După trei luni de gândire UDMR Carei decide ocupantul locului vacant de consilier

• publicat la: 8 februarie 2013
După  trei  luni de gândire UDMR Carei decide ocupantul locului vacant de consilier

Luni,11 februarie,de la ora 13,00, va avea loc la Primăria Carei o nouă şedinţă extraordinară la care aleşii locali sunt invitaţi să dezbată 7 proiecte de hotărâre.

 

Ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind validarea mandatului de consilier al d-lui Roman Adrian din partea UDMR
  2. Proiect de hotărâre privind revocarea H.C.I. nr.131/2012 şi a H.C.I. nr. 3/2013 pentru stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în anul 2013 şi aplicarea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor şi taxelor locale şi altor taxe similare precum şi amenzile aplicabile începând cu 1 februarie 2013
  3. Proiect de hotărâre privind contractarea unui împrumut de 2.251.313,55 lei, pentru plata arieratelor înregistrate la data de 31 ianuarie 2013.
  4. Proiect de hotărâre privind conferirea titlului PRO URBE – post mortem – sculptorului VIDA GHEZA
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitare de stat, cu personalitate juridică din municipiul Carei
  6. Proiect de hotărâre privind prelungirea valabilităţii Planului Urbanistic General al municipiului Carei aprobat prin H.C.I. nr. 44/1993.
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de asociere cu Asociaţia Română de Reciclare RORec

 

redacţia

 

comentarii

de varu' la 8 februarie 2013 - 14:00

famiglia udmr carei se intareste cu contabilul de la firma de scaune…dk csaikos nu a stiut sa bage la cosul care trebuia,,,

de Horia Mărieș la 10 februarie 2013 - 05:02

Am citit recent despre o „victorie morală” obținută de Primărie în afacerea renovării castelului Karolyi. Cel puțin asta este părerea city managerului.

Recent (4 februarie a.c.) Curtea de Apel Oradea a anulat decizia nr. 6732/2012, a Notei de constatare apărute urmare raportul de audit POR
nr. 51648/AP/22.12.2011 al Autorității de Audit din cadrul Curţii de Conturi.

Consecința deciziei menționate era o amendă de 800.000 lei ce a fost plătită de Primăria Municipiului Carei, ca urmare a unor nereguli constatate cu ocazia organizării licitației pentru atribuirea contractului de renovare a Castelului Karolyi. Nu știm prea multe detalii fiindcă nu ni le povestește nimeni din cadrul Primăriei. Pe aici pe la comentarii se vehicula o cifră de 30 mld lei vechi amendă, dar eu unul n-am putut să o verific din surse upublice. Se pare că nele gunoaie pitite pe sub preș de ochii soacrei încep să iasă încetul cu încetul la iveală.

Va urma evident recursul ce va fi promovat de MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI și de CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI, deci tărășenia se va mai întinde prin instanțele superioare încă cca un an de zile sau un an și jumătate.

Mă bucur că se mai obțin și „victorii morale” de către cei din fruntea urbei.

Mă întreb doar cine va suporta paguba, fiindcă cei 800.000 lei plătiți din bugetul Primăriei (adică din bănuții contribuabililor) ca amend[ sunt bine dați și șansele de recuperare a sumei sunt totuși minine.

Mă mai întreb dacă paguba de 800.000 lei va fi acoperită urmare votării mâine, 11 febr. a.c., de către C.L. a proiectului de hotărâre privind contractarea unui (nou) împrumut de 2.251.313,55 lei, pentru plata arieratelor înregistrate la data de 31 ianuarie 2013 ? Sau astea-s alte arierate?

Mă întreb și ce bancă va mai avea curajul să împrumute falimentara Primărie?

Soluția va fi totuși ca Guvernul Ponta II, ăla criticat des de către primaș, să ajute și să plătească până la urmă arieratele născute la Carei ca urmare managementului de înaltă clasă prestat de primaș, și să scape municipiul Carei de faliment.

Ar fi interesant de aflat totuși, doar așa, pentru transparența paharului în care se toarnă pe la Carei vinul bikavér, care este sursa arieratelor înregistrate la data de 31 ianuarie 2013? Cine se face vinovat de producerea acestor arierate?

Dvs. chiar credeți că o să aflăm răspunsul la această întrebare în sec. XXI?

Eu nu cred.

de timi la 10 februarie 2013 - 08:28

a terminat orsika recensa,amtul la copii reformati?
a dus ildi lista la inspectorat?
sau mai intai se da la ridicat mana la consilieri ??

de Horia Mărieș la 10 februarie 2013 - 08:42

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi la Satu Mare, doi dintre deputații trimiși în Parlament de UDMR, Kereskényi Gábor și Erdei D. István (cel votat masiv de careieni) si-au expus și viziunea lor asupra regionalizării.

În opinia d-lui Kereskényi Gábor, varianta care se vehiculează în presă că ar fi propusă de guvern, cea cu 8 regiuni, printre care și regiunea de Nord-Vest: cu judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj, cu reședința în municipiul Cluj-Napoca, „nu este fiabilă economic” (sic!) și că varianta agreată de UDMR (oare numai de cel local, adică de org. județeană S.M.?) ar fi cea cu 16 regiuni, printre care și una în Nord-Vest compusă din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj, cu reședința probabilă în municipiul Oradea.

Argumentul d-lui Kereskényi și anume că varianta regiunii de Nord-Vest compusă din 6 județe „nu este fiabilă economic” este pur și simplu năucitoare, dacă o comparăm cu varianta expusă de dânsul, adică cu cea formată doar din cele 3 județe: Bihor, S.M. și Sălaj !!!

Ne-a dărâmat pur și simplu cu logica lui de fier distinsul deputat Kereskényi, cel votat cu 50% în Colegiul 5.

