Prefectul românilor, sacrificat prin promovare de Guvernul Ponta

• publicat la: 30 ianuarie 2013
Prefectul românilor, sacrificat prin promovare de Guvernul Ponta

Stimate Domnule Cornel Nistorescu

Mă numesc Doru Decebal Feldiorean, sunt directorul fondator al publicaţiei Condeiul Ardelean şi vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş.

Vă precizez, cum am făcut-o şi la telefon, că absolut tot ceea ce a spus aseară la Antena 3 Domnul prefect Codrin Munteanu este adevărat. Un singur lucru trebuia însă accentuat acolo. De aceea vă scriu Dvs. Din informaţiile noastre, chiar astăzi vor să îl schimbe din funcţie, în şedinţa de Guvern (lucru care, eventual, poate fi stopat doar prin presiune publică).
Pe scurt, înaintea alegerilor din 9 decembrie 2012 şi, mai ales, după acestea, principalul slogan al UDMR, alături de schimbarea Articolului 1 din Constituţie, Legea statutului minorităţilor şi regionalizarea României în forma dorită de ei, a fost înlocuirea din funcţie a prefectului judeţului Covasna. Aceasta deoarece el este specialistul numărul 1 în administraţie şi le atacă toate hotărârile ilegale şi abuzive ce privesc simbolistica aşa-zisului ţinut secuiesc, iritându-i la culme, pentru că îi acţionează în penal, pe preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sf. Gheorghe, Antal Arpad. Luni de zile aceştia au făcut naveta la Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a-l convinge pe ministrul Mircea Duşa să îl destituie pe Codrin Munteanu. Şi până la urmă, iată că reuşesc. Ministrul Duşa, acum la Apărare Naţională, s-a dus cu soluţia la Victor Ponta, iar acesta a acceptat-o bucuros, iar acum o va pune în aplicare. Despre ce este vorba. Codrin Munteanu va fi avansat în funcţia de secretar general al MApN, acolo unde Mircea Duşa îl va ţine sub control să nu-şi mai facă de cap. Victor Ponta i-a spus lui Codrin Munteanu că ţine la el, şi de aceea vrea să îl aducă la Bucureşti să îl facă mare. Numai că Munteanu ştie, şi ştim şi noi, românii din Covasna şi Harghita, că el este singurul om capabil să pună stavilă UDMR-ului în zonă şi de aceea nu vrea să plece. AICI ESTE VORBA DE O CAUZĂ, NU DE UN OM!!! El le-a spus lui Ponta şi lui Duşa că nu vrea să plece, că are şi o situaţie familială mai delicată şi că USL le-a promis oamenilor că dacă vine la putere, aici Codrin Munteanu va fi prefect. În plus, este printre puţinii care mai sunt dispuşi ca pentru cauza naţională să fie pe baricade 24 de ore din 24. Acum toţi mor, însă, de grija lui Codrin Munteanu, de la ministrul Mircea Duşa şi deputatul de Covasna Horia Grama şi până la premierul Victor Ponta. Or, aici nu despre asta este vorba. Noi ştim care este adevărul, în întreaga presă maghiară, de la Tg. Secuiesc şi până la Budapesta, UDMR jubilează că şi-a atins obiectivul, în doar 5 săptămâni de la alegeri, şi că prefectul antimaghiar va fi schimbat datorită lui Tamas Sandor!

