Premiul „Îmi place Eminescu” adjudecat de Școala Gimnaziala „Gh. Bulgăr” Sanislău

• publicat la: 18 februarie 2013
Premiul „Îmi place Eminescu” adjudecat de Școala Gimnaziala „Gh. Bulgăr” Sanislău

A treia ediție a concursului „Îmi place Eminescu”,a adunat la start 8 echipe, la secțiunea gimnaziu, și echipa Liceului Teoretic Carei, la secțiunea liceu. S-au înscris în concurs câte 2 echipe de la Școala Gimnazială „Gr. Moisil” Satu Mare, Școala Gimnazială Viile Satu Mare și Școala Gimnazială „Gh. Bulgăr” Sanislău, la care s-au adăugat echipele Școlii Gimnaziale Nr. 3 Carei și a Școlii Gimnaziale Pișcolt.

Juriul concursului, format din Adriana Vaida și Dorina Nemeș, actrițe la Teatrul de Nord Satu Mare, prof. Ioana Câcu, bibl. Corina Nuna și Gheorghe Toduț, consilier al Direcției pentru Cultură din cadrul Consiliul Județean Satu Mare, a avut o sarcină dificilă la secțiunea gimnaziu. Concurența a fost acerbă, iar interpretările aplaudate îndelung de public.

Deși au fost singura echipă înscrisă în concurs, elevii Liceului Teoretic Carei au interpretat o scenetă ce a impresionat și juriul și publicul.

Cu un punctaj strâns, clasamentul concursului la secțiunea gimnaziu a fost următorul:

Locul I : Școala Gimnazială „Gh. Bulgăr” Sanislău – echipajul I, cu o dramatizare a poveștii „Borta Vântului” de M.Eminescu, prof. coord. Elisabeta Georgescu și Majer Arnold

Locul II, la egalitate de puncte, : Școala Gimnazială Pișcolt și Școala Gimnazială Nr. 3 Carei

Locul III, cu același punctaj, : Școala Gimnazială Viile Satu Mare (echipajul I) și Școala Gimnazială „Gh. Bulgăr” Sanislău  (echipajul II)

Mențiune I : Școala Gimnazială „Gr. Moisil” Satu Mare ,echipa care a interpretat Iubire neîmplinită

Mențiune II: Școala Gimnazială Viile Satu Mare ,cu Scrisoarea a III-a

Mențiune III: Școala Gimnazială „Gr. Moisil” Satu Mare cu Acasă la Mihai Eminescu

La secțiunea liceu, singurul echipaj prezent în concurs, elevii Liceului Teoretic Carei au luat premiul I cu maximum de puncte, ei fiind pregătiți de prof. Ioana Câcu, prof. Vlad Pașca și prof. Lörincz Szilveszter.

Surpriza plăcută a concursului au constituit-o elevii Școlii Gimnaziale „Gh. Bulgăr” Sanislău,profesorii lor coordonatori avand  amabilitatea să declare pentru cititorii  Buletin de Carei:

Ne străduim să muncim intens, dar mai presus de toate îmi place foarte mult ceea ce fac”, a spus Majer Arnold, iar Elisabeta Georgescu l-a completat: „Este o perioadă foarte intensă de pregătiri, având în vedere Olimpiada zonală, unde îi avem calificați la faza județeană pe Nicole Măliniș, Vanyi Vivien, Salcai Mădălina și Chereji Claudiu, toți interpreți în sceneta câștigătoare, și Concursul Năstăsecu la limba română, unde de asemenea s-au obținut rezultate frumoase. Totuși ne-am pregătit cu mult suflet și pentru acest concurs, iar premiul este răsplata muncii depuse, atât a profesorilor, cât și a elevilor.”

 

redactia

comentarii

de spectator la 19 februarie 2013 - 07:50

Foarte interesant acest concurs.Copii au fost minunati,unii dintre ei fiind adevarate talente.Felicitari pentru Scoala Sanislau!

de Oana la 19 februarie 2013 - 19:36

Felicitari Scolii din Sanislau, doua echipaje participante inseamna munca si daruire din partea profesorilor. Profesorul Arnold Majer este un exemplu de dascal care sfinteste locul, care depaseste granitele dintre scoala de la oras si cea de la sat, care pastreaza vie traditia culturala a Sanislaului!

de Iulia la 19 februarie 2013 - 20:43

felicitari profesorului Majer, vad ca se preamareste si la comentarii

de spectator la 19 februarie 2013 - 21:46

chiar au fost bine pregatiti copii de la Sanislau asa ca nu e cazul sa fiti rautacios sau rautacioasa.e de apreciat ca cineva si-a sacrificat timpul si a pus si suflet in pregatirea elevilor si deci tot respectul pentru asemnea profesori!

Lasati un comentariu