Sincer vorbind, mă așteptam ca UDMR Satu Mare să militeze pentru reînvierea Partiumului, cel care conținea județele Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare și Maramureș de pe teritoriul României. Și dacă nu Partium este opțiunea UDMR-ului Satu Mare, am fost nevoiți să cădem pe gânduri, ca să încercăm să aflăm motivul neexprimat al opțiunii d-lui Kereskényi.

Răspunsul este cât se poate de simplu: în versiunea cu regiunea formată doar din Bihor, Satu Mare și Sălaj, baștanii locali ai UDMR-ului din Satu Mare, inclusiv Kereskényi Gábor și Erdei D. István, au totuși niscaiva șanse, să facă parte, urmare alegerilor locale, din clubul distins al noilor baroni regionali.

Județul Satu Mare ar fi totuși al doilea județ ca importanță într-o astfel de regiune, în urma Bihorului și înaintea Sălajului. Asta și în condițiile în care se va propune un sistem de alegere indirectă a șefului Regiunii: “Toți consilierii județeni și primarii din acea regiune se reunesc într-o sală sală și își aleg șeful”, a explicat premierul Ponta, adăugând că: “regiunile vor avea dreptul să acceseze fonduri europene și să contracteze credite în mod direct”.

În schimb, în varianta propusă de Guvern, S.M. ar fi, dpdv al importanței, în mod cert în urma județelor Cluj, Bihor, Maramureș și cam pe același plan cu județele Sălaj și Bistrița Năsăud.

Bref, după această decriptare, rezultă că d-l Kereskényi Gábor ne ia drept fraieri, de crede că reușește să ne aburească cu părerea că varianta regiunii de Nord-Vest compusă din 6 județe „nu este fiabilă economic”, fiindcă interesele baștanilor locali, chiar neexprimate pe față, sunt cât se poate de evidente.

Suntem curioși, cu referire tot la această temă, să aflăm poziția oficială a organizației RMDSz Nagykároly.

de csilla la 10 februarie 2013 - 08:47

da szabi csaikos de ce nu a fost bun ? a organizat si a fost pentru sport si a si ridicat mana cum a trebuit

de Horia Mărieș la 10 februarie 2013 - 09:01

@csilla la 10 February 2013 – 08:47

Bănuiesc că în starea de faliment în care se află Primăria Carei, primașul s-a gândit că îi va fi mult mai util în viitorul apropiat un „expert contabil” (în scaune), decât un sculer matrițer, fiindcă de ăștia mai are destui (de exemplu pe vicele, care este ca pregătire echivalentul unui sculer matrițer), chiar dacă Csaikos Szabolcs István era cu o poziție înaintea lui Roman Adrian pe listele UDMR de candidați depuse la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 2 Carei la alegerile locale din 10 iunie 2012.

de florin la 12 februarie 2013 - 08:41

si totusi cine este acest roman adrian??nu am auzit de el

de Horia Mărieș la 12 februarie 2013 - 09:21

Economist, ‘expert contabil’, născut în Carei, 35 de ani, se pare că lucră pe la f-ca de scaune.

de tito la 12 februarie 2013 - 14:26

Adi este un baiat bun!!! din axa pnl_pdl_udmr .Flexibil tipu!!!

de barta la 12 februarie 2013 - 14:54

vezi ca la carei axa e pdl-udmr-ppdd

de Horia Mărieș la 1 martie 2013 - 20:06

În cadrul şedinţei extraordinare de ieri, joi 28 februarie 2013, Rudolf Riedl din partea UDMR a fost ales – în unanimitate, – cu 27 voturi din 27 !!! – în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, funcţie devenită vacantă în urma demisiei fostului vicepreşedinte Csehi Árpad. La şedinţă au mai participat liderul UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, respectiv deputaţii Erdei D. István şi Kereskényi Gábor.

Absolut nimic de comentat, dacă Rudolf Riedl a fost votat în unanimitate, înseamnă că este și bun, adică va fi un câștig pentru C.J. Satu Mare.

Așa cum ni se relatează în nagykaroly.ro 2013.02.28., senatorul Pataki Csaba a afirmat apoi că „se bucură de faptul că bunul simț a prevalat” și că prin alegerea unui reprezentant al UDMR în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare „s-a normalizat situația”.

Ne bucurăm sincer că ún judeául Satu Mare situația s-a normalizat.

Mai departe, liderul UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba a declarat că în săptămânile ce urmează udmriștii sătmăreni se vor strădui să obțină restabilirea echilibrului și la Primăria Municipiului Satu Mare fiindcă i se cuvine de drept UDMR-ului un fotoliu de viceprimar, deși în această problemă USL-ul nu vrea să se așeze la masa tratativelor.

Îl parafrazez în continuare pe domnul senator Pataki Csaba, dar cu referire strictă la municipiul Carei.

„- A város jelenlegi vezetőinek nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a Városi Tanácsban a pártok közül az USL
rendelkezik a legtöbb tanácsossal, másrészt pedig a város etnikai összetétele is indokolttá tenné egy román alpolgármester jelenlétét. Az USL-frakció munkája valószínűleg felhívja majd a figyelmet erre, illetve bízunk abban is, hogy a társadalom is nyomást fog gyakorolni a városvezetőkre, hogy belássák ezt.”

Ia s-o vedem noi și pe asta!

Fiindcă municipiul Carei este unul multicultural, nici nu mă mai străduiesc să traduc cele de mai sus.

Ar fi cazul însă ca opiniile senatorului Pataki Csaba, liderul județean UDMR Satu Mare, să fie respectate mot-a-mot si de către udmriștii careieni.

In rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații!

Lasati un comentariu