Voiculescu ii răspunde lui Kelemen Hunor: Declaraţia lui, o formă de terorism etnic

• publicat la: 3 ianuarie 2013
Voiculescu ii răspunde lui Kelemen Hunor: Declaraţia lui, o formă de terorism etnic

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat joi că articolul 1 din Constituţie nu este negociabil, acest lucru fiind comunicat Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania.

El a subliniat că România trebuie să rămână stat naţional, suveran si independent, unitar si indivizibil.

„Declaratia lui Kelemen Hunor, dacă este reală, poate fi considerată o formă de terorism etnic. Da, eu am fost cel care am comunicat UDMR si domnului Hunor ca articolul 1 din Constitutia României nu este negociabil. România este si trebuie să rămână stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. Si, sunt convins, aceasta este opinia tuturor romanilor, inclusiv a liderilor PSD, PNL, PC sau PDL”, a precizat presedintele fondator al PC, referindu-se la o declaratie a lui Kelemen Hunor citata de presa centrala conform careia Dan Voiculescu este „o tumoare canceroasa a politicii românesti”.

Dan Voiculescu a aratat că poate intelege ca un politician care se vedea la guvernare si nu a mai ajuns, care credea că totul e negociabil si a dat peste un refuz ferm, „este astăzi frustrat, nemultumit”.

„Presat din interiorul propriei formatiuni politice si a propriei comunitati. Dar oamenii responsabili sunt capabili sa-si controleze frustrarile. Un atac la persoana de o asemenea violenta este indecent, imoral si chiar ilegal. Demersul domnului Hunor, dacă ii apartine intr-adevar, poate fi considerat o instigare la ură etnică, intoleranţă si conflict. Este foarte grav.

O asemenea agresivitate incurajează extremismul de tip Csibi Barna, cel care l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu si poate dezvolta periculos forme de terorism etnic. Eu nu mă cobor la nivelul limbajului folosit de domnul Hunor. Sustin insă, in continuare, că articolul 1 din Constitutie nu trebuie revizuit. Si incă ceva: ii recomand liderului UDMR să ţină seama de standardele europene de civilizatie si să retracteze acel atac incalificabil. Toti liderii politici trebuie să inteleaga că orice exces, orice demers extremist poate deveni un model periculos. In consecinta, il invit pe domnul Hunor la responsabilitate si decenţă”, a mai spus senatorul conservator.

 

sursa ziare.com

comentarii

de emil la 4 ianuarie 2013 - 12:54

modelul lui komuves kklemon kekeremekere este horti(cultorul) miklos, amiral in Pola. se stie de 20 de ani ca astia, adica rmdiszno sunt niste antiromani, fost comunisti, actualmente hungaristi de sorginte horthysta. ca urmare, cu horthystii nu se negociaza.

Lasati un comentariu