Lansare de carte: Paradoxuri istorice româneşti

• publicat la: 15 februarie 2013
Lansare de carte: Paradoxuri istorice româneşti

Duminică, 17 februarie 2013, la Biserica Greco-Catolică Sf. Andrei , după Sfânta Liturghie de la ora 10,oo, va avea loc lansarea cărţii Paradoxuri istorice româneşti avandu-l ca autor pe  binecunoscutul pr. Vasile Goje din Ardud.

Referitor la această carte-document, Preasfinţia Sa dr. Virgil Bercea, episcop de Oradea spunea în prefaţa intitulată Un gând: „Admir şi salut tenacitatea autorului care ne oferă de data aceasta o serie de eseuri pe teme istorice. Părintele Vasile Goje este scriitor, dăruieşte din ceea ce a dobândit, trage concluzii din ceea ce a suferit şi înşiră cuvinte adevărate pentru cei care vor să le înţeleagă. De fapt această aşternere a cuvintelor pe hârtia albă este, cred, starea de veghe şi de rugăciune în faţa Domnului care ne primeşte cu drag în braţele sale atunci când ne abandonăm în braţele-i părinteşti. Cuvântul se materializează în „cuvânt scris” iar în măsura în care ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu ajungem să transpunem în scris crâmpeie din iubirea faţă de Domnul şi faţă de aproapele… iar din această iubire se naşte cartea.

În ciuda dezvăluirii feţei obscure a paradoxurilor istoriei, autorul ştie să ne sugereze că orice criză se stinge, că esenţa actualelor frământări din societatea românească este de origine morală şi numai pe acest teren, al valorilor morale, va veni şi însănătoşirea. Părintele Goje ştie, şi ne transmite acest adevăr, că Istoria, cu majusculă, este în mâinile Providenţei divine şi că se îndreptă spre o finalitate eshatologică în care Adevărul va triumfa.”

Prezentarea cărţii, la lansarea de la Carei, va apartine  istoricului Ioan Ciarnău.

redactia

Lasati un comentariu