Cât despre ministrul Mircea Duşa, să mă ierte Dumnezeu, vorbeşte foarte bine la televizor, după cum l-am văzut şi aseară. Ai zice că e cel mai mare apărător al românilor, dar el, deşi este de loc de pe meleagurile noastre (judeţul Harghita), a făcut cu totul şi cu totul altceva decât ceea ce predica aseară. Adică în paralel cu datul ăsta bine pe sticlă, s-a dus cu mutarea în plic la Victor Ponta: domnule prim-ministru, să îl avansăm, că altfel nu putem scăpa de ăsta, e prea bun, iar acolo îi deranjează pe maghiari. Uite ce tărăboi e. Domnule Nistorescu, singura avansare a lui Codrin Munteanu, dacă era bine intenţionată, era să îl promoveze şef pe linia lui în sus, adică secretar de stat la Administraţie, nu scoaterea pe linie moartă la Apărare, unde nici nu are competenţă. Atunci, într-adevăr, nu mai era mâna UDMR-ului, pentru că el nu ar mai fi fost prefect de Covasna, ci şeful prefectului de Covasna. Restul e poveste. Puteau să îl facă şi ambasador la Washington, că tot aşa se cheamă că a fost scos pe linie moartă.
Singura greşeală a lui Codrin Munteanu a fost că nu trebuia să le spună, nici măcar pus în faţa faptului împlinit, că acceptă. El trebuia să le spună: „domnilor, nu vreau să plec din funcţia de prefect al judeţului Covasna, dar ţinând cont de faptul că sunt înalt funcţionar public, mă voi supune ordinelor Dvs.”. Asta era varianta corectă, dar nu i-a picat nici lui ideea.

Noi am încercat de vineri încoace să obţinem pentru o delegaţie a societăţii civile româneşti din Harghita şi Covasna o întrevedere de urgenţă cu primul ministru. Am trimis solicitarea de urgenţă la cabinetul său, dar din păcate nu am primit niciun răspuns. Aici se discută inclusiv despre organizarea unor manifestări de stradă, repet, nu pentru acest om, ci pentru această idee, că e singurul capabil să aplice legea. Iar ăştia cedează la şantajul UDMR.

Din câte am înţeles, nici Frunda Gyorgy nu este străin de această „avansare”.

Domnule Nistorescu, pentru chestiunile juridice e bine să fie sunat prefectul, dacă diseară mai e prefect. Dar pentru a vorbi despre această cauză, trebuie să fim contactaţi noi, cei din societatea civilă. Noi facem parte din Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, federaţie reprezentativă pentru cei 400.000 de români din cele 3 judeţe. De aceea, vă dau persoanele şi numerele lor de telefon:

Preşedinte – Prof. Ilie Şandru (Topliţa, Harghita) 0745-654.782

Vicepreşedinte – Av. Ioan Sabău-Pop (Tg. Mureş) – 0723-832.611

Vicepreşedinte – Jurnalist Doru Decebal Feldiorean (Sf. Gheorghe, Covasna) – 0762-240.550.

Asociaţia Noi Românii – Ioan Mugur Topolnitchi – 0743-150.500.

De aceşti oameni să ţineţi cont nu numai în acest caz, ci în toate legate de Harghita şi Covasna, pentru că UDMR-ul are un tupeu şi o reprezentare fantastică, iar pe noi nu ne bagă nimeni în seamă. Nu avem un număr de telefon de unde trebuie şi când trebuie. Iertaţi-mi îndrăzneala, dar nu se poate ca mereu şi mereu să vorbească despre problemele noastre doar cei din Capitală, trebuie să ne ajutaţi şi pe noi să fim prezenţi. Aţi văzut ce a însemnat prezenţa prefectului aseară? Dar dacă mai era cineva care poate spune şi lucrurile pe care el nu le putea zice din calitatea pe care o are? Că îl zboară ăştia imediat, şi omul are copii mici, nevastă, culmea, unguroaică, şi ăştia zic ca el incita…

Cu deosebită consideraţie,

Vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş,

Doru Decebal Feldiorean

Mobil: 0762-240.550

P.S. 1. Este culmea cum într-o ţară în care minoritatea maghiară a avut la alegeri sub 5% şi a fost băgată cu forţa în Parlament, se pare în urma unei cârdăşii a lui Traian Băsescu cu Victor Ponta, tot UDMR şantajeaza acum, în virtutea faptului că este în forul legislativ, o Putere care are în mandate 70%. Este inadmisibil aşa ceva! Trebuie să ne ajutaţi să stopăm asemenea mizerii, Domnule Nistorescu!

