„Creierul uman este pur şi simplu prăjit!” Ce efecte au telefoanele mobile asupra craniului nostru

• publicat la: 26 februarie 2013
„Creierul uman este pur şi simplu prăjit!” Ce efecte au telefoanele mobile asupra craniului nostru

Medic specialist în medicina muncii, dar şi specialist în igiena radiaţiilor, medicul român Călin Mărginean a postat pe blogul său mai multe sfaturi privind utilizarea telefoanelor mobile.

„Când o persoană apelează cu ajutorul telefonului mobil o altă persoană, acesta emite între 1,9 – 3 GHz (Giga-Herti) ca să conecteze antena de telefonie mobila, iar aceasta pe tine.

1,9 – 3 GHz înseamnă că telefonul mobil emite între 1.900.000.000 si 3.000.000.000 de vibratii pe secundă, vibratii care trec prin fiecare celulă a corpului, dar mai ales a capului / craniului / creierului.

Însă putem reduce această iradiere cu 50% dacă schimbăm tactica. Dacă ţinem telefonul mobil în mână, la o distanţă de corp, cu mâna întinsă şi abia când ai văzut că cel pe care l-ai apelat a răspuns la telefon duci aparatul la ureche, radierea este considerabil redusă.

Dacă ţinem telefonul mobil lipit de ureche şi aşteptăm ca celălalt să răspundă, ne prăjim efectiv creierul. Nu uita că bolta craniană (adica oasele parietale si temporale) au o formă de antenă parabolică, ce concentreaza undele în baza gâtului (adica în glanda tiroidă), în sâni şi în vârful plămâinilor = zonele cele mai afectate după creier!”

Aşadar, dacă nu vă puteţi dezlipi de telefoanele voastre mobile, măcar încercaţi să reduceţi cât puteţi de mult radiaţiile.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu