Trupa rock Karpatia revine în România să cânte pentru Ungaria mare și pentru moartea României

• publicat la: 15 februarie 2013
Trupa rock Karpatia revine în România să cânte pentru Ungaria mare și pentru moartea României

Formația rock Karpatia va cânta la Sfântu Gheorghe moartea României.Potrivit publicației de limbă maghiară Szekely Hirmondo trupa rock Karpatia, binecunoscută publicului din România pentru melodiile sale în care cântă moartea României și refacerea Ungariei Mari, va concerta în data de 16 martie la Sfântu Gheorghe, în clubul Excalibur.

Pe afișul de promovare al concertului apare sigla Asociației “Miscarea tinerilor din cele 64 de comitate” – HVIM, organizație de extrema dreaptă neînregistrată juridic în România, care militează pentru anularea tratatului de la Trianon, refacerea Ungariei Mari și alipirea Transilvaniei la Ungaria.

Membrii organizației HVIM sunt finanțați, sub diferite forme, de către instituțiile publice din Covasna și Harghita, controlate de membrii UDMR sau PCM, și sunt o prezență obișnuită la mai toate manifestările publice organizate de UDMR sau PCM pentru revendicarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice așa-zisului ținut secuiesc.

Ca un exemplu doar, la mitingul organizat de UDMR pe 24 noiembrie 2012 la Sfântu Gheorghe pentru susținerea așa-zisului drapel secuiesc, miting susținut de mai toate organizațiile politice și civice maghiare, pe lângă binecunoscutul Csibi Barna, au scandat lozinci revizioniste și membrii HVIM. Mai mult, membrii HVIM au fluturat drapelul arpadian, un drapel ce a rămas controversat după utilizarea acestuia de către Partidul Crucilor cu Săgeți din Ungaria, un partid fascist. Fostul Președinte al Ungariei, Laszlo Solyom a solicitat public încetarea utilizării acestui drapel întrucât poate fi considerat o jignire la adresa victimelor Holocaustului. Mai mult, partidul MSZP (socialiștii) din Ungaria au solicitat chiar interzicere lui. Drapelul arpadian este utilizat în acest moment în Ungaria de regimul revizionist al lui Viktor Orban și de partidul de extrema dreaptă Jobbik.

sursa napocanews.ro

comentarii

de kapjátokbe la 15 februarie 2013 - 17:15

Tera va e frica ca pierdeti Transilvania…

de un roman la 15 februarie 2013 - 17:50

Cat sunt si vor fii romani pe aceste meleaguri nici vorba de frica fraiere…Ne irita uneori prostia voastra si nepasarea unor romani dar in rest stai calm ca facem gulas din voi oricand ,oriunde si la orice ora si poate il loc de opinca punem altceva pe parlamentul vostru din Buda…

de un roman la 15 februarie 2013 - 17:52

Cum zicea marele Petru Tutea daca lasam caii fara calareti din tot Ardealul in doua ore sa pisa in Budapesta…

Lasati un comentariu