Supa de usturoi

• publicat la: 27 ianuarie 2013
Supa de usturoi

Supa de usturoi este dovada că lucrurile simple sunt mereu bune si sănătoase. Băută fierbinte, din cană, seara, supa de usturoi este o masă perfectă, este leacul răcelilor de iarnă si secretul unui somn sănătos.

Supa de usturoi se face foarte simplu. Ai nevoie de două căpăţâni intregi de usturoi, doi cartofi mari, o jumătate de telina, o ceapă, o lingura cu smântână sau o cană cu lapte, o lingurita de cimbru uscat, un ardei iute mic si rosu, două linguri de ulei, crutoane (daca vrei) si o lingurita de pudra de boia de ardei dulce. Din ingrediente rezultă 4-6 portii.

Curata toate legumele. Cu usturoiul o sa fie mai greu, dar merita. Pune ceapa, telina si cartofii la fiert cu un litru si jumatate de apa cu sare. Acopera si lasa sa fiarba bine. Pune intr-o tigaie cu putin ulei, usturoiul intreg si cimbrul cat sa se incinga si sa-si lasa aroma. Tine pe foc cateva minute miscand mereu tigaia.

Rastoarna totul in supa de legume si mai lasa pe foc inca 10 minute. Da deoparte si cu un blender vertical transforma totul in crema. Pune sare si piper, dupa gust, si adauga smantana sau laptele. Daca este prea groasa mai poti pune lapte.

Toaca ardeiul iute bucatele mici, dupa ce scoti samburii, si adauga-l in supa cand aceasta este inca foarte fierbinte, dar dupa ce ai dat-o jos de pe foc.
Serveste supa crema de usturoi calda, cu crutoane, dupa ce ai presarat deasupra pudra de ardei. Supa crema de usturoi are o aroma fina si este teribil de gustoasa.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu