CSM își bate joc de lege. Sesizează cineva abuzul la Bruxelles?

• publicat la: 13 februarie 2013
CSM își bate joc de lege. Sesizează cineva abuzul la Bruxelles?

„Astazi, Consiliul Superior al Magistraturii a decis in mod explicit sa incalce legea. Mai mult de 2/3 din judecatorii acestei tari s-au pronuntat pentru revocarea calitatii de membru CSM pentru Alina Ghica si Cristi Vasilica Danilet. Legea spune ca in 15 zile de la votul judecatorilor, CSM ia act de revocare si o duce la indeplinire. Termenul a fostd eja depasit.

Astazi, CSM-ul privatizat pentru interesele politice sulfuroase ale unei gasti cotroceniste, a hotarit ca legea e facultativa, drept pentru care urineaza pe ea in public. Votul a fost 11 la 6 pentru nevalidarea votului judecatorilor si trimiterea catre o asa numita comisie speciala a procesului verbal de revocare. Printre cei 11 care au votat s-au aflat si cei doi revocati, Ghica si Danilet. Asta ca abuzul sa fie complet. Restul de 9 sunt cei 6 procurori, presedintele ICCJ si cei 2 asa zisi reprezentanti ai societatii civile.

1700 de judecatori si vointa lor a fost azi aruncata la gunoi. Doar pentru ca gasca lui Basescu sa pastreze controlul asupra unei institutii fundamentale pentru bunul mers al justitiei.

Comisia Europeana si comisarul pentru Justitie Viviane Reding nu mai sar doi metri in sus cind vad incalcarea grava a legii la CSM? Asta dupa ce instanta suprema a dovedit definitiv si irevocabil ca CSM si DNA au fost implicate intr-un grav abuz asupra familiei judecatorului roman la CEDO?

Cine trebuie sa ia atitudine publica si europeana in privinta faptelor grave de la CSM?
De ce intarzie guvernul Ponta in a semnala catre Bruxelles cele doua fapte gravissime subliniate mai sus?
Coabitarea aceasta cu generatorii de abuzuri a bagat chiar atit de tare frica in USL?Ce complicitati nestiute determina majoritatea si guvernarea de azi sa nu ia o decizie pentru abuzurile grave de la CSM?”

http://radu-tudor.ro/

Lasati un comentariu