Programe de finanţare în 2013 pentru tinerii intreprinzători şi firmele din România

• publicat la: 7 februarie 2013
Programe de finanţare în 2013 pentru tinerii intreprinzători şi firmele din România

Ca in fiecare an, tinerii intreprinzatori si firmele din Romania pot lua bani nerambursabili prin programele cu finantare de la bugetul de stat.

I. Programul pentru stimularea infiinţării si dezvoltarii microintreprinderilor de către intreprinzatorii tineri

Pot beneficia de prevederile Programului: intreprinzatori debutanti, cu varsta de până la 35 de ani.

Alocatie financiara nerambursabila reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro.

Bugetul pe 2012 a fost de 21 mil lei, marit la 31 mil lei.

 

II. Programul national multianual pe perioada 2002 – 2012 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului – lansat in martie 2012

Solicitanti eligibili:persoane fizice autorizate ,  intreprinderi mici si mijlocii din domeniul comertului si serviciilor care au cel putin 1 an calendaristic  de la infiintare la data completarii on line a formularului de preselectie.

Activitati eligibile: participari la targuri si expozitii organizate in tara, cu stand propriu sau in asociere cu alti operatori economici;  participari la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu sau in asociere cu alti operatori economici;  instruire in domeniile de arta populara si mestesug; elaborarea si productia de materiale tiparite de promovare a produselor de arta populara, artizanat si a mestesugurilor; realizarea unui site pentru prezentarea activitatii solicitantului; vanzarea on-line a produselor cu specific mestesugaresc si artizanal; achizitionarea de echipamente.

Valoarea AFN acordata este egala cu echivalentul a maximum 90%, din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fara sa depaseasca suma de 20.000 lei.

Bugetul programului pe 2012 – 1 mil lei.

III. Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START  – lansat in martie 2012, etapa 1  si  mai 2012, etapa 2

Programul se deruleaza in doua stadii, respectiv:

Etapa 1 – Organizarea de workshopuri de pregatire antreprenoriala  UNCTAD /  EMPRETEC pentru sprijinirea dezvoltarii IMM, – 800.000 lei repartizati in mod egal celor 8 Oficii aflate in subordinea Agentiei.

Etapa 2 – Finantarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri prin Alocatie Financiara Nerambursabila in limita bugetului alocat – 9.200.000 lei – buget marit la 19.2 mil lei.

La etapa II pot participa doar beneficiarii care au absolvit cursurile Empretec organizate in etapa I.

Pentru finantarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri prin Alocatie Financiara Nerambursabila in limita bugetului alocat pot beneficia de prevederile Programului societatile comerciale (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) care au cel mult 2 ani de la inregistrare la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie

Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar.

 

IV. Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata – lansat in luna iunie 2012

Solicitanti eligibili – intreprinderi mici si mijlocii din domeniul comertului si serviciilor care au cel putin 1 an calendaristic  de la infiintare la data completarii on line a formularului de preselectie.

Activitati eligibile: achizitii de active corporale si necorporale specifice domeniului de activitate, inclusiv implementare ISO.

Buget pe 2012 – 7 mil lei, marit apoi la 17 mil lei.

Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum: 80% pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maxima a AFN nu poate depasi suma de 100.000 lei pentru fiecare beneficiar.

Pentru toate proiectele de mai sus, cheltuielile cu consultanta sunt eligibile – maxim 10% din valoarea eligibila a proiectului.

Daca sunteti interesati  de aceste finantari va rugam sa ne contactati telefonic sau pe adresa de mail.

Lia Berzovan

Manager proiecte

Creber Srl, Loc.Carei, str.Vasile Lucaciu, nr.8, et.1, cam.2, jud.Satu Mare

mobil:0727-734-361

e-mail:liaberzovan@yahoo.com

 

 

Lasati un comentariu