P.S.2. Când îl prindeţi pe domnul Duşa la vreo emisiune, să îl întrebaţi de ce prefectul de la Harghita, Adrian Jean Andrei, nu este incomod?! Vă spun eu. Pentru că este un slugoi al lui (n-am găsit alt termen), care îi execută ordinele întocmai şi la timp, şi chipurile, nu incită, precum Codrin Munteanu. Păi da, dar nici nu aplică legea (vezi www.dantanasa.ro). Şi să îl mai întrebaţi dacă o asemenea funcţie mare, de secretar general al MApN, se poate oferi şi prefectului de Vaslui, de pildă?! Sau doar lui Codrin Munteanu, că trebuie scos de aici ca în filmele americane, adică avansat!

Solicitare urgentă

Stimate Domnule Prim Ministru al Guvernului României, Victor Ponta

Ne adresăm Domniei Voastre în numele societăţii civile româneşti din judeţul Covasna, care reprezintă 25% din populaţie totală a judeţului, într-o problemă de maximă importanţă şi urgenţă. Luând act din presa ultimelor zile de iminenta înlocuire din funcţie a prefectului judeţului Covasna, dr. Codrin Munteanu, solicitare insistent cerută de liderii UDMR, Vă solicităm o întrevedere, în regim de urgenţă, în cursul zilelor de luni, 28 ianuarie, sau marţi, 29 ianuarie a.c.

Solicitarea noastră are la bază numeroasele semnale primite din partea comunităţilor româneşti din judeţul Covasna şi a unor cetăţeni români de etnie maghiară şi urmăreşte evitarea unei situaţii limită.

Cu deosebită stimă,

în numele societăţii civile româneşti,

Doru-Decebal Feldiorean, Ilie Şandru, Ioan Mugur Topolniţchi

Sf. Gheorghe,


„Comunicat

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş condamnă gestul ilegal şi de o deosebită gravitate al vandalizării, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2013, a Drapelului României amplasat în faţa Prefecturii judeţului Covasna.
Solicităm autorităţilor centrale ale Statului Român să întreprindă măsuri energice pentru prinderea şi pedepsirea făptaşilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ofensă adusă însemnelor naţionale. Totodată, cerem organelor abilitate să acţioneze asupra cauzelor care au determinat comiterea, din nou, a unor asemenea fapte şi asupra autorilor morali, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, cunoscuţi pentru instigarea permanentă împotriva românilor, României şi valorilor, simbolurilor şi însemnelor naţionale.
Reamintim Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României faptul că în această situaţie s-a ajuns pe fondul diminuării continue, în ultimii 23 de ani, a autorităţii Statului Român în judeţele Covasna şi Harghita, ca urmare a compromisurilor făcute de partidele politice româneşti cu formaţiunile minorităţii maghiare care au în statut şi promovează separatismul şi înfăptuirea autonomiei teritoarile pe criterii entice.
În acest context, cu atât mai de neînţeles, pentru toţi locuitorii de bună credinţă ai judeţului Covasna, este iminenta înlocuire din funcţie a prefectului Codrin Munteanu, doctor în drept administrativ, cunoscut pentru profesionalismul său şi pentru exigenţa dovedite în aplicarea prevederilor legale. Motiv pentru care solicităm primului ministru al Guvernului României, Domnului Victor Ponta, ca în conformitate cu declaraţiile făcute la Adunarea Populară a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş de la Topliţa, din 20 martie 2010, dar şi cu promisiunile USL din recent încheiata campanie electorală, să îl menţină în funcţia de prefect al judeţului Covasna pe Domnul Codrin Munteanu, garant al asigurării ordinii publice şi a legalităţii în judeţul Covasna. Înlocuirea din funcţia de prefect a Domnului Dr. Codrin Munteanu nu îmseamnă altceva decât încă un pas înapoi pe care guvernaţii României contemporane îl fac în faţa pretenţiior extremismului maghiar, care s-a şi grăbit să sărbătorească o nouă victorie obţinută în lupta cu “şovinismul românesc.”
Domnule Prim-Ministru, să nu uitaţi că legământul făcut de extremismul magiar din perioada interbelică faţă de România şi poporul roman este la fel de actual ca şi atunci: ,,Ţara, naţiunea, instituţiile şi tot ce este valah, e înaintea noastră superlativul odiosului ce trebuie urât din toate puterile şi combătut prin toate mijloacele(…) Cu cât vom avea mai multe libertăţi, cu atât vom lucra mai intens, cu cât vom avea mai multe drepturi, cu atât vom fi mai periculoşi pentru statul român, căci nouă drepturi şi libertăţi de la români nu ne trebuie decât ca să le îndreptăm în contra lor”!
Şi cu această ocazie, în numele celor 400.000 de români din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, dar şi al concetăţenilor maghiari care nu sunt adepţii separatismului pe criterii entice, reînoim solicitarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, adresată Guvernului României, de întărire a autorităţii Statului Român în această parte de ţară, pentru a putea face faţă valului de extremism şi separatism promovat încontinuu de organizaţiile maghiare de extremă dreaptă”.

