Concurs cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne

• publicat la: 5 februarie 2013
Concurs cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne
Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează în 21 februarie 2013, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, un concurs de recitări în limbile română, maghiară și germană. Premiile constau în diplome și cărți.
Concursul are ca scop promovarea poeziei universaleîn rândul tinerilor, cunoașterea reciprocă a valorilor literaturii române, maghiare și germane precum și exprimarea acestora prin intermediul limbii materne.
Recitările se vor desfăşura pe trei categorii:
  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană ( de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)
Evenimentul se va desfăşura de la ora 17.00 în Sala Cavalerilor din Castel.
Termenul limită de înscriere este 18 februarie 2013, ora 15.00. Înscrierea se face la Direcţia de Cultură din castel (sala 26) de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00 sau prin e-mail la adresa festivalcarei@yahoo.com.
Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

comentarii

de kapjátokbe la 6 februarie 2013 - 16:55

Nici un comentariu ? Daca nu este subiect sovinist, nici nu va intereseaza ? Frumos… 🙁

de ChicosRostogan la 6 februarie 2013 - 18:17

Daca sterge si cenzureaza
nu are farmec se aude
cenzor ?

de emil la 6 februarie 2013 - 20:11

foarte frumos si foarte bine!
initiativa si obiectivele ei sunt laudabile! sa vedem realizarea!

Lasati un comentariu