Bilanţ la Finanţe

• publicat la: 14 februarie 2013
Bilanţ la Finanţe

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat joi, 14 februarie 2013 la “Raportul de activitate pe anul 2012″ al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Satu Mare.

La conferinţa de presă au participat domnul prefect dr. Eugeniu Avram, domnul Preşedinte al Consiliului Judeţean Adrian Ştef, domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mircea Govor şi domnul viceprimar dr. Radu Roca.

„Coincidența face ca azi să particip la două activități de bilanț care îl vizează pe domnul Mircea Ardelean. La Biblioteca Județeană, unde a fost director până în luna august, și acum aici la Direcția Generală a Finanțelor Publice, instituție pe care o conduce în prezent.

Îmi doresc ca și la Direcția Generală a Finanțelor Publice să aibă aceleași rezultate foarte bune pe care le-a avut la Biblioteca Județeană pentru că de Dumneavoastră depind încasările la bugetul de stat și implicit și sumele pe care le au la dispoziție administrațiile locale.

Știu că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare este cotată printre cele mai bune din ţară. Acest lucru a condus la o finanţare bună pentru Consiliul Judeţean şi consiliile locale, prin echilibrări ale bugetelor şi sume defalcate din TVA. Acest lucru se datorează conducerii competente şi salariaţilor bine pregătiţi, care îşi fac aşa cum trebuie datoria.

În domeniul finanţelor publice, obiectivul nostru este uşurarea poverii fiscale asupra agenţilor economici.

Lucrătorii din finanţele publice trebuie să ofere un ajutor competent agenţilor economici, să nu fie văzuţi ca perceptori care vin doar să încaseze taxe. Trebuie să existe colaborare pentru găsirea unor soluţii bune, în această perioadă de criză, pentru a se plăti la timp taxele şi impozitele. În ultima vreme, multe firme mici şi mijlocii s-au închis şi acest fenomen trebuie stopat. O colectare mai bună înseamnă finanţare corespunzătoare pentru proiectele de infrastructură, pentru învăţământ sau sănătate. „ a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef.

Directorul DGFP Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a precizat că numărul contribuabililor a scăzut cu 2.237, de la 87.163 în 2011 la 84.926 în 2012, însă au crescut cu 6,4% sumele colectate de la acestia.

Sumele încasate de la contribuabili au crescut la 1,069 miliarde lei în 2012, faţă de 1,004 miliarde în 2011 iar numărul sesizărilor penale a scazut  de la 85 în 2011 la 49 în 2012.

În ceea ce privește  TVA-ul, valoare sumei solicitate pentru rambursare a crescut la valoarea de 174 milioane  de la 118 milioane și s-a rambursat suma de 78 milioane, față de 48 milioane cât era în anul anterior.

DGFP Satu Mare are un numar de 437 de angajați, din care 86% au studii superioare.

redactia

Lasati un comentariu