Primarii USL din judeţ solicită eliminarea TVA de la proiectele europene

• publicat la: 17 ianuarie 2013
Primarii USL din judeţ solicită eliminarea TVA de la proiectele europene

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, senatorul Valer Marian și deputatul Octavian Petric s-au întâlnit azi cu primarii și viceprimarii USL din județ pentru a discuta cele mai importante proiecte pe care aleșii locali le au în derulare.

            Adrian Ștef a declarat că dorește o armonizare a proiectelor primăriilor din județ cu cele ale Consiliului Județean și cu prioritățile pe care le au și parlamentarii sătmăreni ai USL. Președintele Consiliului Județean Satu Mare le-a cerut primarilor să acorde prioritate proiectelor derulate din fonduri europene, oferindu-le consultanța specialiștilor CJ atât în privința implementării proiectelor, cât și pentru obținerea de credite bancare pentru finanțarea investițiilor.
            Senatorul Valer Marian a afirmat că  va acorda tot sprijinul primarilor USL din județ în relația cu autoritățile centrale și le-a cerut edililor o mai bună comunicare pentru ca problemele să poată fi rezolvate cu promptitudine.
Primarii au cerut sprijinul Consiliului Județean pentru a putea asigura co-finanțarea la proiectele cu fonduri europene și au propus parlamentarilor să inițieze un proiect de lege ca administrațiile locale să nu mai plătească TVA pentru proiectele europene. Totodată, primarii s-au plâns de proasta colaborarea cu Apaserv și au cerut să fie consultați privind derularea proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”.
Președintele Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor și senatorul Valer Marian au declarat că vor urmări foarte atent derularea acestui proiect și că vor face toate demersurile pentru ca județul Satu Mare să devină acționar majoritar la Apaserv. Pentru a veni în întâmpinarea primarilor, în cel mai scurt timp va fi organizată o întâlnire cu conducerea operatorului de apă județean.

Lasati un comentariu