe criterii etnice si apoi una a legii partidelor politice, care sa oblige rmdiszno ori sa intre in cadrul legal, ori sa nu mai participe la alegeri. rmdiszno a aratat suficient ca este o organizatie antiromaneasca, hungarista, care apartine trecutului, ca si politica nationala de tip sovietic, a carei aplicare in Romania a creat monstrii „tinutul secuiesc” si regiunea Mures – autonoma ungara. radicalizarea discursului rmdiszno arata directia conflictuala pe care se indreapta liderii rmdszamar. iar daca statul roman nu face nimic, asteptand ca lucrurile sa se rezolve de la sine, ne vom trezi ca suntem „ocupanti” la noi acasa!

de emil la 4 ianuarie 2013 - 09:17

ia uite la legelista cum si-a pierdut argumentele si cu cat naduf a umplut el cateva pagini de numele unor animale disparute, care insa nu schimba realitatea: nagymagarorszag a murit, iar hungaristii, adevaratii reprezentanti ai unei lumi apuse, vor stapani Ardealul numai daca si numai cand vor fi majoritari pe acest teritoriu, adica atunci cand greierii vor scoate sunetul „szurke, szurke”. pana atunci, fiarba veninul in ei, pana o sa spumege nagypuszta legelo si imprejurimile, magarozaurul a murit, meghalt nagyszamarorszag, in ciuda karpathiei, a bazinului carpatic, a muntilor criminalului de razboi horthyst was, a lui nyiro jozsef, a familiei politice a amiralului Polii si a tuturor mijloacelor de resuscitare an(u)ala ale hungaristilor.

de emil la 4 ianuarie 2013 - 12:59

@redactie buletin de Carei

sugerez ca -daca este posibil- sa pastrati o pagina din acelea cu „brontozaurilor”, fiindca altfel nu se intelege ce e cu tyranozaurul horthyst din comentariul meu de la 08:55 si nici rostul comentariului de la 09:17.

de emil la 4 ianuarie 2013 - 13:09

si asta, kekeremekere hunul, ca si tokos, numa` nu-mpunge! auzi, ca politicienii romani nu au totala incredere ca Romania este tara lor. pai Romania nu e tara politicienilor, dar este tara romanilor! a natiunii romane si a minoritatilor etnice care traiesc -si vor sa traiasca in pace – alaturi de romani. dar, daca acest komuves kelemen pune problema a cui e Romania, atunci, spre stiinta sa, aceasta nu este in nici un caz tara ungurilor! ea este patrie pentru acei etnici unguri care recunosc ca in Romania ei sunt o minoritate. restul, sunt liberi sa se duca unde le place, nu- ii tine nimeni cu forta, dar nici nu pot sta in aceasta tara si sa batjocoreasca permanent majoritatea locuitorilor ei! De aia, in mijlocul Clujului, e a Iancului statuie! Sa le dea la sovini/hungaristi, iredentisti/horthysti avertisment!

de Roman la 5 ianuarie 2013 - 04:07

conducatorii udmr nu se dezmint si dupa ce latra la toate televiziunile ca ei nu intra decat cu spatele drept la guvernare acum le e buna si intrarea in patru labe si si aia pe usa din dos dupa telefoanele la taticul soros….proaspat ratatul frunda se multumeste ca biet consilier numai sa mai fie pe la bucuresti si sa aiba din ce trai ca de la ungurii budapestani nu prea vine ajutoru…si cum latraii din carei critica de zor bucurestiul…komunistii tot komunisti raman si in carei mai sunt si datori la stat!

de DANIEL la 5 ianuarie 2013 - 20:30

Premierul Victor Ponta a anunţat că Gyorgy Frunda, care nu a reuşit să obţină un nou mandat de senator UDMR, va fi consilierul său pe probleme juridice, internaţionale şi de minorităţi.

“Am discutat cu el şi a acceptat. Va fi consilierul meu pe probleme juridice, internaţionale şi de minorităţi”, a spus Ponta la Antena 3.

de Transilvania la 5 ianuarie 2013 - 20:38

Bucureşti, 29 iunie 2010 ■
Şedinţa Comisiilor reunite pentru Drepturile Omului (condusă de Gyorgy Frunda) şi cea Juridică au decis astăzi să tranşeze definitiv disputa dintre Parlament şi societatea civilă în privinţa atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate, votând pentru ca:
– Inspectorii ANI să nu mai poată controla averile demnitarilor
– Declaraţiile de avere şi de interese să rămână secrete.
Noua variantă a legii ANI transmisă înapoi Parlamentului de către Preşedinte şi votată în sens constructiv recent la Camera Deputaţilor, a fost în urmă cu câteva ore desfiinţată de majoritatea din comisie construită în jurul ideilor antireformiste ale senatorului colegiului Târgu Mureş, judeţul Mureş, Gyorgy Frunda.
Avocat de meserie, Frunda a ieşit în evidenţă şi prin războiul cu fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Frunda a criticat din faşă proiectul de înfiinţare a ANI, dar nemulţumirile senatorul UDMR au rabufnit puternic în 2010, când inspectorii de integritate au descoperit nereguli în privinţa dobândirii averii sale. Se pare că Gyorgy Frunda ” uitase” să treacă în declaraţia de interese 30 de conturi bancare deschise în perioada 2000-2007. Pe deasupra, familia Frunda deţinea acţiuni la nouă societăţi comerciale. Cea mai profitabilă era Ortoprofil Prod Romania SRL, o firmă producătoare de dispozitive ortopedice, care desfăşura afaceri cu statul. Concret, pacienţii solicitau o proteză Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi primeau un produs al firmei lui Frunda.
Desfiinţarea comisiilor de supraveghere a averilor şi reducerea termenului de verificare a declaraţiilor de interese de la 3 la 1 an de la expirarea mandatului de demnitar au fost două dintre măsurile iniţiate de Frunda şi adoptate în Parlament.

de emil la 5 ianuarie 2013 - 21:35

nu putea sa lipsească un hungarist din guvern! nu aprob ideea lui Ponta in privința persoanei. daca si-ar fi ales consilier un ungur, dar neinregimentat in rmdiszno (sau in celelalte formatiuni horthyste) n-as fi comentat, ba chiar as fi salutat inițiativa. acuma mai lipseste sa numeasca prefecti unguri in Harghita, Covasna si Mures si ne-am intors exact la politica „nationala” a FSN.

de kramer la 5 ianuarie 2013 - 21:48

astia de la rmdysno nu stiu sa piarda si se umilesc in 4 labe pana ajung la bucuresti si daca nu reusescu plang la telefon la taticu soros pana da la ei un post ca altfel nu stiu sa se descurce

de urzica la 6 ianuarie 2013 - 13:37

pe frunda nici alegatorii lui nu l-au votat si acum cerseste mila pe la ponta iar kelemen se vaieta in presa maghiara ca cica e de mana adoua

Lasati un comentariu