Biroul de presă al FCRCHM

Comunicat

„O nouă răbufnire antiromânească şi o manipulare desuetă a preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna Tamaş Şandor

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a luat act din mass-media de o nouă răbufnire antiromânească şi o manipulare desuită a preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna Tamaş Şandor care recent, la o conferinţă de presă, a afirmat că nu are dispute interetnice cu locuitorii băştinaşi din judeţul Covasna, ci doar cu românii „ aduşi de securişti”, care au fost „plantaţi” şi nu născuţi în acest judeţ şi care întreţin o stare de tensiune interetnică în zonă.
Constituie o realitate de notorietate publică faptul că, domnului Şandor Tamaş şi colegilor săi maghiari, deopotrivă „moderaţi” sau „radicali”, nu-i plac numai aceşti români „plantaţi de securişti”, ci şi toţi românii verticali, demni, incoruptibili, buni profesionişti, cunoscători ai istoriei locale, regionale şi naţionale, iubitori ai valorilor şi tradiţiile româneşti, inclusiv a celor din „ţinuturile secuizate”, care acţionează pentru respectarea legislaţiei româneşti, pe întreg teritoiu naţional. O dovadă peremtorie, în acest sens, o constituie modul în care domnul Şandor Tamaş şi echipa sa, a acţionat pentru înlăturarea din funcţie a prefectului judeţului Covasna, dr. Codrin Munteanu, un specialist recunoscut în întreg sistemul administraţiei publice româneşti, pentru prestaţia sa profesională exemplară şi pentru denigrarea altor lideri ai comunităţii româneşti cunoscuţi pentru activitatea lor de prezervare şi afirmare a identităţii româneşti din Arcul Intracarpatic.
Domnilor Şandor Tamaş, Arpad Antal şi colegilor lor le plac doar românii „multiculturali”, parteneri loiali în promovarea separatismului şi enclavizării şi nu agrează deloc nici pe concetăţenii de etnie maghiară care nu le împărtăşesc idealurile. Pe bună dreptate am fost rugaţi să-l întrebăm pe domnul Şandor Tamaş şi pe colegii săi dacă ţine o evidenţă şi a cetăţenilor judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş „implantanţi”, consiliaţi şi sponsorizaţi de serviciile secrete ale unor ţări vecine, sau mai îndepărtate?
Totodată îi recomandăm domnului Şandor Tamaş să consulte datele oficiale ale recensămintelor populaţiei României şi să constate că un procent însemnat din populaţia de etnie maghiară a judeţului Covasna, nu este născută în acest judeţ. Domnule Tamaş, într-o ţară a Uniunii Europene, în anul Domnului 2013, nu se mai practică asemenea manipulări anacronice, care descalifică pe cei care le promovează.
Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să se autosesizeze şi să analizeze această nouă acţiune de discriminare a românilor în propria lor ţară, prin intermediul unei împărţiri anacronice a românilor după criterii artificiale, iar reprezentanţilor mass-media să „sancţioneze” acest nou demers mediatic antiromânesc şi antidemocratic promovat de liderii UDMR din judeţul Covasna.

Biroul de presă al FCRCHM”/sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu