Elevii şi studenţii ar putea primi gratuit calculatoare de mici dimensiuni

• publicat la: 9 februarie 2013
Elevii şi studenţii ar putea primi gratuit calculatoare de mici dimensiuni

Ministrul pentru Societatea Informationala Dan Nica a prezentat vineri, la Galati, la adunarea generala a Consiliului National al Elevilor, un calculator de dimensiunile unui telefon, exprimandu-si dorinta ca astfel de dispozitive sa ajunga gratuit la elevii si studentii fara posibilitati materiale.

Dan Nica a afirmat ca este vorba despre un computer denumit Rasberry Pi, care costa 35 de dolari si a fost inventat de un grup de profesori din Cambridge. Ministrul le-a mai spus elevilor ca asteapta semnale din partea acestora daca sunt interesati de demararea unui astfel de program.

„Anul trecut,Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Am vorbit si eu cu mai multi de la o fundatie sa facem si la noi acest experiment. In Galati, cu certitudine vom avea un astfel de experiment, ca sa vedem care e gradul de interes al elevilor, le-am cerut celor care sunt in Consiliul National al Elevilor sa faca demersuri pentru a vedea care este gradul de interes, ca sa vedem daca e cazul sa intervenim si la nivelul Guvernului cu un asemenea proiect, care poate fi finantat si cu fonduri europene”, a explicat ministrul.

El a adaugat ca un astfel de calculator permite o interfata grafica, dezvoltarea de programe, de jocuri, conectare la tv si este bazat pe sistemul de operare Linux, cei care l-au proiectat vizand dezvoltarea creativitatii elevilor fara prea mari posibilitati materiale.

sursa ziare.com

comentarii

Lasati un comentariu