Liturghie Arhierească la Biserica Sf.Mihail şi Gavril din Carei

• publicat la: 17 februarie 2013
Liturghie Arhierească la Biserica Sf.Mihail şi Gavril din Carei

PS  Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, a oficiat azi o slujbă religioasă la Biserica Sfinții Arhangheli  Mihail și Gavril din Carei,păstorită de pr.paroh Călin Buzura şi pr.Cosmin Bontea.

Conform traditiei româneşti,  a fost primit cu pâine si sare  de către tineri imbrăcati in autentice costume populare .Biserica a fost neincăpătoare pentru multimea de credinciosi veniti să asiste la Sfânta Liturghie,cei intârziati găsind numai locuri inafara bisericii.

Slujba a fost oficiată de  Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu un sobor de preoţi iar răspunsurile au fost date de corul bisericii  ortodoxe Sf.Mihail si Gavril, dirijat de Ioan Tordoi.

Au asistat, alături de numeroși credincioși, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef,vicepreședintele Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram, primarul  Eugen Kovacs, senatorul Valer Marian, deputații Ovidiu Silaghi și Octavian Petric, fostul deputat Gheorghe Ciocan, consilierii județeni Iosif Pinter, Maxi Rodica, Ioan Viman și Cosmin Bota,precum si consilieri locali.

PSS Iustin Sigheteanul le-a spus credincioșilor că oficiază pentru prima dată în ultimii 10 ani o slujbă în Biserica Sf.Mihail, cel mai vechi lăcaș de cult romanesc  din Carei. PSS Iustin Sihgheteanul a promis ca va mai veni la Carei la mijlocul acestui an pentru a sfinți pictura  de la Catedrala ortodoxă Sf.Dimitrie din municipiu. Totodată, PS Iustin Sigheteanul a promis că va sfinți și altarul de vară al Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril după ce va fi finalizat.

Episcopul vicar a profitat de ocazie pentru a mulțumi Consiliului Județean Satu Mare, președintelui Adrian Ștef și vicepreședintelui Mircea Govor pentru titlul primit în urmă cu o săptămână la Gala Laureatilor satmareni, de Omul anului 2012 în județul Satu Mare.

Pilda evanghelică din această duminică a fost una  generoasă în semnificații,pilda femeii cananeence, a cărei credință Îl uimește pe Iisus Christos ce se afla în peregrinările de propovăduire a Noii Legi,fiind cât se poate de elocventă.

 

Glasul cald și molcom al Preasfinției sale a scos in evidenţă faptul că în fața Tatălui ceresc suntem toți egali, nimic neavând valoare decât credința și faptele.

 

Nicoleta Latiş

foto: Radu Oneţ

Lasati un comentariu