Hackerii ne pot fura identitatea şi banii pe Internet – Cum ne protejăm

• publicat la: 23 februarie 2013
Hackerii ne pot fura identitatea şi banii pe Internet – Cum ne protejăm

Mai mult de 11,6 milioane de consumatori au raportat furturi de identitate, in 2011, un salt de 13 la suta fata de anul anterior, iar aceasta cifra va continua sa creasca, ca urmare a folosirii serviciului de Internet banking.

MoneyGram, al doilea mare serviciu de transfer de bani din Statele Unite, a realizat un studiu in care ne invata cum se ne protejam de acesti hackeri ce ne golesc conturile, scrie Business Insider.

Sterge-ti „urmele”: Cel mai bine este sa dati delete la toate mailurile cu oferte pentru carduri de credit si alte servicii bancare, pentru a evita ca cineva sa aplice in locul tau.

Contul de Facebook, o capcana sigura: Folositi Facebook sau LinkedIn? Atunci sunteti o potentiala victima a fraudei online.

„Informatiile postate pe Internet nu sunt complet private, iar evazionistii sunt adeptii accesarii online a informatiilor, chiar in ciuda setarilor de confidentialitate. In consecinta, nu afisati pe aceste retele de socializare data completa a nasterii, adresa de domiciliu sau orice altceva care ar putea fi utilizat pentru a va fura identitatea”, se arata in studiul citat.

Familia si prietenii sunt cheia: Daca v-ati intrebat vreodata de ce evazionistii vor toate e-mail-urile vechi, atunci sa stiti ca raspunsul e unul simplu: ei vor acces nelimitat la prieteni si familie.

„Infractorii pot sparge adrese de email si se pot prezenta ca un prieten sau membru al familiei, iar apoi vă intreabă dacă ii puteti da fonduri pentru situatii de urgenta, cum ar fi banii de cautiune sau de ingrijire medicală. E unul dintre cele mai vechi trucuri si care chiar functionează, in special la cei mai in vârstă”, conform MoneyGram.

Hackerii caută să „angajeze”: Notificările legate de o oferta de munca ce va solicita să trimiteti bani prin intermediul unui transfer bancar inainte de a putea incepe lucrul sunt cel mai eficient mod de a fi păcălit.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu