Scandalul cărnii de cal: Britanicii au dat, de fapt, mânzul drept mânzat

• publicat la: 13 februarie 2013
Scandalul cărnii de cal: Britanicii au dat, de fapt, mânzul drept mânzat

Anchetele demarate in urma scandalului cărnii de cal vândută pe post de carne de vita in Marea Britanie a scos la iveală probleme la unul dintre abatoarele din Yorkshire. Mai exact, aici erau sacrificati cai de curse retraşi din activitate sau ponei, iar carnea lor era vândută pe post de carne de vită unei firme care comercializa hamburgeri si kebab din ce eticheta spunea vită sau miel.

Ministrul britanic al mediului, Owen Paterson, va merge intr-o vizita la Bruxelles  pentru a transa problema producatorilor de semipreparate care au vandut carne de cal sub eticheta de carne de vita impreuna cu ceilalti lideri europeni, noteaza Daily Mail.

Paterson se va intalni cu omologii sai din Irlanda, Franta, Polonia, Romania. Luxembourg si Suedia, celelalte tari implicate in scandalul carnii de cal. Daca pana ieri furnizorii si abatoarele din afara Marii Britanii au fost acuzate de „conspiratie internationala”, acum iese la iveala contrariul.

Abatorul ar fi furnizat carne de cal catre Farmbox Meats Ltd, care o transforma in hamburgeri pe care ii eticheta ca fiind de vita sau in kebab despre care spunea ca este din carne de oaie. Proprietarul abatorului din Yorkshire neaga acuzatiile care i se aduc.

Astfel, controalele demarate zilele acestea au scos la iveala animalele sacrificate la un abator din Yorkshire ar fi fost cai de curse retrasi din activitate sau ponei, iar carnea lor a fost vanduta la producatorii din intreaga tara. Acestia le-au transformat in preparate precum burgeri de vita sau kebab de miel.

Carnea de cal de la abatoarele din Polonia a fost furnizata producatorilor care colaborau cu Tesco, Burger King, Co-up, Asda si Aldi, cea provenita de la abatoarele din Romania ar fi ajuns in Franta, la producatorul Comigel, fiind transformata in lasangna si spagete bolognese de la Findus, Tesco si Aldi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu