Comandă şi fugi – o nouă tactică de tâlhărie

• publicat la: 1 februarie 2013
Comandă şi fugi – o nouă tactică de tâlhărie

Poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală şi cei ai Postului de Poliţie Tiream au organizat în cursul zilei trecute o acţiune în scopul depistării persoanelor care posedă mandat de executare a pedepselor, de arestare preventivă ori care sunt dispărute de la domiciliu.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, Romulus K., de 39 de ani, din Tiream, condamnat la 4 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

Persoana condamnată va fi transferată în Penitenciarul Satu Mare pentru executarea pedepsei ce i-a fost aplicată.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut un tânăr de 19 ani, din Cehu Silvaniei, suspectat de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Suspectul a comandat pe internet produse electronice în valoare de 10.000 lei, folosind date fictive, iar în momentul în care angajatul firmei de curierat i-a livrat coletul, acesta a pulverizat spray lacrimogen, fugind cu bunurile.

Codruţ K. a comandat produsele – două telefoane mobile şi o tabletă – la o adresă din Lelei, contactând telefonic firma de curierat şi stabilind o întâlnire la ieşirea din localitate, tocmai pentru a putea fugi cu bunurile fără a le achita. La scurt timp însă, suspectul a fost depistat de poliţişti, reuşindu-se recuperarea tabletei. Cele două telefoane mobile au fost vândute de suspect unor persoane necunoscute, care le-au trimis spre decodare unei firme de specialitate, astfel încât şi aceste bunuri urmează a fi recuperate.

În cursul zilei de azi, tânărul reţinut în Arestul Poliţiei va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, din Socond şi Stâna, sunt anchetaţi de poliţiştii Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală pentru sustragerea de bunuri dintr-o locuinţă din Soconzel. Suspecţii au fost depistaţi de poliţişti ieri, în timpul derulării unor acţiuni în localităţile Stâna şi Socond tocmai în scopul prevenirii comiterii infracţiunilor contra patrimoniului şi identificării persoanelor suspectate de săvârşirea unor asemenea fapte.

Pe numele celor doi, Carol G., de 18 ani şi minorul G.G., de 17 ani, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de furt, iar bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti.

Lasati un comentariu